KOMENTATORIAUS RUBRIKA: N. OŽELYTĖ ATSAKO KRITIKAMS

(Last Updated On: 2011-01-22)

Nijolė Oželytė pakomentavo piktus teiginius jos atžvilgiu po rašiniu, kuriame patalpinau signatarės kalbos mokiniams vaizdo įrašą.

Komentaras šakotas… Kaip ir pati N. Oželytės asmenybė… Bet atviras ir tiesus – vertiname šias savybes. Antra vertus, čia paliesti asmenys irgi turi galimybę komentuoti.

Nemanau, kad žmonės turėtų tarpusavyje ginčytis dėl mano pasisakymo.

Kas turi galimybę suvokti ir pajausti, tas suvokia ir jaučia.

Kas turi tikslą, niekindamas mano asmenį, suniekinti tai, ką pasakiau, to kėslai plika akimi matomi.

Priekaištai, kad moku tai, ko daugelis nėra įvaldę – komunikuoti, yra apgailėtini, nes kiekvienas gebėjimas yra pagarbos vertas. Kazimieros Prunskienės leksika, kai jos nerodo TV ir nėra įrašinėjama, mano manymu, vulgarumu retai kam prilygsta, jos tulžinga neapykanta plačiai mąstančiam profesoriui dar ne tokių šiukšlinų žodžių yra pagimdžius. Apie jos man ištartus žodžius esu kalbėjusi iškart po sausio tryliktos, o kad jie išgirsti tik dabar… Nebūčiau to minėjusi, žinodama, kad mano kalba įrašinėjama. Česlovas Juršėnas užkliuvo dėl to, kad jis kalbėjo prieš mane gana ilgai ir nuobodžiai, gimnazistai snaudė, į jo prašymą užduoti klausimus visi nuleido galvas. Tuomet jis pasiūlė po knygą su jo karikatūromis kiekvienam, kas užduos įdomų klausimą. Vaikai ir uždavė – papasakokit apie save (ar šeimą) , po to sekė ilgiausias pasakojimas apie vaikus, anūkus, žmoną ir jos diktatą – tai vyko SAUSIO TRYLIKTĄ. Taigi, pradėjau kalbėti, paveikta jo kalbos (auksinė vaikų kantrybė, begalinis prelegento susireikšminimas.)

Soolo daugelyje vietų išplatino mane niekinančius tekstus, čia bent jau ištrynė teiginį, jog aš nebuvau Atkuriamojo Seimo narė. Didžiai informuotas pilietis… Atkuriamąjį Seimą paleisti nusprendė profesorius V. Landsbergis, o mintis buvo ta – mes rinkti, galiojant sovietų istatymams, o laisva Lietuva turi išsirinkti Seimą pagal savo istatymus. Jautėme, kad galime po rinkimų neturėti daugumos, bet buvome solidarūs ir padorūs, nesilaikantys užimtų pozicijų jėga. Dabar prisiminti gali kas ką nori, bet tuomet buvo būtent taip. Apie tai, kad K. Prunskienė po Alberto Šimėno dingimo (pasidomėkite, kieno automobiliu jis buvo vežamas iš Turniškių) atsirado Vyriausybėje, nors buvo atstatydinta ir bandė apgaulingai imtis vadovavimo, man pasakojo susisiekimo ministras Kostas Birulis, tą žinojo daugelis Sąjūdžio deputatų. Profesorius gesino mūsų nepasitenkinimą K. Prunskiene (tai, ką paminėjau, yra tik smulkmenos, lyginant su tuo, kas buvo daroma), nes jam rūpėjo, kad Lietuva nebūtų vertinama, kaip susiskaldžiusi – apie valstybę galvojo, todėl K. Prunskienės juodinimas lėkė į atvirus vartus.

Skaityk  POPULIARUMAS: VIENI ANT TV JOJA, KITI TEIŠERSKYTĖMIS PAVARO...(atnaujinta)

Kur buvo Aloyzas Sakalas tą naktį, niekas nežino iki šiol. Aš žinau, kas yra Soolo, žinau, kad juo yra naudojamasi – užjaučiu. Kadangi nėra jėgos, kuri galėtų mane grąžinti į politiką, nematau reikalo gintis – man nereikia niekieno balsų. Visa tai parašiau gerbdama tuos, kurie klausė ir išgirdo. Mes atsitiesime, labai tuo tikiu, o jaunimas gal net nesulinks.

Please wait...
Kategorijos:  Komentatoriaus rubrika, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , ,

13 komentarai:

  1. Mantas | 22 sausio, 2011 at 13:58

    Eilinė muilo opera. Kažkam reitingus atneš. Perpjausit Radžio tėvų temą?

    Please wait...
  2. skridus | 22 sausio, 2011 at 14:09

    oho-ho kaip Oželytė sujudino Burkino Faso vandenis! Net visa uagadugu prenumeratorių bazė nuėjo šaibom 🙂
    Bet kadangi aš tikrai nesiruošiu stoti į Prunskienės/Paleckių barikadas, tai manęs neerzina.
    O dėl muilo operos – tai taip, tik esmė tame kad muilo operą kuria ne uagadugu ar net ne Oželytė, bet žiūrovai/klausytojai/skaitytojai. Tad kalbant apie reitingus visada verta pasižiūrėti į veidrodį – ar nepamatysi ten to kas ir daro tuos reitingus.

    Please wait...
  3. uagadugu | 22 sausio, 2011 at 14:15

    Taip, Skridus, nuėjo ta bazė šaibom, nesiseka man su technologijomis pastaruoju metu – beje, ir šiame komentare primenu, kad nesinaudojantys rss turi galimybę užsiprenumeruoti “uagadugu” srautą senu ir patikrintu būdu – į savo elektroninę pašto dėžutę – “Prenumeruok” rubrikėlė viršuj.

    Please wait...
  4. tikras lietuvis | 22 sausio, 2011 at 14:16

    Skridus.
    Paleckis, jei atmesti jo kalbėjimą apie tai kas buvo (kada jo nebuvo:) ), tai šneka visuomenei reikalingus ir rūpimus dalykus, todėl, manau, po šito konkurentų išpuolio, tikrai jis pateks į seimą.

    Please wait...
  5. skridus | 22 sausio, 2011 at 14:50

    na jau su tikru lietuviu tai tikrai nediskutuosiu.
    Tuo labiau televiziniame bloge. Yra delfinas va ten prašom – galima aiškintis iki pažaliavimo/pamėlynavimo/paraudonavimo…
    Į šitą postą galima neatsakyti – reakcijos nebus.

    Please wait...
  6. Soolo | 22 sausio, 2011 at 17:12

    Savo atsakymą p. Oželytei parašiau po straipsneliu “Oželytė apie istoriją”. Gal ir pakaks kulti tuos tuščius šiaudus? Dar kartą perskaičiau komentarus. Tikrai, nereikėjo rašyti, kad Oželytė “apsimelavo”, bet aš maniausi pagrindęs tokią savo mintį, bent jau tiek, kad būtų aišku, kodėl darau tokią išvadą. Vis dėlto dabar nesu patenkintas, kad pavartojau būtent tokį žodį – mano pasiūlymas “pirma surinkti faktus, pagalvoti, o tik paskui žarstytis kaltinimais” tinka ir man pačiam. Nereikia to radikalizmo. Dėl to apgailestauju. Visgi manau, kad mano argumentai, kuriais grindžiau savo priekaištus Oželytei, nėra iš piršto laužti. Kodėl – paaiškinau.
    Tikiuosi, kad ir p. Oželytė dabar nėra patenkinta vartojusi pernelyg stiprius žodžius. Kritika, kurią stengiamasi pagrįsti, net jeigu ji klaidinga, nėra niekinimas. Galima kritikuoti asmenį dėl vienų dalykų ir gerbti dėl kitų. Gerbiu Oželytę kaip aktyvią sąjūdietę ir Nepriklausomybės akto signatarę, bet kritikuoju dėl radikalumo ir viešų, subjektyvių, tačiau neįrodomų ir itin rimtų kaltinimų kitiems signatarams. Kritikuoju ir dėl arogancijos, kurią ji kartais demontruoja (demonstruodavo?) oponentų atžvilgiu (tas garsusis “atia, Juršėnai!” po laimėtų Seimo rinkimų, dabar štai vėl – to paties Juršėno žodžiuose apie sausio 13-ąją “nebuvo tiesos”. Vadinasi, melavo apie šventą mums visiems datą? Negi tikrai?). Mano “kėslai” nėra “plika akimi matomi”, nes nėra jokių kėslų. Neplatinau jų “daugelyje” vietų, tik po šiuo video. Apskritai retai rašau komentarus, Oželytė niekada anksčiau juose nebuvo minima. N. Oželytė nežino, kas aš esu, ir nežino, kad manimi kažkas “naudojasi”.
    …Gal tuo ir apsiribokim. Visiems ramaus vakaro.

    Please wait...
  7. tikras lietuvis | 22 sausio, 2011 at 19:32

    Skridus.
    Suprantu , kad tamstytė norėjai išlaužti kažikokią ponystę, nors su tavim šnekama ir nebuvo (tik tiek, kad nuo tavo minties pradėtas mano komentaras).
    Betgi visiems, kurie neturi ką pasakyti, iš fanaberijos šauna noras pasigudrinti, ale, kad daugiau gudrumo iš to nepasidarys – kad ir kaip pūstumeis, vaike.
    Ir dėl Paleckio esi neteisus, nes kartoji valdančiųjų, kurie nuvarė Lietuvą į dugną, žargoną.
    Paleckis, gi, neturi tos nuodėmės, todėl vien jau dėl to turi geresnių perspektyvų ateinančiuose rinkimuose. Todėl ir stengiamasi jį pristabdyti visokiomis priemonėmis. Nes nuginčyti valdantieji nesugeba. Jei dar jis baigtų su ta prosovietine propaganda (ką aš jiems vos ne kasdieną kartoju), tai gal net vos ne visa partija sąrašu patektų į seimą, nors neturi nei rimtos ekonomikos gelbėjimo programos, nei rimtų specialistų šaliai iš kakos krūvos traukti. Ir būtų geriau, nes iš dabartinių naktinių darbų liaudžiai nėra naudos.

    Please wait...
  8. Soolo | 22 sausio, 2011 at 23:00

    Ketinau daugiau neberašinėti, tačiau nepaleidžia manęs šita tema, nors tu ką. Užkliuvo p. Oželytės frazė apie tai, kad “kur buvo Aloyzas Sakalas tą naktį, niekas nežino iki šiol.” Aloyzą Sakalą gerbiu kaip politinį kalinį, vieną iš Sąjūdžio kūrėjų ir lyderių, Nepriklausomybės akto signatarą. Jeigu jis sausio 13-ąją buvo dingęs, kaip teigia Oželytė, tai būtų smūgis jo reputacijai. Tačiau… Seimo svetainėje, “Istorijos” temoje, randu A. Ažubalio 1991 m. sausio 13-osios naktį Aukščiausioje Taryboje padaryto audio įrašo stenogramą. Joje yra ir Aloyzo Sakalo pasakytos frazės. Taigi buvo, buvo jis sausio 13-osios naktį Aukščiausioje Taryboje. Viskas užfiksuota, dokumentuota.
    Suprantu, kad p. Oželytė ne viską gali prisiminti, juo labiau, kad praėjo 20 metų. Bet jeigu nežinai, neprisimeni – susilaikyk ir neskelbk to viešai. Nes galima apkaltinti niekuo dėtą žmogų, o kiti tuo ims ir patikės. Velniškai nemalonu, tiesa?

    Please wait...
  9. nijolė oželytė | 23 sausio, 2011 at 23:29

    Sakalo nebuvo tą naktį.

    Please wait...
  10. nijolė oželytė | 23 sausio, 2011 at 23:31

    O kur dingo mano komentaras,kad garbingi žmonės komentuoja [ypač-kritškai] , neslėpdami savo tapatybės?

    Please wait...
  11. uagadugu | 23 sausio, 2011 at 23:44

    Niekur nedingo. Yra du rašiniai Jūsų kalbos mokiniams tema. Šiuo išeksponavau Jūsų komentarą atskirai, bet pagrindinė diskusija vyko čia: https://uagadugu.lt/2011/01/ozelyte-apie-istorija/. Čia yra ir Jūsų komentaras.

    Please wait...
  12. sew | 24 sausio, 2011 at 01:32

    Nijolė Oželytė nusipelno didelės pagarbos už savo kalbą. Beje – ji siuntinėjama vienų kitiems paštu, plinta nurodomis kaip virusas. O kas gi ten buvo pasakyta? Buvo pasakyta tai apie ką visi linkę patylėti, bet ką visi ir taip žino. Iš pradžių visa tai buvo daroma vardan vienybės, nebuvo persekiojami nei komunistai, nei kiti okupantų tarnautojai, kol galų gale situacija virto priešinga – okupantų tarnautojai nusikaltamu būdu įgijo turtus ir išstūmė beveik iš visų valstybės postų pilietiškai nusiteikusius lietuvius. Galų gale, net įžūliai bandoma paversti Lietuvą savo getu – toliau grobiant elektros linijas, Lubys net užsimojo prie RailBaltica, prieš ministrus, galų gale bandančius įtvirtinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę kuri dabar tokios pat svarbos kaip valstybės Nepriklausomybė Kovo 11-ąją. Žmonės tampa beteisiai savo pačių valstybėje. Jei nebandysime bėgti-emigruoti, bet sieksime keleto komunistėlių-oligarchėlių uzurpuotų savo teisių, teisės gyventi iš tiesų laisvoje šalyje, pradėti verslą žmoniškomis o ne SSSR sąlygomis, mums pavyks sukurti valstybę. Reikėtų suprasti, kad Kovo 11 buvo tik pradžia.

    Please wait...
  13. Soolo | 24 sausio, 2011 at 09:46

    “Sakalo nebuvo tą naktį.”

    Gerb. Nijole, vardan istorinės tiesos – žvilgtelėkite čia: http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_show?p_r=4092&p_d=49794&p_k=1
    Tai yra Aukščiausiosios Tarybos atstovo spaudai Audroniaus Ažubalio padarytas audio įrašas 1991 m. sausio 13-osios naktį.
    Na kaipgi nebuvo Sakalo, jeigu toje stenogramoje yra ne kartą jo pasakyti žodžiai. Jis dar dalyvavo AT Prezidiumo narių balsavime, nes buvo prezidiumo narys. Tai yra stenogramoje.

    Please wait...

Palikite komentarą