LRT: DEŠIFRAVIMO SEANSAI TĘSIASI

(Last Updated On: 2020-07-23)

Randasi naujos informacijos iš painiųjų Konarskio koridorių. Na, tiek ir randasi – LRT dabar  – kaip Jono Januičio laikų komitetas – iš čia – jokios nepalankios Nacionaliniam transliuotojui informacijos miestui ir pasauliui. Gyvename savo glaudžiame ratelyje Žurnalistų profsąjungos pirmininko maloniai kuruojami ir uždaruose posėdžiuose posėdžiaudami.

Viešoji įstaiga vadinasi. Su konfidencialumo pasirašymais ir didžiai slaptais laidų konkursais, kur laimi teisingai suprognozuoti.

Tas tiesa, nuo liaudies priešų reikia gintis. Kaip pasakytų viena glaudaus ratelio narė: los čia durniai visokie.

Palosim. Ne problema. Neprognozuojami esam – už dyka rašinėjam ir be profsąjungų apsieinam.

Medžiagos dešifravimui – nedaug. BNS pranešimas, trys sakiniai LRT svetainėje ir Artūro Račo ezopiškasis rašinys.

A. Račo suezopėjimai atsitinka maždaug kas mėnesį, kai atsitinka LRT posėdis.

Geriausias Komiteto tradicijas atgaivinęs Audrius Siaurusevičius ir paskui jį paklusniai tursenanti LRT taryba su avangarde šiltai įsitaisiusiu Profsąjungų viršininku aiškiai skiria, ką LRT iš rankos maitinanti visuomenė žinoti gali ir ko – ne.

Štai ir prieš porą dienų LRT mums maloniai leido sužinoti, kad atsistatydina Lietuvos radijo direktorė ir LRT generalinio direktoriaus pavaduotoja Jurgita Litvinienė. Ir dar, kad antradienį posėdžiavusi LRT taryba patenkino generalinio direktoriaus teikimą atleisti J. Litvinienę jos pačios prašymu.

Anot A. Račo, radijo direktorė atvirame posėdyje teigė, kad prašymą atleisti ją iš pareigų ji parašė supratusi, kad toliau negalės dirbti esamomis sąlygomis.

Tačiau priežasčių, kodėl tos esamos sąlygos privertė ją pasitraukti, nesubrendusiai visuomenei sužinoti nebuvo lemta: LRT tarybos narių prašymu, J.Litvinienė nurodė ir konkrečius tokio savo sprendimo motyvus. Tačiau – jau uždarame posėdyje.

Todėl belieka užsiimti dešifravimu. Šiek tiek paslapties dulkių nuo tos paslapties nupučia šitoks pasažas A. Račo tinklaraštyje, patalpintas iškart po pastraipos apie uždarą posėdį:  galiu pasakyti tik tiek, kad po to uždaro posėdžio mano asmeninė nuomonė dėl A.Siaurusevičiaus tinkamumo užimti LRT generalinio direktoriaus pareigas nepasikeitė. Kaip ir anksčiau, aš dabartiniu LRT generaliniu direktoriumi nepasitikiu ir manau, kad jis neturėtų dirbti šiame poste.

Priežastys vis dar nėra aiškios, bet galima suprasti, kad tai susiję su Audriumi Siaurusevičiumi, nes, kaip tvirtino Konstantinas Stanislavskis, jei scenoje kas pakabino šautuvą, reiškia jis turi ir iššauti. T.y.  – atlikti funkciją, kuriai jis buvo padėtas. A. Siaurusevičiaus asmens padėjimo į tą pastraipą funkcija turėjo būti parodymas, kad jis yra artimai susijęs su priežastimi.

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: LNK SMAGINASI RESTORANUOSE, O ŽILVINAS ŠILGALIS - KULTŪRNAMIUOSE

Ieškome jos tolimesniame Artūro Račo ezopiniame šnekėjime: šioje vietoje dar norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad prieš kurį laiką J.Litvinienė ketverius metus buvo tiesioginė mano vadovė. Ši patirtis man leidžia turėti tam tikrą nuomonę apie jos kompetenciją ir dalykines bei asmenines savybes.

Ši pastraipa uagadugu paieškose būtų niekinė, nes tam tikra nuomonė nėra nei gera, nei bloga, o todėl jos fone A. Siaurusevičius nenusidažo jokia tonacija. Bet čia A. Račo tekste randame kitą pastraipą, su pastarąja sudarančią smagų tandemą, iš kurio darosi aiškios atsistatydinimo priežastys: viską apibendrinant, mano nuomone, geriausiai būtų buvę jei LRT taryba šiandien būtų nusprendusi atleisti visus tris LRT vadovus (įskaitant ir televizijos direktorių R.Paleckį) paskyrusi, pavyzdžiui, J.Litvinienę laikinai eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas ir paskelbusi konkursą LRT direktoriaus vietai užimti. (Iš karto noriu pasakyti, kad tai visiškai nereiškia, jog siūlau J.Litvinienę į A.Siaurusevičiaus vietą.) Tą padariusi, galėtų atsistatydinti ir visa Taryba, o nauja galėtų būti suformuota jau vadovaujantis kitais principais.

Solidus solidžios tarybos narys, BNS vadovas juk nebūtų galėjęs galvoti, kad J. Litvinienė yra tinkama bent laikinai pakeisti A. Siaurusevičių, jei jo tam tikra nuomonė apie ją būtų neigiama, tiesa?

Ezopinio teksto tyrinėjimas verčia daryti išvadą apie tai, kad J. Litvinienės pasitraukimo priežastis – prasti A. Siaurusevičiaus ir R. Paleckio vadybiniai įgūdžiai. Na, tame nieko keisto nematau – vadybiniai įgūdžiai atsitinka iš vadybos, o ne televizinių laidų vedimo.

Beje, amžinatilsį Gediminas Ilgūnas, rėmęs A. Siaurusevičių labai lojaliai, porą mėnesių prieš pastarajam atsirandant savo poste inicijavo Tarybos reikalavimų LRT administracijos vadovui pakeitimą. Čia neliko reikmės turėti bent kelių metų vadovavimo patirtį…

Skaityk  SKAIČIAI: NUOŽMI KANALIZACIJOS IR DEKANALIZACIJOS AKISTATA

Dešifruojančiai spiritualistinius seansus tęsime ir toliau.

Nors man tai primena laikus, kai priešiškos užsienio žvalgybos iš sovietinių gensekų pirstelėjimų darydavo toli einančias išvadas apie visuomenės sveikatą.

Truputį juokinga.

Bet ką padarysi – sąlygos tokios. Komitetas Konarskyje svyruoja it koks apipuvęs zombis iš kapinių.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , ,

21 komentarai:

  1. Juozas | 25 lapkričio, 2010 at 12:10

    Ne į temą – juokaujama apie neįgalumą ar apie neįgalųjį?

    Please wait...
  2. uagadugu | 25 lapkričio, 2010 at 12:17

    Jeigu ne į temą, tai nelabai žinau, ką atsakyti.

    Please wait...
  3. troy | 25 lapkričio, 2010 at 12:46

    Ciatta: Kaip ir anksčiau, aš dabartiniu LRT generaliniu direktoriumi pasitikiu ir manau, kad jis neturėtų dirbti šiame poste.

    Nieko nesupratau.
    Nemyliu, bet gyvensiu santuokoje?

    Please wait...
  4. uagadugu | 25 lapkričio, 2010 at 13:21

    Kažkokia velniava man su kompu darosi, Troy. Kursorius užvestas ant teksto tai žymi, tai nežymi, tai kopijuoja, tai perkelia kokį gabala, tai ne. Staiga kompas vidury teksto sugalvoja persikrauti be jokios man suprantamos priežasties. Tai ir šį kartą – ačiū už pastabą. Ištaisiau.

    Please wait...
  5. nida | 25 lapkričio, 2010 at 12:57

    įdomu vakar dienos reitingai. LNK putana turbūt į miltus sumalė TV3 visus pedofilijos tomus.

    Please wait...
  6. troy | 25 lapkričio, 2010 at 16:19

    Bet nuskambėjo visiškai ezopiškai…

    Please wait...
  7. bruno | 25 lapkričio, 2010 at 17:03

    uagadugu, mano kompas ok, bet nu kaip stabdo viršuj tas daiktas flash’inis, tai negaliu pakęst. gal galima kokį nors elegantiškesnį sprendimą?

    Please wait...
  8. uagadugu | 25 lapkričio, 2010 at 17:15

    Bandysiu, jeigu jau stabdo. O fliašai portaluose irgi daro tą patį? Ar čia tik mano mėgėjiško problema?

    Please wait...
  9. nida | 25 lapkričio, 2010 at 17:51

    pardon, bet man irgi pakimba. Kitur gerai

    Please wait...
  10. uagadugu | 25 lapkričio, 2010 at 17:59

    Laikinai išjungtas.

    Please wait...
  11. naujokas | 25 lapkričio, 2010 at 19:12

    Galiu pasidalinti tam tikra neoficialia mane pasiekusia informacija apie Litvinienės atsistatydinimą. Taigi, Siaurusevičius buvo liepęs jai eiti į žurnalistų etikos priežiūros kažkurią instituciją pasiaiškinti dėl Lietuvos televizijos (!!!!) laidos “Pagaminta Kinijoje”, kuri, kaip žinia, kaltinama gausia paslėpta reklama (nieko ji neslėpta, tiesiog tinkamai neįforminta ir nedeklaruota – naujoko pastaba). Formaliai Siaurusevičius lyg ir turi teisę bet kuriam iš savo pavaduotojų (o ir Televizijos, ir Radijo direktoriai yra LRT generalinio direktoriaus pavaduotojai) teikti visokius įpareigojimus. Tik, be abejo, televizinius įpareigojimus pirmiausia reikėtų teikti Televizijos direktoriui, o ne Radijo, tiesa? Tai Litvinienė, būdama Radijo direktorė, griežtai atsisakė eiti ginti Televizijos laidos, todėl Siaurusevičius pareikalavo, kad ji parašytų pasiaiškinimą. Litvinienė paklausė, o gal geriau iškart pareiškimą dėti ant stalo, Siauras pareiškė, kad tai irgi tinkama išeitis. Tokia tad neoficiali žinia, pasiekusi apie šį atsistatydinimo “detektyvą”. Gauta iš patikimų šaltinių, artimų vienam LRT Tarybos nariui 🙂

    Please wait...
  12. uagadugu | 25 lapkričio, 2010 at 21:11

    Nnnntaip… Įdomi mozaika dėliojasi.

    Please wait...
  13. Artūras Račas | 26 lapkričio, 2010 at 00:23

    Pirmiausia noriu pasakyti, kad man labai patiko tekstas.Kalbu apie suvokimą ir interpretaciją.

    Antra – kaip, berods, ir rašiau savo tekste, laikausi nuomonės, jog reikia žaisti pagal taisykles, nes jei jas laužai, jos negalioja niekam. Čia pasiteisinimas dėl “ezopiškumo”.

    Tačiau galutinei išvadai pritariu visu 110 procentų. Ir vis dar tikiuosi, kad klaida bus ištaisyta. Galbūt net greitai.

    Please wait...
  14. uagadugu | 26 lapkričio, 2010 at 10:31

    Ačiū už palankų vertinimą.

    Please wait...
  15. skridus | 26 lapkričio, 2010 at 14:13

    puiku!
    čia aš apie flash nuėmimą 😉
    Galvojau kad tik man jis nepatinka, todėl nieko nerašiau, bet kad nuimtas – tai gera žinia.

    Please wait...
  16. uagadugu | 26 lapkričio, 2010 at 14:39

    Na, va… Taip norėjosi būti gražiam, o, pasirodo, visiems trukdė šitas blizgutis… Bet aš nenusiraminsiu.

    Please wait...
  17. Piktuolis | 26 lapkričio, 2010 at 18:51

    Jei vis dar neramu, galima būt ir post’us dešnėje su fotonuotraukom pašalinti… 😉

    Please wait...
  18. uagadugu | 26 lapkričio, 2010 at 19:07

    Gal ne tiek…

    Please wait...
  19. bruno | 28 lapkričio, 2010 at 13:19

    fantastika. veikia daug greičiau. tiesa, kad nuotraukų gausa neprisideda prie greito puslapio užkrovimo, ypač norint pabrausint per komentarus. bet pradžia gera. o dė Flash pakaitalo – yra gi daiktų prirašyta. ir net gal labai nestabdandčių:)

    ačiū!

    Please wait...
  20. TELEVIZINĖS ŽINIOS APIE PINIGUS NEDŽIUGINA | uagadugu
  21. RYTMEČIO KULTŪRINĘ PILIULĘ NURIJUS | uagadugu

Palikite komentarą