KARALIUS MERŪNAS VITULSKIS NUKALĖ RAIGARDĄ TAUTKŲ

(Last Updated On: 2020-11-11)

Intriga intriga… Ir štai – neliko jokios intrigos.

TV3 darė išties sudėtingą transliaciją, tiesiogiai persijunginėdama iš Vilniaus į Kauną, o LNK parodė savo tradicinį Žydrąjį žiburėlį, kurio niekaip nepavadinsi kažkuo išsiskiriančiu iš ankstesnių  – filmas, kuris šiuo atveju buvo Snieguolius ir 7 nykštukės, permušinėtas dainomis, įrašytomis LNK šou laidose. Bet pagrindinė filmo veikėja buvo ne kuri nors LNK žvaigždė, kurių čia mirgėjo be galo, o Villa Mindoza – pilaitė Bezdonyse prie Vilniaus su specifiniu interjeru.

Ugnė Skonsmanaitė, Natalija Bunkė, Ieva Šimukauskienė, Nijolė Pareigytė, Asta Dudurytė

Žydrasis žiburėlis © LNK

TV3 transliacijos reitingo kreivės buvo žymiai žemesnės, nei LNK. Pastarasis surinko 10.8  reitingo procentų, kai TV3 – tik 6.9 (duomenys iš TNS). Kalvarijoms nepavyko mesti iššūkio servetėlėms. Tradicija laimėjo. Kodėl laimėjo? Visų pirma todėl, kad TV3 kanalui nepavyko surengti renginio, besiorientuojančio į pačią plačiausią tokiai progai, kaip Naujųjų metų sutikimas, auditoriją. Koncertas galėjo patikti kiek rafinuotesnę muziką kasdien besiklausantiems 25-35-mečiams, kurie prie televizoriaus Naujuosius sutinka labai retai. O tai kitai – plačiausiai, vyresnei auditorijai buvo svetima apie 90 procentų muzikos, kuri koncerte skambėjo – gal tik Tarasovus, Studentes ir Atlantą jie galėjo priimti, kaip savus – visi kiti yra vadintini žvaigždėmis nebent savo stiliuose ar rafinuotynuose – Happyendless, Rosita Čivilytė, Skamp, reperiai… Tuo tarpu LNK įrašuose buvo visa popso žvaigždžių puokštė – nuo Ruslano Kirilkino iki Irmos Jurgelevičiūtės – didžiumai auditorijos jie yra magnetai, o ne TV3 pasirinktieji. Tiesiog šie stiliai netinka prie taip vadinamos meinstryminės televizijos, nors gerai žiūrėtųsi, tarkim, TV6 formate. Prie šio formato labiau tinka ir daugumas Dar pažiūrėsim miniatiūrų. Stipresniu transliacijos akcentu laikyčiau vedėjus – Džiugą Siaurusaitį, Justiną Jankevičių ir Aistę Paškevičiūtę.

Skaityk  "MAŽI" TV KANALAI: 2009-ŲJŲ SAUSIS - 2010-ŲJŲ BALANDIS

LNK ir TV3 dvikovos makrokontekste būta ir mikrodvikovų. Tarkim, nuo viršininkavimo TV3 Chorų karams į LNK Supermiestą pabėgęs Merūnas Vitulskis, LNK filme vaidinęs karalių, neakivaizdžiai kovėsi prieš jo vietą Chorų karuose užėmusį Raigardą Tautkų, dainavusį TV3 koncerte su NEO . Penki nulis pirmojo naudai.

LTV Naujuosius metus jau trečią kartą sutinka su Triumfo arka, programiškai besiorientuodama į elitą. 4 reitingo procentai. Tiesa, nemažai žiūrovų į LTV persijungė 1-2 minutės po vidurnakčio – mat ir LNK, ir TV3 šį kartą nesugebėjo akcentuotai parodyti tos akimirkos, kai baigiasi 2010-ieji ir prasideda 2011-ieji. TV3 užsižaidė su lazerinėmis projekcijomis ant Kauno Rotušės bei keista paribine muzika, turėjusia atgrasyti standartinį žiūrovą, o žiūrėję LNK galėjo pasiklysti tarp filmo nykštukių šampaninio entuziazmo ir perjungė į LTV ieškodami tiesiog standartinio laikrodžio su sekundine rodykle.

Nė viena televizija neparuošė reginio mažiau rafinuoto muzikinio skonio vyresniojo amžiaus žmonėms, kurių prie televizorių tokį vakarą – dauguma. Išsipuošusioms, gražiai susišukavusioms, prie gausiai mišrainizuoto ir napoleonizuoto šventinio stalo  susėdusioms vyresniojo amžiaus damoms ir ponams arčiausiai jų idealo turėjo būti LNK Žydrasis žiburėlis, tačiau jis negali pakeisti tradiciškesnės formos Naujųjų metų sutikimo, kur išsipuošę ir gražiai susišukavę vyresniojo amžiaus damos ir ponai pamato ne tik populiarią estradą, bet ir juos su šampano taure sveikinančius taip pat išsipuošusius ir gražiai susišukavusius politikus, meno, mokslo veikėjus.

Konservatyvu? Taip. Nuobodu? Gal būt. Užtat pasmerkta žiūrėti.

LNK su geru pagreičiu startavo jau nuo septynių. Indrės Makaraitytės TV3 Metų komentarai be jokių komentarų pasidavė LNK Super KK2 2010 – 5.2 prieš 10.4. Nebuvo jokios kovos tarp LNK Naujųjų metų pagal Saulių Pošką ir TV3 Muzikos čempionų taurės – skirtumas dar didesnis – 4.9 prieš 12.3 LNK naudai. Šiokios tokios kovos tikėjausi, nes Saulius Poška prieš šventiško stalo sėdinčioms, išsipuošusioms ir gražiai susišukavusioms vyresnio amžiaus damoms ir ponams yra visiškai nesuprantamas reiškinys – keistas intarpas tarp estradinių pasirodymų. Tikėsimės, kad įsikirs… Tiesa, Muzikos čempionų taurė pagimdė patį geriausią viso vakaro ir visų televizijų įspūdį – vokalinės grupės Quorum naujametinį pasirodymą, su kuriuo – iškart į Euroviziją ir be jokių konkursų.

Skaityk  ROLANDAS VILKONČIUS IR ARŪNAS VALINSKAS. KURIS PRANAŠESNIS?

LNK laimėjo visą gruodžio 31 dieną – jos auditorija (share) buvo 21.4%, kai TV3 – 17.1, LTV – 10.3, o BTV – 4.8.

Šeštadienį dar stipriau dominavo TV3 ir LNK. Pirmoji buvo pora procentų pranašesnė – man bent jau netikėta, kad LNK nieko gero nenuveikė su keturiomis valandomis “Pūko” bumčikų per pietus – TV3 be didelių pastangų laimėjo su filmais vaikams. Bumčikai Lietuvoj tapo nepopuliarūs? Visi klausytojai į Angliją išvažiavo? Keista. Vakare TV3 rodyta nemarioji komedija Operacija “Y” ir kiti Šuriko nuotykiai laimėjo prieš LNK KK2 Super Naujuosius, bet ne tokiu skirtumu, kaip buvo galima tikėtis.

LTV žiūrovui patiko mišios, dokumentinis filmas ir koncertas Retro duetai.

BTV auditorijos dalis šeštadienį buvo 3.8 procento, kai Pervyj Baltijskij Kanal – 7.8. Beje, šis rusų kanalas labai nedaug atsiliko ir nuo LTV, kuris rinko tik 8.6…

Lietuvos televizijai labiau sekėsi sekmadienį, kai rodyta komercinė programa. Jos virš trijų valandų transliuotas agitbrigadų konkursas Juokis savo laiko pozicijoje laimėjo prieš LNK ir TV3 filmus – 7.3 reitingo procentų, kai, palyginimui, TV3 – 6.5, o LNK – 4.1. Tiesa, bendras dienos auditorijos skaičius (share) nėra ypač imponuojantis – 11.2%.

LNK ir TV3 programas į reguliarų, nešventinį rėmą sekmadienį sustatė talentų laidos, kur TV3 Lietuvos talentų 2010 reitingų kreivės tradiciškai buvo gerokai aukštesnės, nei LNK 2 minutes šlovės.

Šventės televizoriuje baigėsi.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 komentarai:

  1. dejavu | 3 sausio, 2011 at 16:18

    TV3 visais laikais gauna nuo LNK savo muzikiniu apipavidalinimu. Apsistatę Lietuvos rinkoje nebepaklausiais ir bankrutuojančiais Skampais, Inculto, Tarasovais ir žiemą vasarą žaliuojančiu Tautkaus choru jie nepataiko į jokią auditoriją. Šis Naujų vakaras buvo puiki iliustracija. LNK turi karčios praktikos ir niekada tokiomis “žvaigždėmis” nerizikuoja.

    Please wait...
  2. Nerijus | 3 sausio, 2011 at 16:38

    nestebina, nes dauguma per Naujus metus prie tv leidžia vaikai, senyvo amžiaus žmonės, tai jie renkasi linksmesnę LNK muziką:)

    Please wait...
  3. Mikas | 3 sausio, 2011 at 16:44

    Saugok dieve nuo tokių žvaigždžių.

    Please wait...
  4. de facto | 3 sausio, 2011 at 19:03

    Šiaip viskas dėsninga. Sunku įsivaizduoti pakankamai intelektualių ir aktyvių žmonių šventinį susibūrimą, bespoksant į lietuviškų TV kūrybines išnaras . Kokia programa, tokia ir auditorija. Ir neteisūs tie, kurie teigia atvirkščiai.

    Please wait...
  5. uagadugu | 3 sausio, 2011 at 20:57

    Pernelyg kategoriška, kolega. Kad būtų pusiausvyra, rašau – kokia auditorija, tokia ir programa. O tiesa yra kažkur per vidurį.

    Please wait...
  6. de facto | 3 sausio, 2011 at 21:50

    Tiesiog vidurys brangiausiai kainuoja, todėl pusiausvyros kol kas nebus. O pasirinkimas jau šiandien didelis. O rytoj bus dar didesnis. O lojalumas, deja, menamas dydis.

    Please wait...
  7. kestutis d | 3 sausio, 2011 at 23:52

    tik kategoriškai ir ne kitaip: šiaip apskritai sunku įsivaizduoti tokį pakankamai intelektualių ir aktyvių žmonių, nebūtinai ir šventinį, susibūrimą, kuris savo skaitlingumu pralenktų tuos, kurie nepasigailėjo, kad nematė Qurum, nes nenorėjo žiūrėti iš anksto nuspėjamo balagano, skirto skaitlingiausiajai ir gausiausiajai žiūrovų masei. Ir kokiam procentui žiūrovų jie gali patikti:
    http://www.youtube.com/watch?v=mPc14-VAFvI ?

    Please wait...
  8. Corot | 4 sausio, 2011 at 01:48

    Besiruošdamas į balių, atsitiktinai užmečiau akį į “Muzikos čempionų taurę”. Nustebino (ir dėl to sudomino) tuo metu prie pianino grojęs, dėmesio, Petras Geniušas, o prie saksofono – Petras Vyšniauskas. “Ką jie čia veikia?, – pamaniau. – kaip juos čia prisikvietė į tokią laidą?”, – uždaviau sau antrą klausimą. Pasirodymas baigėsi, išjungiau TV ir išėjau švęsti. Toks buvo mano naujametis televizinis patyrimas.

    Please wait...
  9. uagadugu | 4 sausio, 2011 at 09:38

    Proginis čia buvo dalykas, bet, antra vertus, jis dar labiau mane įtikina, kad tai laidai vieta buvo ne TV3, o LTV.

    Please wait...
  10. nida | 4 sausio, 2011 at 11:21

    pažiūrėjau Geniušo ir Vyšniausko improvizą per TV3, o toliau stebėjau Trumfo arką. Ir vargo nemačiau, ir orumą išsaugojau.

    Please wait...
  11. uagadugu | 4 sausio, 2011 at 11:32

    Dėl orumo tai taip, sutinku.

    Please wait...

Palikite komentarą