SKAIČIAI: SAULIUS POŠKA KIMŠ DEŠRAS MAGISTRAIS

(Last Updated On: 2020-10-20)
Saulius Poška, Kristijonas Bartoševičius

Saulius Poška (Kristijonas Bartoševičius) © LNK

Pirmadienį geriausio reklaminio laiko zonoje LNK ir TV3 eteryje kovėsi drama ir saloninis pokalbis.

Dramą su sau būdinga emocine įtampa išlaužė LNK Rūta. Ši susidomėjo egzistenciniais klausimais per pop muzikos žvaigždės Radži vaikystės vingius – jo požiūrį į jo neauginusią motiną ir jo globėją. Geras redakcinis darbas – Radži buvo išprovokuotas kalbėti su įkarščiu ir jauduliu balse. Rūtos Mikelkevičiūtės štabas ir ji pati turi tą talentą. Manau, kad pagrindinis jos komandos kredo (nors nesu tikras, ar yra kur nors suformuluotas rišliai ir programiškai) yra išprovokuoti emociją, o ne tiksliai ir žurnalistiškai taisyklingai atspindėti visus problemos kampus. Jeigu TV-jų Rūta – Rūta Janutienė užsiima žurnalistinėmis provokacijomis per se – jos kiekvieną laidą nesunku išnarstyti po kauliuką ir tuos kauliukus sudėlioti į atskiras krūveles, tai LNK Rūta dirba labiau jutiminiu pagrindu, bet užčiuopia telegeniškesnius kampus, priversdama su drebuliu balse kalbėti netgi Ugnę Skonsmanaitę. Pastaruoju metu Rūta Mikelkevičiūtė reitingų kreivių mūšį laimi – tai vyksta ne tik dėl mano čia labai gudriai dėstomų priežasčių, bet gal ir todėl, kad ji rezignavo dalyvauti LNK šokių projekte ir turi daugiau laiko tiesioginiam darbui.

Savo vakarykštėje laidoje Rūta Janutienė bandė paklausti, ar visi vyrai kiaulės, ir ta proga studijoje pasisodino dvi tvarkingas grupeles sau tarsi ir oponuojančių žinomų visuomenėje žmonių – vienoje pusėje vyrų, o kitoje – moterų. Dramos nebuvo, nors vienoje pusėje buvo ta, kuri tikrai turi teisę vadinti vyrus kiaulėmis – Eglė Jackaitė, o kitoje – štai čia ir problema, tokios akivaizdžios kiaulės čia atknisti nepavyko, nors artimiausiai šio apibrėžimo tūnotų Rūtos Ščiogolevaitės eksvyras Deividas Meškauskas. Visi daug ir tvarkingai kalbėjo. Nesu telepatas, bet bandysiu spėti, ką darytų LNK Rūtos štabas. Manau, kad iškristalizuotų emociškai aitriausio kampo atstovus – vienoje pusėje E. Jackaitę, o kitoje – D. Meškauską, juos sudurtų kaktomis, priverstų vienas ant kito šaukti ir ašaroti, o kiti dalyviai būtų tik apipavidalinimas. Tiesa, sveikai mąstantiems žiūrovams alergiją kelti turinčio ir verčiančio perjungti kanalą Rimanto Dagio apskritai nekviesčiau.

Skaityk  SKAIČIAI: LNK SĖKMĖS DAUGINIMO RECEPTAI - RADŽI IR JURGELEVIČIŪTĖ

Žiūrovų verdiktas logiškas – TV3 Kodėl? kreivės vinguriavo ties 8-9 procentais, o LNK Nuo…Iki… siekė ir virš septyniolikos (duomenys iš TNS).

Po to TV3 irgi nejojo ant balto arklio. TV3 Gyvenimas yra gražus tik laidos pradžioje ir pabaigoje sugebėjo pritraukti žiūrovų dėmesio daugiau, nei LNK Kažkas atsitiko. Pastarojoje Sauliaus Bartkaus prodiusuojamoje laidoje jau ne pirmą kartą atsitinka daugiau, nei Edvino Edvardo Žičkaus opuse,  nors silikoninio Oksanos Pikul biusto dirbtinumai to tarsi ir neturėtų žadėti.  Šį kartą Kažkas atsitiko centrine savo ašimi pasirinko Egidijaus Dragūno-Selo reabilitaciją Svetlanos Proninos sužaloto veido istorijoje. Istorija buvo visur gerai įgarsinta, o todėl jos potencialas buvo daug didesnis, nei E. Žičkaus laidos saloniškai padėstytų garsių ir turtingų tėvelių atžalų pseudodramų, priešpastatytų į akistatą su realiu gyvenimu. Taip ir įsivaizduoju aibę galą su galu vos besuduriančių televizijos žiūrovų, kuriuos tarsi magnetas turėtų pritraukti Paleičikaitės pergyvenimai dėl to, kad ją mokykloje kažkas ne taip pavadino… Iš kurio medžio tas E. Žičkus iškritęs…

Nedažnai taip būna, bet Dviračio šou šįkart juntamai padaužė per galvą TV3 Žinioms. Saulius Poška užsiiminėjo įdarbinimo malonumais ir vizualizavo savo patirtį pasistatęs prieš save Mykolo Romerio universiteto magistrą, bandantį užimti garbingą dešrų kimšėjo profesionalo etatą Sauliaus Poškos sintetinių dešrų fabrike. Šis magistras, anot Sauliaus Poškos, turėjo daugiau šansų tapti gamyklos darbuotoju, nei archeologijos magistras.

Taikli socialinė satyra – gal bent jau Dviračio šou pagalba sunormalėsime ir aukštojo mokslo diplomas nebus laikomas visuotine ir universalia siekiamybe.

Kitaip tų diplomuotų bus priperėta tiek, kad ne jie kimš dešras, o iš jų dešros bus kemšamos.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Fishas | 21 gruodžio, 2010 at 14:09

    Uagadugu, pasitaisyk, kol Zickus nepamate 🙂
    Edvardas jis, ne Edvinas 😉

    Please wait...
  2. uagadugu | 21 gruodžio, 2010 at 14:22

    Taisausi, ačiū.

    Please wait...
  3. Fishas | 21 gruodžio, 2010 at 15:16

    Visada prasom 😉

    Please wait...

Palikite komentarą