“24 VALANDOS”: LNK GELBĖTOJOS?

(Last Updated On: 2019-10-28)
"24 VALANDOS": LNK GELBĖTOJOS?

24 valandos © LNK

Plika akimi matosi, kad reitingų kreivių karuose (t.y. grafinėje žiūrovų dėmesio atskiriems kanalams išraiškoje) dramatiški pasikeitimai įvyko zonoje prieš geriausiąjį laiką. Tokia proga paėmiau du antradienius – pastarąjį bei prieš tris mėnesius ir sulyginau (duomenys iš TNS):

TV stotis 2010.10.19. 17.45-18.45 val. (Rtg.%) 2011.01.25. 17.45-18.45 val. (Rtg.%) Skirtumas
TV3 7.7 9.3 1.6
LNK 2.6 7.2 4.6
LTV 4.9 5.5 0.6

Vaizdelis yra įdomus. Kaip matote, LNK, spalį dar buvusi trečia ir netgi nuo LTV atsilikinėjusi dviem kartais, po trijų mėnesių savo žiūrimumą pasididino beveik tris kartus.

Priminsiu priešistorę. Rugsėjį uagadugu rašė: LNK neturi jokių argumentų prieš TV3 nuo ryto iki pat 19.10, o ypač nuo 15 valandos.

Kanalas skausmingai ieškojo vaistų išspręsti savo įsisenėjusias problemas. Buvo pastatyta ant prodiuserio Justino Milušausko su laida 24 valandos. Nesisekė. Tada kanalas padarė radikalias permainas – įvedė tiesioginiu režimu su žiūrovu iš studijos bendraujantį Gediminą Juodeiką (suprask – gyva ir interaktyvu), bei beveik dvigubai pailgino laidą.

Permainos pasiteisino. Žiūrovas įsidėmėjo laidą ir ją žiūri. Nuo 17.30 iki šešių LNK prilygsta TV3 ir lenkia LTV. Tiesa, po šešių 24 valandos nieko negali padaryti su TV3 Naisių vasara, tačiau LTV net ir su Šiandien jau nesusigrąžina persvaros, kurią prieš LNK turėjo dar prieš kelis mėnesius.

uagadugu nėra didelis tokių laidų mėgėjas, bet prisiverčiau čia vieną pasižiūrėti prieš porą dienų. Žanras – kriminalinė ar socialinė realybė. Ši laida gimininga Farams, nes, kaip ir šiuose, čia filmuojami paprasti žmonės savo paprastuose gyvenimuose atsidūrę ant ribos, kurią peržengus paprasto gyvenimo daiktai tampa įkalčiais, o poelgiai – įrodymais. Filmuojamos ekstremalios situacijos – žmonės rėkia vieni kitiems į veidus dalykus, kurių daugumas mūsų neturės progos nė karto gyvenime pasakyti. Dar daugiau – kūrybinė grupė viską pateikia kuo aitriau.

Skaityk  "PERVYJ BALTIJSKIJ" VALDO: BTV NUKRITO Į PENKTĄ VIETĄ PAGAL ŽIŪRIMUMĄ

Mano matytoje laidoje su apgauta žmona eita į namus, kur ištvirkaujantis vyras leido smagų laiką su meiluže. Čia, abu išsivedus į kiemą, nufilmuota jų santykių aiškinimosi drama, tąsoma už plaukų meilužė. Ribiniai būviai, ekstremalus, pyptelėjimais dengtas žodynas, N-7. Natūralu, kad prieš tokius ant peilio ašmenų vaikščiojančius smagumynus negali atsilaikyti nei Senis, nei Šiandien.

Komercinė televizija išnaudoja savo prigimtinius privalumus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą