AČIŪ DIEVUI: ROLANDAS VILKONČIUS NEĮKRITO Į INGOS VALINSKIENĖS IŠKIRPTĘ

(Last Updated On: 2020-10-21)
Linas Adomaitis, Ona Kolobovaitė, Andrius Butkus

Linas Adomaitis, Ona Kolobovaitė, Andrius Butkus © TV3

Grynas staigmenynas. Nulingavęs švenčių savaitgalis pribloškė sekmadieniu.

Buvau daugiau, nei tikras, kad TV3-jų Išsipildymo akcija su visa papildančia specialių projektų ornamentika griaus ir taškys į šalis kitų televizijų tinklelio želdinius it uraganas.

Klaida. Antrąją kalėdinę dieną pastačiusi ant ilgai pumpuoto renginio TV3 žiauriai pralaimėjo ir, surinkusi tik 17.7 auditorijos dalies (share), atsiliko nuo savo įprastinio vidurkio per pusę (duomenys iš TNS), o taip pat pralaimėjo principinę dvikovą Laisvam ir nepriklausomam kanalui. TV3 televizijai turėtų būti ypač skaudus ir televizijos autorystės vaidybinio filmo Kalėdinė pasaka paslydimas bei skaudus kritimas ant užpakalio varžantis su nepretenzingu LNK Gintariniu atspindžiu 2010. Šiaip ar taip TV3 ilgai šį filmą reklamavo ir čia buvo pajungusi bene sėkmingiausią savo eterio porą Jurijų Smoriginą ir Vytautą Šapranauską bei būrelį kitų žvaigždžių. Scenarijus nepavežė? Aišku, filmas buvo išmėtytas ir išvėtytas per kelių valandų intervalą, prikaišytas reklamos ir intarpų su labdara, bet…

Gulėjo ant menčių visas telemaratonas, nors kanalas čia buvo sukoncentravęs visus savo veidus, o pabaigai paliko populiariuosius Marijoną Mikutavičių ir Jurgitą Jurkutę. Ašarojimo buvo, bet ta kamerinė aplinka nepriminė televizijos – reitingų lyderės.

Kamerinė aplinka uagadugu visą sezoną erzino ir laidoje Šok su manimi. Sakysite – anokia čia ir kamerinė – 700 kvadratų LTV Didžioji studija! O lyginant su daugiau, nei dvigubai didesne Teatro arena, iš kur savo laidą transliavo LNK, ji – kamerinė. Kameriškumą dar sustiprino tas raudonas dekoracijų kiautas, į kurį laida savanoriškai užsidarė. Tiesa, tai netrukdė Šok su manimi laimėti prieš Kviečiu šokti. Laimėta tik dviem elementais – žiuri ir vedėjų saviraiškos bei komunikavimosi kokybe, bet jie buvo lemiami. Nes, skaičiuojant aritmetiškai, didžiąją ir vienos, ir kitos televizijos turinio dalį užima ne šokiai, o pokalbiai. Iš tiesų, šitos laidos nėra vadintinos šokių konkursais, o pokalbių šou. LNK nesurado priešnuodžių taip vadinamo gero skonio ribas dažnai peržengiančiam J. Smorigino ir V. Šapranausko bendravimui – jei erdvė ir pašvietimas LNK televizijai leido geriau vizualizuoti savo choreografines idėjas, tai TV3 Šapro ir Juročkos dialogais pritraukė daugybę tų žiūrovų, kuriems šokis – tik reklaminės pauzės sinonimas. LNK visą savo laidos sezoną stengėsi kompensuoti silpnybes – atrado Ievą Šimukauskienę, implantavo Zitą iš Mažeikių, Juročką – Ramūną Rudoką, bet deimantais nesublizgėjo nei Rolandas Vilkončius, nei Inga Valinskienė, o Vytenis Pauliukaitis buvo atvirai pridusęs. Panašu, kad pasišpilkavimai su Jurijumi Smoriginu jam mirtinai reikalingi…

Skaityk  FIKSAVOME: 175 MINUTĖS RINKIMŲ Į EUROPOS PARLAMENTĄ PER TELEVIZIJAS

Paskutinėje Kviečiu šokti laidoje vis laukiau, kada Rolandas Vilkončius įkris į laida iš laidos vis gilėjančią Ingos Valinskienės iškirptę, o Ana Kapustina jos porai su Radži nesugebėjo ištempti pergalės netgi pasitelkusi ypatingai provokuojančią suknelę. Laimėjo Lauros Valytės ir Vadimo Šuško duetas, kurio pergalę LNK savireklamininkai, apipavidalinę tinkama frazeologija, galėtų stumti į tarptautinę TV naujienų rinką – ne juokai – šokių projekte laimi kurčnebylė! LNK laida pralaimėjo TV3 Šok su manimi ne tokiu jau ir dideliu skirtumu – 2.6 procento (LNK – 10.5, kai TV3 – 13.1), nors pagrindinį savo žiūrovų reitingų kalną “servetėlių” kanalas surinko po to, kai TV3 laida jau buvo pasibaigusi.

Tuo tarpu TV3 šį kartą į žiuri buvo pasikvietusi dar vieną komiką – Algį Raimondą Bingelį, kurio anaiptol ne visi humoristiniai pasažai buvo vykę – viena šokėja turėjo teisę priėjusi duoti kolegai į snukį, nes užuomina buvo akivaizdžiai eskortinė. Nebent silikoninių krūtų viešinimo laikais tai jau laikoma komplimentu…

Šeštadienis yra beveik ištisinis TV3 reitingų kreivių triumfas – televizija buvo aukštai virš visų nuo 9.34 val. iki 20.28 val., kur ją galų gale nukalė Anos Kapustinos drąsusis biustas iš Kviečiu šokti. Pirmauta 11 valandų – televizija šiame intervale turi 7.9 % reitingo (t.y. ją visą laiką vidutiniškai žiūrėjo kažkur apie 260-270 tūkstančių žiūrovų), kai LNK yra daugiau nei dvigubai nuo jos nutolusi – 3.8. Netgi sudėjus LNK, LTV ir BTV reitingus, visų jų bendra suma bus mažesnė, nei TV3…

Geriau LNK sekėsi penktadienį, nors ir čia Kalvarijų kanalui pralaimėta filmų mišrainės kategorijoje, o pavyko atsispirti  tik su Auksinėmis širdimis, kurių pats nemačiau, bet porai vyresnio amžiaus damų, kurių atsiliepimus girdėjau, Balčytis yra elegantiškas, nors ir ne toks gražus, kaip Brazauskas.

Godojimai dėl LTV kreivių… Godojimai todėl, kad LTV, nesusaistyta reguliariomis dienomis rodomos misijinės programos pančiais, švenčių dienomis anksčiau sugebėdavo parodyti tokius pačius populiarumo skaičius, kaip LNK ir TV3. Nieko panašaus neatsitiko šįkart – 9, 7 ir 10 procentų auditorijos dalies – 2-2.5 karto mažiau, nei TV3 ir LNK. Šį bei tą vis gi išskirsiu – penktadienį buvo žiūrinčių mišias, šeštadienį buvo žiūrinčių Vairo koncertą, sekmadienį buvo žiūrinčių Puaro ir laukiančių pranešimų apie avarijas slidžiame kelyje per Panoramą. Buvo mažai žiūrinčių Triumfo arką, nors lojalių žiūrovų grūdosi begalė – neradome vietos kur automobilį prie Konarskio pasistatyti – sukinėjomės aplinkui gerą pusvalandį, kol neįvairavom į kažkokį tamsų kiemą. Gerai, kad neapvogė…

Skaityk  2009-2010 METŲ TV SEZONAS: REZULTATAI

Kaip ir tikėjausi, labai blogus skaičius parodė ir bohemiečių spektakliai, ir Cirque du Soleil cirkas per Lietuvos ryto TV. Blogus – per švelniai pasakyta, rezultatai tiesiog tragiški.

Menus televizijoje rodyti neapsimoka.

Galvojau, kad jau niekuo negali nustebinti BTV. Ir nustebino – 3.7 procento auditorijos dalies (share) šeštadienį. Gal persikvalifikuokit į kokį santechnikų kanalą – turiu netgi pavadinimą už dyka – Unitazo TV.  O ką – reitingai tai būtų panašūs…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 komentarai:

  1. ech.. | 27 gruodžio, 2010 at 15:39

    Kalbant apie šokius, aš pasakyčiau, laimėta trečiu elementu – šokiu. Mano aplinkoje, dauguma šį šou žiūrėjo būtent dėl šokių, nes paprasčiausiai jie buvo geresni, o dvi poros iš keturių finale, visa galva aukščiau buvo.

    Aš ir žiūrėdavau šokius, o prasidėjus blevyzgoms, sumažindavau/išjungdavau garsą ir užsiimdavau kita veikla (bet vis dėlto kanalas būdavo įjungas non-stop). Ir tokių žinau ne vieną dešimtį.

    Please wait...
  2. Fishas | 27 gruodžio, 2010 at 16:08

    Uagadugu, vel prisikabinsiu prie vardo 🙂
    Bingelis Raimondas 🙂 ne Algis 🙂 Algis yra serveteliu kanale, bet ne Bingelis 🙂

    Please wait...
  3. uagadugu | 27 gruodžio, 2010 at 16:35

    Anoks čia ir prisikabinimas. Visada ir visi taisykit, ką pamatot neteisingai parašyta. Ištaisyta.

    Please wait...
  4. Arūnas | 27 gruodžio, 2010 at 18:31

    TV3 filmą būtent tas išdrabstymas gabalais turbūt ir sugadino. Šiaip tai pakankamai kokybiškai padarytas vaizdas – matosi, kad tikrai ne su fotaparatais filmuota 🙂 o pats telemaratonas “nevežė” greičiausiai todėl, kad to televizinio “gerumo” televizijoje tiesiog per daug, ir bedarbiams lietuviams dabar nelabai įdomu labdarą stebėti, kai patiems tos labdaros reikia.

    Please wait...
  5. Nerijus | 27 gruodžio, 2010 at 19:24

    keista, kad “Išsipildymo akcija” reitingai nėra dideli, šiaip gal turėjo įtakos tai, kad žmonėms nusibodo aukoti, antra buvo sukurtas filmas, o nebuvo dainų koncertas, trečia, pasirinko pigesnį, juokingesnį variantą – LNK projektą, nes dasuguma senų žmonių negali žiūrėti graudžių istorijų.
    Ir taip keista, kad bohemiečiai reitingų nepritraukė.
    O dėl šokių projektų, tai dauguma žmonių TV3 žiūrėjo dėl garsesnių dalyvių,komisijos kritikos bei pokalbių, vedėjų bei šokių:)

    Please wait...
  6. Ingis | 27 gruodžio, 2010 at 20:09

    Žiūriu TV3 “Kodėl”, girdžiu, kad per mus eina Kosmosas… Eik tu sau, kaip įdomu. Dar Brazauskiene šneka, na, aišku Šedžius jau ant pilno etato dirba TV 3, burzgia dėl rentų , dar Irma turi rodyti. Žiūriu viską iš eilės, nemėgstu “diskaverių” ir “nešinial geografijos”.

    Please wait...
  7. Ingis | 27 gruodžio, 2010 at 20:14

    Iš “Kodėl” – Šedžius pasiskonėdamas klausosi raganos, kuri giria Šedžiaus grožį ir pranašauja neblogus šansus… Prezidento rinkimuose. Vo kaip.

    Please wait...
  8. Šiaip | 27 gruodžio, 2010 at 22:05

    Manau, kad galima sakyti, kad abiems kanalams šį kartą nesisekė su akcijomis (vienam labiau su Išsipildymo filmu, o kitam su Kalėdine sriuba), tad rezultatas 1:1.

    Please wait...
  9. de facto | 27 gruodžio, 2010 at 23:34

    Abiem TV reikėtų pažiūrėti į kalendorių. Dabar viduržiemis, todėl vidurvasario užrašai jau prarūgo. Pakeiskit veidus, nes žiūrovų poreikiai keičiasi daug greičiau. Dar blogiau, kai pernai metų herojai a’la Valinskienė , Pauliukaitis ir nevispročių LNK blondinių haremas buvo šiam sezonui pateikti kaip koziris. Deja. O TV 3 Išsipildymo akcijos duobė jau nebestebina: negalima net ir tariamai reitinginėms figūroms kelis metus kartoti tuos pačius tekstus: duokit pinigų. Paieškokit kitų formų. Ostapas Benderis tam tikslui turėjo daug didesnį arsenalą. Gėda prodiuseriams…

    Please wait...
  10. Eglė | 28 gruodžio, 2010 at 20:27

    Palyginimui, koks buvo praeitu metu Issipildymo akcijos ziurimumas?

    Please wait...
  11. uagadugu | 28 gruodžio, 2010 at 20:47

    Nepasakysiu, Egle. Prieš metus uagadugu dar taip aktyviai nedirbo su skaičiais. Gal kas iš telikų padės…

    Please wait...
  12. ad-man | 29 gruodžio, 2010 at 14:28

    Egle, taigi TNS duombazėje bet ką galima ištraukt. Tik klausimas – ką laikytume “Išsipildymo akcija”. Ar visą dieną, ar tik konkretų laiką?

    Please wait...
  13. ad-man | 29 gruodžio, 2010 at 14:38

    Egle, atradau, kad 2009.12.25 irgi buvo telemaratonas, taigi buvo 5 išėjimai dieną, ir finalinis koncertas vakare.
    2009 koncerto TV reitingo vidurkis buvo 12,4. Share 32,3%
    2008 irgi labai panašiai – koncerto TVR 12,7, Share 33,2%
    2007 jau daugiau – koncerto TVR 15,4, Share 38,2%

    P.s. šiemet TVR tik 7,7, Share 18,4%

    Please wait...
  14. uagadugu | 29 gruodžio, 2010 at 15:43

    Ačiū, ad-man

    Please wait...

Palikite komentarą