“ŽMONĖS” BRENDA Į TELEVIZINĘ UPĘ SU APDOVANOJIMAIS

(Last Updated On: 2020-10-16)

Žmonių žurnale aptikau reklaminį skelbimą apie tai, kad, cituoju: “Žmonės 2010” – įspūdingiausias dešimtmečio šou. Ryškiausių žvaigždžių apdovanojimai. Populiariausi atlikėjai. Jau greitai per TV3.

Kitame puslapyje matome ir paaiškinimą: bėgantis laikas atneša gražių atradimų ir tradicijų. Švęsdamas 10 metų jubiliejų, žurnalas “Žmonės” kuria naują tradiciją – žymiausių ir populiariausių žvaigždžių apdovanojimų ceremoniją, kurią jau netrukus galėsite išvysti televizorių ekranuose. Nominacijų sąrašą pradedame nuo tų, kurie šiemet tvykstelėjo kaip žaibas ir į Lietuvos pramogų pasaulį įnešė šviežio oro gūsio.

Gūsio nominantų neminėsiu – pasakysiu tik, kad tarp jų negalėjo neatsirasti ir Andriaus Šedžiaus. Čia jau tokia – ryškioji lietuviškųjų pramogų etiketė.

Gerai tai, ar ne; patinka, ar nepatinka, bet ne su televizijų laidomis, o su Žmonėmis siejamas nominavimas į tautos tuštybių olimpą – tame pasaulyje klausimas tu žmogus, ar ne? turi ne moralinę, etinę ar biologinę indikaciją. Nesusipratėliams paaiškinsiu, kad, kai pramogų pasaulyje taip klausiama, turima omeny, ar tu esi pakankamai ryškus, kad būtum talpinamas Žmonių puslapiuose.

O jei esi talpinamas, tada tam (ir ne tik tam…) sluoksniui ir esi tapęs moraliniu, etiniu ir biologiniu žmogumi. Todėl kokie kitaip nei pliuškiais kultūrinio elito vargu ar vadinami Žilvinas Grigaitis ar tas pats Andrius Šedžius yra žmonės, o Arvydas Šliogeris – ko gero, ne. Tiesa, kitas filosofas – Leonidas Donskis – jau žmogus, nes vakarėliuose Žmonių yra fotografuojamas.

Čia buvo nevalingas uagadugu kryptelėjimas link kultūrinio apokaliptizmo, kurio pakęsti negaliu, todėl grįžtu namo. Sveikesnė nuomonė tokia – atitiko kirvis (Žmonės) kotą (visuomenę). Kam nepatinka – keiskit kotą, tada ir kirvius kitus pirks.

Skaityk  EDMUNDAS JAKILAITIS: NE TIK EKOLOGIJA IR DIDELI UŽPAKALIAI

Antra vertus, apokaliptikai linkę painioti žanrus ir viską mauti ant kokių Šiaurės Atėnų kurpaliaus.

Beje, ryškios ribos tarp žmonių ir nežmonių pats žurnalas nebrėžia ir tai, ko gero, yra jo stiprybė. Kvazistoškiniai pasažai – tik uagadugu ir į jį panašių kenkėjų interpretacija. Rasi ir dailininkų, ir kitų menininkų – koks Oskaras Koršunovas čia – dažnas svečias.

Bet su Agne Jagelavičiūte…

Žurnalas yra ryškus lietuviško glamūro lyderis – tiražais ir populiarumu toli lenkiantis visus kitus, iš kurių daugumą, beje, iš rinkos jis jau išstūmė. Perverčiau paskutinį numerį ir suskaičiavau, kad ketvirtadalį puslapių užima komercinė reklama.

Ir nors visokios Galos Gradauskiene it vėzdu grėsmingai mosikuoja, nužmogėjimas žurnalų rinkai artimiausiu laiku negresia.

Lyderiai bendrauja su lyderiais, o todėl Žmonių apdovanojimų ceremonija bus transliuojama TV rinkos lyderio – TV3 bangomis.

Ko gero, ne be rėmėjo – vienos tokios kavos įtakos. Kuriai TV3, panašu, buvo labiau pageidaujama televizija, nei, tarkim, LNK.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Šiaip | 6 gruodžio, 2010 at 14:54

    Kokie savaitgalio projektų reitingai? Ar kas pasikeitė?

    Please wait...
  2. uagadugu | 6 gruodžio, 2010 at 16:09

    Bus vėliau.

    Please wait...
  3. Nerijus | 6 gruodžio, 2010 at 16:35

    kaipik reikėjo būtent tokio renginio šou pasauliui ir jis tikrai taps žiūrimiausias savaitės projektas.

    Please wait...

Palikite komentarą