RŪTA MIKELKEVIČIŪTĖ PAVIJO JUSTINĄ MILUŠAUSKĄ LRT KORIDORIUOSE

(Last Updated On: 2020-11-11)

Du tūkstančiai vienuoliktaisiais naujų spalvų įgyja ne tik komercinių televizijų tinkleliai, bet ir LRT. Tiesa, pastaroji neskelbia apie jas garsiai. Bet išžvejojau kažkaip.

Gamtos patruliai

Gamtos patruliai © LTV

Radikaliai keičiasi pirmadienio vakaras. Čia LRT nuo sezono pradžios buvo paleidusi kelias apžvalgines laidas. Situacija keičiasi – liko tik Savaitės atgarsiai, o Pasaulio ir sporto Panoramų vietą užėmė JAV serialas Specialioji jūrų policijos tarnyba.  Tai – iki šiol kažkur labai vėlai nugrūstas kasinis serialas, kuris papuoštų ir TV3, ir LNK tinklelius. Šiuo žingsniu LRT suvienodina pirmadienį su antradieniu ir trečiadieniu, kur 22.15 val. taip pat rodomi žinomi JAV serialai. Žingsnis, be abejo, komercinis – reklamos davėjams šios tinklelio rokiruotės rezultatas turėtų būti patrauklesnis, nei iki šiol buvęs akademiškas, gal kiek ir per sunkus trio. Abi apžvalginės laidos iškeltos į šeštadienio ankstyvą popietę – 15 valandą – tinklelio poziciją, kurią galima pavadinti programos šiukšliadėže – tuo metu prie televizorių būna susispietę tik vaikai, pensininkai ir neįgalieji. O, tarkim, Sporto panoramai ši pozicija dar nepatogi ir tuo, kad pagrindiniai pasaulio sporto įvykiai (išskyrus krepšinio ir futbolo europines taurių varžybas) vyksta savaitgaliais, todėl iki kito šeštadienio šie įvykiai bus beviltiškai pasenę ir po daug kartų apžvelgti kitur.

Apžvalginės laidos iš šeštadienio į ketvirtadienio priešpanoraminį laiką išstūmė Justino Milušausko Gamtos patrulius. Panašu, kad šis prodiuseris nešioja Rūtos Mikelkevičiūtės laidomis daužomo pakaušio karmą. Su Farais nuo konfrontacijos su Valanda su Rūta spėjęs pabėgti į LNK,  dabar jis vėl bus daužomas – tik per Gamtos patrulius “Lietuvos televizijoje”.  Antra vertus, iš aplink Panoramą planuojamų laidų tikimasi daug daugiau, nei iš nukištų kažkur šeštadienio dieną, todėl šis perkėlimas yra įvertinimo ženklas.

Skaityk  "TU GALI. SAVAITĖS DVIKOVA": VIDUTINIŠKAI...

Savo ruožtu iš 18.45 val. ketvirtadienio pozicijos išlėkė kaip teniso kamuoliukas tinklelyje mėtomos Mūsų dienos, kaip šventė. Jau kartą esu paskubėjęs palaidoti šį nostalginės estrados šou, todėl šįkart neskubėsiu – kol kas nematau, bet kas žino – gal vėl atgims lyg feniksas.

Vertinu šias permainas, kaip komercines. Juk ketvirtadienį į priešpanoraminį laiką įkelti tarsi pitbuliai su brakonieriais ir visokiais kitais kenkėjais kovinio filmo maniera besikaunantys Gamtos patruliai, o ne kultūros žurnalas Durys atsidaro, o pirmadienio vakarą papuošė JAV serialas, o ne Kultūrų kryžkelė.

Nieko blogo tokiose permainose aprioriškai nematau (kai niekas nežino, kas yra misija, tada misija galima laikyti bet ką), bet štai tik ką TV publikoje prisiskaičiau ženklių LTV direktoriaus Rimvydo Paleckio minčių, kur tarp kitko sakoma, jog, cituoju, iš LRT jie (žiūrovai “uagadugu”) tikisi kitokio produkto, nei iš komercinių televizijų ir jį gauna.

Mes matom, ką gaunam.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. hm | 2 sausio, 2011 at 20:14

    Tai ar reikia suprasti kad ir vėl LRT taryba sužinos apie tinklelio pakeitimus iš viešai prieinamų šaltinių, o paskui svarstys juos uždarame posėdyje? 🙂 Ar jau čia tie pakeitimai, kurie patvirtinti tarybos?

    Please wait...
  2. uagadugu | 2 sausio, 2011 at 23:29

    Nežinau, hm. Taryba sėdi labai aukštai, posėdžiauja slaptai ir uždarai – niekas nežino, ką ji žino.

    Please wait...
  3. de facto | 3 sausio, 2011 at 03:38

    LRT Tarybos veiklos metodai unikalūs. Kai tik jie pastatomi prieš faktą, automatiškai skelbia uždarą posėdį, kuriame, kaip taisyklė, viską įteisina. Ir tylu.

    Please wait...
  4. Šiaip | 3 sausio, 2011 at 14:53

    Kokie savaitgalio reitingai?

    Please wait...

Palikite komentarą