LIŪDNA: LIETUVAI NEBUVO ĮDOMI TV PROGRAMA, SKIRTA SAUSIO 13 DIENOS ĮVYKIŲ DVIDEŠIMTMEČIUI

(Last Updated On: 2021-04-14)

uagadugu gyvai domėjosi šiai progai skirta TV programa.  Savo šoninėje kolonėlėje netgi talpinome plačią išklotinę. Konstatavimas liūdnas – tautai iškili TV programa nebuvo svarbi.

Tarkim, Lietuvos televizija, kuri buvo labiausiai užsiangažavusi į oficialių renginių, dokumentikos, koncertų transliavimą ir vien sausio 13 d. parodė apie 13 valandų proginės programos, tą dieną ne pagerino, o pablogino savo žiūrimumo rodiklius. Tarkim, lyginant tą ketvirtadienį su ankstesnės savaitės, rasime 0.7 procento auditorijos dalies sumažėjimą (nuo 11 procentų iki 10.3) (duomenys iš TNS).

Šnekant vulgariai, prieš savaitę transliuotus Komisarą Reksą, Senį ir Volkerį Teksaso Reindžerį rinkosi daugiau, nei dokumentiką, skirtą Laisvės gynėjui Antanui Sakalauskui atminti, sausio 13 dienos įvykių Lietuvos kronikas ar netgi mišias iš Vilniaus arkikatedros. Pagalvotum, kad išsigąsta oficialumo, bet ne – grupės Skylė proginis koncertas po Panoramos taip pat susilaukė tik nedidelio kiekio žiūrovų, jei lyginsime su LNK ar TV3. Netgi BTV buvo labiau žiūrima.

Savo įnašą į dvidešimtmečio minėjimą įnešė ir Lietuvos ryto TV, kuri rodė Leono Glinskio proginį dokumentikos ciklą, o taip pat parengė specialią laidą. Nebuvo didelio auditorijos ažiotažo.

KK2

nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

Patikrinau, kaip sekėsi LNK KK2, kurios laida sausio 13 dieną buvo ištisai dedikuota tiems įvykiams. Laidą žiūrėjo 12.8 procento auditorijos arba kažkur apie 400 tūkstančių žiūrovų. Tarsi ir nemažai, bet geru šimtu tūkstančių mažiau, nei ankstesnę savaitę.

Ne pyragai. Nebuvo daug dėmesio. Gerai, kad žmonės bent jau gausiai rinkosi į paminėjimo renginius.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , ,

10 komentarai:

  1. Šiaip | 17 sausio, 2011 at 14:37

    Įdomu, kokie yra savaitgalio reitingai?

    Please wait...
  2. hmm | 17 sausio, 2011 at 16:19

    ar negali būti, kad tai ankstesnių laidų/filmų/medžiagų apie sausio 13 pasekmė?

    rimtų, bet monotoniskai nuobodžių, kartojančių apie kančią, tautos valią, sovietų sąjungos sužlugdymą.

    pamatai tokį vieną – sakyk, pamatei visus. tad noro vėl bandyti žiūrėti laidas apie sausio 13, kai nieko sudominancio nebesitiki, kaip ir nera.

    galbut.

    Please wait...
  3. asdf | 17 sausio, 2011 at 20:06

    Įdomi statistika- jei 12% = 400 000, tai tą vakarą apskritai totaliai visiškai visa Lietuva žiūrėjo televizorių? : )

    Please wait...
  4. uagadugu | 17 sausio, 2011 at 20:09

    Čia yra reitingo procentai. Reitingo procentai rodo procentą nuo populiacijos, o ne nuo sėdėjusių prie televizoriaus. Smulkiau čia https://uagadugu.lt/2010/10/komentatoriaus-rubrika-tns-apie-tai-kas-yra-tv-reitingai-auditorijos-dalis-ir-pasiekimas/

    Please wait...
  5. KK2 | 17 sausio, 2011 at 21:15

    Kažkaip to ir tikėjomės, todėl norėjosi šią datą paminėti bent populiarioje laidoje. Kai išvysti LTV dokumentiniame filme Siaurusevičiaus postringavimus apie tai kaip žurnalistai apgynė Lietuvos laisvę, vemt verčia. Tarsi jis tą laisvę ir apgynė.

    Please wait...
  6. uagadugu | 17 sausio, 2011 at 21:29

    Jis irgi gynė, Miindaugai – neatimsi. Tik būna padoriau, kai apie tuos gynusius žurnalistus kalba ne žurnalistai, o kiti. Mane vemti verčia nuo kitko – tos vinjetės, kuriame didvyriais teatrališka maniera nufilmuoti visi LRT vadui artimi veidai. Galėtų ir pasikuklint. Tauta tikrų didvyrių tikrai neužmirš – nebūtina save tarsi ikonas statyti į vitriną.

    Please wait...
  7. Vytas | 18 sausio, 2011 at 10:34

    Na as bandziau ziuret ir dokumentini filma kazkoki, ir tiesiogine transliacija ir transliacija is katedros. Kaip sau norit, dokumentiniai filmai tikrai visi vienodi su tais paciais 10 trumpu video epizodu, kurie buvo nufilmuoti ir yra nuolat kartojami tarp pokalbiu. Kasmetinis verkimas prie kapu, pripazinkim, irgi neatrodo labai patruklus, puse valandos matant ta pati vaizda ir girdint tuos pacius laikrodzio duzius. Jau kitoj transliacijoj, per puse valandos oficialias kalbas visi naudojo pratiskai tuos pacius zodzius, tai kiek gi galima klausyt uzstrigusia plokstele. Apie misias isvis patylesiu, nesuprantu ka ten matyt reik, nebent pamaldziais apsimetancius tautos isrinktuosius..

    Zodziu nieko idomaus nerode, tai niekas ir neziurejo. Matyt 20 metu jau bus tas laiko tarpas, kai visiem atsibodo tas pats per ta pati ir reikia supaprastinti tas apeigas iki zalgirio musio pergales lygio ar pan ir nesistengti visa diena rodyti tu paciu vaizdu.

    Please wait...
  8. siuras | 18 sausio, 2011 at 18:19

    uagadugu rasant sia tema vis del to reiketu atkreipti demesi ir i panoramos reitinga – jis buvo issauges beveik 2 kartus. todel gal but galima daryti isvada, kad tautai buvo idomu kas vyksta sia proga, taciau tautai nebuvo idomu ziureti nuspejamas transliacijas ir zinomus filmus

    Please wait...
  9. uagadugu | 18 sausio, 2011 at 19:03

    Ketvirtadienį, kur buvo dėtas pagrindinis transliacijų akcentas, Panorama niekuo neišsiskyrė. Dėl trečiadienio sutinku – buvo kur kas geriau.

    Please wait...
  10. LTV: DAILUSIS ČIUOŽIMAS PAPJOVĖ LTV REITINGUS | uagadugu

Palikite komentarą