RŪTA MIKELKEVIČIŪTĖ IR SALDUS KERŠTAS DĖL ŽIRNELIŲ BALTAJAI MIŠRAINEI

(Last Updated On: 2020-11-12)

Nauji metai – seni lapai.

Pirmadienį vyko Kodėl?.. ir Nuo… Iki… arba dviejų Rūtų reitingo kreivių bušido.

Socialinių vulgarizmų TV3 pokalbių laidoje buvo daug. Aišku, bus sakančių, jog rimtų ekskursų laidoje niekas nežiūrėtų. Sutikčiau. Gal todėl ir imami tokie vienbriauniai personažai, kaip Stanislovas Buškevičius, kuriems argumentas kur buvai sausio 13? yra būdas išspręsti visas diskusijas. Kitas vienbriaunis personažas – Benas Gudelis – jo verslo filosofija tokia pati jokiais subtilesniais prieskoniais nepabarstyta – darbdavys yra dievas ir tiek. Pasitelkiama Aušra Maldeikienė, gerai valdanti liežuvį, tačiau būna socialiai vulgari, kai vertina tuos pačius darbdavius – aišku, diametraliai priešingai, nei B. Gudelis. Pasitelkiama profsąjunga, čia afišuojanti mažus atlyginimus viename iš fabrikų. Dar ir liberalai – profsąjungai atsvaras.

TV3 Rūta – Janutienė vėl buvo įsikūnijusi į revoliucionierišką Rozos Liuksemburg (šita man kažkodėl labiau įstrigusi – jei ką erzina, galit pasikeisti į Klarą Cetkin) vaidmenį. Šiaip, jei ne ta žiniasklaida, Rūta galėtų dirbti profsąjungos aktyviste. Šie kovotojai prieš darbdavių priespaudą irgi teigia, kad dirba visų pirma iš idėjos. Kaip laidoje savo vertybines orientacijas apibūdino Rūta.

Iš Beno Gudelio ir liberalų pasigedau vieno paprasto argumento – kurkite savo verslą, jei jums nepatinka darbdavys. Vietoj to – keliskart suskambėjęs klausimas – kiek darbo vietų esi sukūręs?

Visiems nusišvilpt į tavo nuopelnus kuriant darbo vietas, nes kūrei jas ne dėl tų, kurie jose atsirado, o dėl savo verslo. Reiktų apeliacijos į individo pasirinkimą, o ne į avių bandą.

Problema – būtent avių banda yra visiems diskusijos dalyviams patogi – darbdaviams, nes jiems nenaudinga, kai atsiranda individų, sukuriančių konkuruojančias avių bandas; politikams, nes avių bandą lengva valdyti; profsąjungoms, nes avių bandoje galima tapti gudresne avimi ir iš to gyventi; Rūtai, nes ji ir pati, ko gero, galėjusi sukurti savo bandą, kai išėjo iš LNK, bet daug mieliau pasirinko būti ganoma Kristupo Krivicko firmoje.

Skaityk  LTV PRIEŠ "PERVYJ BALTIJSKIJ KANAL" PIRMAUJA TIK TODĖL, KAD KAIMUOSE NĖRA KABELINĖS

O apie ką mes šnekame? Apie išlaikytinius, be abejo. Tiksliau, apie išlaikytinio psichologiją.

Išlaikytinis slepiasi už svetimos atsakomybės. Jis už nieką neatsako. Patogi, patogiai žlugdanti būsena.
 Žlugdanti Lietuvą, o ne tik ten kažkokią Rūtą iš laidos Kodėl? Bet Rūta – mergina su propeleriu vienoj vietoj – jai nieko neatsitiks – iš visur išskris nesusitepusi, o mes?

Grįžtu prie laidos. Taigi sustatyta viskas buvo vienbriauniai teisingai – tiesios, aiškios, jokia refleksija nesusitepusios briaunos turėjo susijungti į teisingą kvadratą, kuris, savo ruožtu, virtęs ta priežodine faniera virš Paryžiaus, privalėjo smagiai įskristi į žiūrovo smegeninę.

Skrido labai nerangiai. Nes atsirado dar viena tema – emigrantai. Šios dvi istorijos turėjo viena kitą papildyti, bet atsitiko taip, kaip ir visada Rūtos pokalbių laidose – susijaukimai su susipynimais. Dar ir tie emigrantai tokie prastai mintis dėstantys… Jei tai būtų ne laida, o romanas, ar vaidybinis filmas, pasakyčiau – autorius nesuvaldė medžiagos.

Rūta Mikelkevičiūtė

Rūta Mikelkevičiūtė. Nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

LNK Rūtos istorija buvo paprasta, kaip trys kapeikos. Algirdas Mykolas, gera Julija, bloga Kristina ir juos visus smagiai liežuviais apiplakanti ponia Ferensienė, kuri keršija ponia Kristinai už tai, kad ši nepardavė jai žirnelių mišrainei baltajai. Elitovočka takaja iš specparduotuvių, kaip anksčiau sakydavo. O po jų – dar ir Palmyros pranašystės. Eilinė laida.

LNK Rūta mažu krauju laimėjo – tiesa, nedaug – 14.1 prieš 13.7 (duomenys iš TNS).

Vėliau lyderiaujančiuose kanaluose rungėsi rusai.

LNK laidoje Kažkas atsitiko šįkart atsitiko rusų TV projekto Liepsnojantis ledas lituanistiniai motyvai – Agnė Ditkovskytė ir Drobiazkos, o TV3 Gyvenimas yra gražus antrą laidą iš eilės bandė kerėti su Pavelu Globa. Pakerėjo. Skirtumas Sauliui Bartkui žiaurus ir negailestingas – 9 prieš 16.9. O Edvardui Žičkui – saldus.

Skaityk  BMA TRIGRAŠIS KARE DĖL RUSIŠKŲ KANALŲ RETRANSLIAVIMO PER "VIASAT"

LTV po džiaugsmingo Šiandien kreivių smaigalio ties 8.3 % kraupiai krito žemyn su Valstybinio dainų ir šokio ansamblio Lietuva 70-mečiui skirtu muzikiniu choreografiniu spektakliu Kelk, broleli. Brolelis niekur ir nieko nepakėlė – 1.2 procento – nuo LNK ir TV3 žiūrovų kiekiu vietomis atsilikta 20-30 kartų, nusileista ne tik BTV, bet ir PBK, Lietuvos ryto TV ir, berods, TV6 su TV1. Sakysite, misija kainuoja, dėl jos viską galima iškentėti. O  tas partinių funkcionierių džiaugsmas, anųjų specparduotuvių naftalinu atsiduodantis yra misija? Nežinau…

Harmonizuoto klumpakojo ritmu keliauju į antradienio atvašynus.

LNK jau antrą vakarą iš eilės dirba brazauskiniu režimu. Virginijus Gaivenis laidoje Abipus sienos šįkart gilinosi į patriarcho turto dalybas, todėl buvo skersai ir išilgai išrodyta jo medžioklės trofėjų, šautuvų, durklų ir kitos panašios atributikos kolekcija. Muziejiškai ekspozicinis rakursas apsimokėjo – 16.1 % prieš TV3 Prieš srovę – 12.6. Audrė Kudabienė, kaip Rūta Janutienė pirmadienį, gilinosi į socialinę problematiką bei afišavo vyriausiosios medicinos auditorės komplikuotų santykių su jos vairuotoju pamušalą. Beje, auditorė žurnalistei taip ir nesugebėjo išsiginti, jog vairuotojas ją ne tik vežiojo, bet ir darže galėjo dirbti. O juk buvo galima pasakyti, kad nedirbo ir tiek. Įtartinas reikalas. Emocinių akcentų laidoje buvo daug, bet Algirdo Brazausko medžiokliniai šautuvai iš Abipus sienos drioksėjo galingiau.

Vėliau rungėsi Neišgalvotuose gyvenimuose bandęs dramos kraupumyną iš Gedimino Juodeikos numestų 25 kilogramų sukurti Saulius Bartkus ir Kristupas Krivickas, panardinęs reporterinius čiuptuvus į Radži giminaičių genealogiją, o į šį painios konsistencijos tortą kaip rožytę įsmeigęs filmuotą medžiagą apie naujametinės nakties smagiuosius šlitinėtojus Vilniaus gatvėse. Mikroskopiška K. Krivicko persvara.

Būtų kaip ir viskas. A, dar kai kas. Antradienį parodyta pirmoji Naisių vasaros antrojo sezono serija lenkė paskutiniąją toje pačioje priešpraimtaiminėje pozicijoje pirmadienį transliuotą Širdžių paklydėlių dalį – 11.6 prieš 9.2. Panašu, kad TV3 čia turės dar didesnį pranašumą, nei pirmąją sezono pusę. Neturėtų būti linksma LNK televizijai, nors šios modifikuotas kulinarinis šmotas ir turėtų programoje geriau atrodyti, nei prieš tai rodytas. Kol kas apie tai anksti šnekėti.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, Skaitomiausi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. skridus | 5 sausio, 2011 at 16:06

    va, va kokia svarbi buvo balta mišrainė gūdžiu sovietmečiu: net po tiek metų nepamirštama nuoskauda. Didesnės egzotikos už žirnelius iš vis tada niekas nesapnavo. Ką ten dabartiniai mangai ar kiviai. Todėl ir pikta kai komjaunuolis Paleckiukas aiškina kad buvo, buvo tų žirnelių… Nors jis gal ir subjektyvią tiesą sako – turbūt niekada netrūko Paleckių namuose žirnelių baltai mišrainei…

    Please wait...
  2. uagadugu | 5 sausio, 2011 at 16:21

    Solidarizuojuosi – man irgi pikta. Pamenu, kad kurį kartą mama tų žirnelių netgi negavo, tai teko neteisingą mišrainę per naujus valgyti – be žirnelių… Siaubiakas praktiškai.

    Please wait...
  3. ztkp.lt (Paulius) | 5 sausio, 2011 at 18:16

    Kiek off-topic: tai reikia taip manyt, kad daugiau RSS prenumeratoriai į skaitykles negaus viso tinklaraščio teksto? 🙁 o taip patogu būdavo. Ir vis tiek ateidavau paskaityti komentarų…

    Please wait...
  4. uagadugu | 5 sausio, 2011 at 18:25

    Kol bus pas save dubliuojančių visą turinį per rss, tol gali taip ir būti. Vėliau matysim.

    Please wait...
  5. Nerius | 6 sausio, 2011 at 11:18

    geras darbdavio-samdinio diskusijos įvertinimas !

    Please wait...
  6. Piktuolis | 6 sausio, 2011 at 12:32

    Mano kuklia nuomone noras sudėti VISKĄ į pirmą puslapį nieko gero neduoda…

    Čia aš apie paraugintus tekstus žinoma.

    Please wait...
  7. uagadugu | 6 sausio, 2011 at 14:04

    Ačiū už nuomonę, Piktuoli, nors VISKO į pirmą puslapį sudėti negalėčiau net ir labai norėdamas – kituose tų tekstų esama nemažiau. Eksperimentuoju su forma – dar nežinau, kuo baigsis. Bus visokių inovacijų artimiausią savaitę ir dar nežinau, kuri išliks. Blogiausiu atveju, blogas sprogs nuo pertekliaus ir tiek. Irgi įdomu.

    Please wait...
  8. ausra maldeikiene | 6 sausio, 2011 at 18:00

    šiaip jau aš toje laidoje ne verslininkus vertinau, o viarslynikus. O tai skirtingos kategorijos:) . Gal jums patinka viarslynikai, kurie savo darbo jėgos išlaikymą permeta man, mokesčių mokėtojai, bet aš tai niekaip nesugebu čia jokio verslo įžvelgti.

    Please wait...
  9. uagadugu | 6 sausio, 2011 at 19:26

    Aš su Jumis solidarizuojuosi ir taip pat neįžvelgiu jokio verslo tame, jei kas nors jums kažką permetinėja.

    Please wait...

Palikite komentarą