LINĄ KAIRYTĘ PAĖMĖ LNK

(Last Updated On: 2020-11-11)

Na, va… Išaiškėjo galų gale…

Galų gale išaiškėjo, kas ves Savaitės įvykių TOP 5 – LNK savaitės įvykių apžvalginę laidą, savo 19 val. sekmadienio pozicijoje įtemptai konkuruojančią su Indrės Makaraitytės Savaitės komentarais.

Prieš porą savaičių viešumoje atsitiko žinia, jog iki šiol beveik lygiai metus LNK laidą vedusi Nemira Pumprickaitė toliau šio darbo nedirbs. Prieš metus LNK Žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas apie ją atsiliepė taip: jos greita reakcija, kalbėjimas diktuos ir laidos tempą. Be, to, žiūrovams bus įdomu stebėti, kaip įvykius rikiuoja ir analizuoja žmogus, kuris aštuonerius metus praleido kitoje barikadų pusėje ir puikiai išmano, kaip veikia politikos virtuvė ir kaip joje verdama.

Dėl tempo, manau, LNK neturėjo nusivilti – N. Pumprickaitė trata kaip Kalašnikovo automatas – greitai ir neužsikirsdama. Gerai improvizuoja – jos šūdakandinis pasakymas dar būnant Algirdo Brazausko atstove spaudai jau tapo sparnuota fraze it kokio Šuriko nado, Fedia, nado. Problema, manau, akcentų sudėliojime. Tokiose laidose, kur reikia parinkti penkis įvykius pagal jų svarbumą, nuomonių, kuris svarbesnis, o kuris – ne, gali būti įvairių. O ir moderuoti tuos įvykius galima įvairiai – su vienokiomis preferencijomis bei simpatijomis arba kitokiomis. Čia jau apie tą virimo procesą. Kuris aštuonerius metus. Bet apie tai – kitame uagadugu įraše.

Na, o bendradarbiavimo su LNK metai baigėsi ir kanalas, ko gero, nusprendė nepratęsti sutarties. Kadangi televizijos labai retai užsimena apie tikrąsias konkrečių veidų ar laidų atsisakymo priežastis, uagadugu priverstas spėlioti. Manau, kad tikrąja priežastimi buvo tai, apie ką rašau aukščiau, o formaliąja – kad netenkino reitingai – peržiūrėjau skaičius nuo 46 iki 51 savaitės ir LNK beveik visur pralaimi.

Lina Kairytė

Lina Kairytė © BTV

Nemiros Pumprickaitės vietą užėmė Lina Kairytė iš BTV Žinių ir Karšto vakaro. Nenustebino… uagadugu įraše, kuris vadinosi Skaičiai: kas ims Kairytę?, rugsėjį rašiau taip: man kyla klausimas, ką BTV dar veikia Lina Kairytė? Gera dikcija, perteklius energijos, puiki orientacija, greita reakcija, jokių pauzių užduodant klausimus. Dirba, kaip automatas – tarsi Nemiros Pumprickaitės prieš dvidešimt metų reinkarnacija.

Suprantu suprantu… Pasikėlimas save cituot – gėda, pelenais galvą barstausi, bet, dievaži, neturiu ką kita, tai jau save, kaip tas masturbatorius…

Skaityk  TV3 PRIEŠ LNK: PLIKOS NUODĖMĖS PRIEŠ PAUKŠČIŲ MUTACIJAS

Nelengva bus merginai. Tas LNK sugalvotas penkių svarbiausių žinių formatas tarsi ir sutvarko turinio pateikimo procesą, bet, antra vertus, toks griežtas rėmas gali ir nepatogiai varžyti.

Griežti formato rėmai yra labai gerai, bet niekuomet nereikia užmiršti, kad pats griežčiausias formatas – karstas.

Prie kurio, panašu, neišvengiamai artėja BTV. Lina Kairytė buvo (ar dar formaliai yra, nes pirmame BTV svetainės puslapyje dar kabo jos nuotrauka su Aurimu Peredniu) bene įdomiausias kanalo veidas, atrastas paskutiniaisiais metais. Jo išnykimas iš BTV koridoriaus n aukšte atsitinka tuo metu, kai naujasis televizijos vadovas Audrius Lelkaitis deklaruoja pomėgį mokytis, karštą norą priimti iššūkį ir kategorišką imperatyvą stengtis.

Viskas teisinga. Bet, panašu, yra žmonių, kurie linkę tuo užsiiminėti aukštesnėje lygoje…

Tik bjaurastis.

Kuo aukštesnė lyga – tuo daugiau piranijų ir kitų hienų klastingų.

 

 

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , ,

19 komentarai:

  1. Nerijus | 5 sausio, 2011 at 11:18

    Lina dabar turės įrodyti, kokia yra perspektyvi žurnalistė:)

    Please wait...
  2. troy | 5 sausio, 2011 at 12:26

    Kodėl šiandien lengvai atsidarė Aukštutinės Voltos puslapis?
    Gal negrai atėjo į protą susimažinti fotkių dydį?

    Please wait...
  3. uagadugu | 5 sausio, 2011 at 13:42

    Ne, niekaip nerandu normalaus įskiepio susimažinti visų fotkių dydį (gal ne tiek dydį, kiek svorį) iškart – ta prasme ir archyvinių įrašų (anksčiau man šitie dalykai nebuvo svarbūs). Įvedžiau read more funkciją atskiruose post’uose , todėl pagrindinis puslapis ir atsidaro greitai.

    Please wait...
  4. Darius | 6 sausio, 2011 at 00:40

    Na ką gi, po šitos naujienos jau reikia pripažinti – pagailo man BTV kanalo – jau tikrai saulė galutinai leidžiasi, jei nensusileido… Iš tikrųjų jau nuo šio rugsėjo jis buksuoja kaip niekada nebuksavo, ir netekus Kairytės jau nelieka jokio žiburio… Nuo šio pirmadienio ryškiai suprastėjo žinių laida – kažkokia modifikuota orų prognozė&spaudos apžvalga (3 Lubio laikraščiai…); taip pat pastebėjau, kad juos nuolat ištinka techniniai trikdžiai ir mirksi šviesos (per kitas TV neužfiksuoju) – tai irgi nerodo darnaus kokybiško darbo. Išvis ta Kairytė vedė ir Žinias ir Karštą vakarą, nes antrą Žinių vedėją turbūt dėl pinigų kažkur paslėpė.:D

    Please wait...
  5. dyja | 6 sausio, 2011 at 12:40

    Na, telieka palinkėti merginai sėkmės – o ji tikrai ateis! Manyčiau, ją reiktų sodinti į LNK žinių kėdę, kur ilgai ir nelabai sėkmingai (bent jau mano galva:) dienas (oj, vakarus) leidžia tokia JOKIA ponia:) Nulinė, jei “po teisybei”:) O štai apžvalginėje laidoje Linai gali tiesiog pritrūkti “svorio”, juk jo net ir Makaraitytei, jei atvirai vis dar trūksta…Bet pamatysim, o kad “servetelės” nupirko Kairytę, tai matyt bus viena geriausių jų paskutiniųjų metų investicijų, nes ta mergina turi didžiulį potencialą! O ir dėl BTV daug galvos sukti neverta – žurnalistų visada galima rasti tiek LŽ, tiek ir RC dar žiniose sėdi puiki mergina, o ir pats Perednis gali puikiai toje laidoje dirbti vienas – eteriai tik darbo dienomis, tad nieko čia baisaus, o ir laida įrašinė, o ne tiesioginiame eteryje – ištemps:)

    Please wait...
  6. uagadugu | 6 sausio, 2011 at 14:14

    o ji tikrai ateis! O buvo abejonių, dyja?:)

    Please wait...
  7. dyja | 6 sausio, 2011 at 15:34

    ne, gerbiamasai – man nebuvo nuo tos dienos, kai ji pasirode BTV ziniose. Beje, ji man labai primena Auryte Razmarataite – ne isvaizda, zinoma, o sugebejimu dirbti ir itikinti zmones:)

    Please wait...
  8. uagadugu | 6 sausio, 2011 at 15:39

    Razmarataitę, kuri “Žinių” vedėja iš reporterės taip pat patapo “Baltijos televizijoje”…

    Please wait...
  9. 4eturi | 6 sausio, 2011 at 15:50

    Belieka paliniketi Kairytei sekmes – CNN stiliaus veidas neturejo daug sansu ilgai isilaikyti (vargti) BTV…

    Please wait...
  10. Darius | 7 sausio, 2011 at 16:13

    Na dabar jau apvžvelgus situaciją matau, kad viskas išsisprendė visiems į naudą. BTV žinių vedėja Justė Razevičiūtė yra jei ne geresnė, tai neprastėsnė žurnalistė ir puikiai laidą ves su vyru kolega. Karštas vakaras su vienu Peredniu turinčiu gerą išsilavinimą ir didelę patirtį tęs sezoną. Kairytė buvo į kanalą priimta, kai Žinių vėdėja pernai gruodį išėjo motinystės atostogų, o jai grįžus su Kairyte dar turbūt tęsėsi metams sutartis ir reikėjo duot eterį. Taip pat įdomu, kad ir koks LNK turtingas kanalas, ar vedėja gaus didesnį atlygį vesdama savaitinę apžvalgą, nei vesdama Karštą vakarą su Žiniomis kasdien :p
    Taip pat išsakyta kritika LNK Žinių vedėjai Dudurytei nėra pagrįsta – ji ilgametę patirtį turinti profesionali vedėja. (kai buvo grįžusi Sviderskytė trumpam į eterį, tai nublanko prieš ją.)

    Please wait...
  11. uagadugu | 7 sausio, 2011 at 20:23

    Kinta paties nuomonė BTV atžvilgiu, kaip kaleidoskope. Ankstesniame komentare diametraliai priešingai atrodė.

    Please wait...
  12. bruno | 9 sausio, 2011 at 21:39

    dėl įžvalgų – bandant buvusį kolegą prisipažint, kad jis ir yra uogadugas, kažikaip išsvarstėm svarbų dalyką – tamstos įžvalgos, spėjimai, kai jų buvo gerokai daugiau, buvo pagrindinis stimulas sugrįžti į blogą ir pasiginčyti su kolegomis. dabar jų sumažėjo (reikalaujam, mitinguojam, kad grįžtų senoji tvarka). suprantam, kad rizikuot norisi kuo mažiau, bet tai ir yra didžiausias smagumas, ar ne?

    Please wait...
  13. uagadugu | 10 sausio, 2011 at 10:25

    Ne iki galo supratau – ta prasme, kad trūksta subjektyvesnio požiūrio?

    Please wait...
  14. bruno | 10 sausio, 2011 at 15:14

    subjektyvesnio – taip pat. čia kalbėjau apie tamstos spėjimus, kas bus, kas nutiks, kaip viskas pasisuks. Kairytės atvejis – vienas iš tų. sakau tai, kad dabar sumažėjo ateities spėjimų ir retorinių pasiūlymų kanalams.

    Please wait...
  15. neBruno | 10 sausio, 2011 at 15:52

    Bruno… tau gal reiketu paieskoti ne tarp kolegu, o tarp kolegiu? 🙂 Stai tokia izvalga 🙂

    Please wait...
  16. Darius | 10 sausio, 2011 at 18:42

    Na nespėjau pažiūrėti tos Kairytės per LNK – reiks kada. Tiesiog po vieno žmogaus komenataro apie “CNN lygio vedėją” protas prablaivėjo :DDD prisiminiau ir jos užsikirtimus “Karštam vakare” ir užlūžtantį liežuvį “Žiniose”. 😀 Tik tiek. BTV kaip kanalas turi problemų – prastas programų tinklelis, silpnos laidos, pigi užsieninė produkcija. Naujas direktorius žada gerų filmų ir serialų – lauksim (koks vienas iš 20 ir dabar būna :D).

    Please wait...
  17. uagadugu | 10 sausio, 2011 at 18:58

    Niekas dar nepražiopsota, Dariau. Eteris su Kairyte bus tik kitą sekmadienį.

    Please wait...
  18. Sarune | 12 sausio, 2011 at 23:35

    Šaunuolė,visada žinojau,kad ji daug pasieks gyvenime savo uzsipyrimu,individualumu ir tikslu realizavimu!sekmes sekmes ir dar karta sekmes!

    Please wait...
  19. Sugadinti žmonės | 6 lapkričio, 2011 at 22:41

    Jaunų žmonių kūryba – kraupi. Trūksta tautinio sąmoningumo. Negalima juoktis iš rimtų dalykų.

    Please wait...

Palikite komentarą