VAINAUSKAS vs ROMANOVAS, ARBA SPARTIEJI SUKARIKATŪRĖJIMAI “ŽALGIRIO” IR “LIETUVOS RYTO” KARE

(Last Updated On: 2020-07-04)

Konfrontacija tarp Žalgirio ir Lietuvos ryto savininkų eilinį kartą įgauna karikatūrišką pavidalą.

Jau vien išraiškos forma ko verta – visokie buratino kariuomenės kareiviai ir panašūs išsireiškimai įneša daug spalvingos įvairovės į pilką lietuviško sporto pasaulėlį.

Santūrumo, ko gero, nesusilauksime. Ko gero, visų laikų ir geografinių platumų geriausiu futbolo ir krepšinio taktinių schemų žinovu laikytinas, panašu, retkarčiais tik hobio pagrindais bankininkystę pakultyvuojantis Vladimiras Romanovas nenusileis iš jo klubo, jo žodžiais, pavogusios čempionų vardus “Lietuvos ryto” krepšinio komandos valdybos pirmininkui Jonui Vainauskui, kurio hobis turėtų būti trenerių it pirštinių kaitaliojimas ir SMS žinučių rašinėjimas priešiškiems ir suburatinėjusiems žurnalistams.

Situaciją komplilkuoja dar ir tai, kad su abiejų odioziniais vadintinų ambicingųjų asmenų vardais siejamos televizijos dabar irgi yra įveltos į konfliktą. Vakarykščiame Sport1 kreipimęsi teigiama, jog J. Vainauskas uždraudė žaidėjams ir kitiems klubo atstovams bendrauti su Sport1. Bet Žalgiris savo žingsnius dėl Lietuvos ryto žurnalistų plačiai ir Lietuvos ryto TV siauriau priėmė dar anksčiau. Šiame fone Sport1 kreipimasis yra tarsi Žalgirio noras pasakyti, kad, žiū, ne mes vieni esame tokie ribojantys žurnalistų teises “Lietuvos rytas” irgi nėra angelai.

O juk Lietuvos ryto TV su Sport1 dalinasi dviejų lygų transliavimo teises – LKL ir VTB jungtinės! Jiems juk reikia susitarti, kurias rungtynes kas rodys ir kas rodys pirmas, o kas kartos… Karo kirvį iškasus komunikacija turėtų būti komplikuota.

Šį sekmadienį jau turėsime tokį nesusitarimo pavyzdį, nes abi televizijos beveik vienu metu rodys VTB jungtinės lygos rungtynes tarp Kauno “Žalgirio” ir Maskvos “Chimki”. Beveik, nes, kaip galima spręsti iš programos, Sport1 rodys tiesiogiai, o Lietuvos ryto TV – su 15 minučių vėlavimu. Kuriam kanalui tai padės? Viena aišku, kad pakenks Sport1 kanalui – šis yra mažiau populiarus, o tokiems nėra perspektyvu rodyti adekvatų produktą tada, kai jį transliuoja geriau matomi.

Skaityk  KVAPŲ NAUJIENOS: "VILNIAUS VELOMARATONE 2018" BUS ŠŪDO

Ar tai gerai “sportuojančiam” prie televizoriaus? Aišku, kad blogai. Nes, jei turi kokių reikalų ir nespėji prie TV ekrano, tos penkiolika minučių neišgelbės, o pora valandų padėtų…

Bet, panašu, ambicijos ima viršų…

Čia neprošal pasidalinti savo įspūdžiais iš vienų prieš savaitę vykusių LKL rungtynių, kurias rodė Sport1 ir Lietuvos ryto TV (tik nepamenu, kuris rodė pirma, o kuri kartojo – gal kuris komentatorius patikslins). Žiūrėjau per Sport1 ir buvau nuoširdžiai nustebintas situacijos, kai išeinant į rungtynių pertrauką, Sport1 komentatorius anonsavo netrukus įvyksiantį pokalbį su vienu komandos trenerių. Ir tikrai, po trumpos pauzės pamatėme tą komentatorių aikštelėje prieš kamerą, bet sutrikusiai sakantį, jog žadėto interviu nebus, nes treneris nuskubėjo į rūbinę, o jo fone, bendrame plane aiškiai matėsi, jog kažkoks asmuo duoda interviu kitai televizijai – ko gero, Lietuvos ryto TV…

Aišku, per televiziją vakar girdėta Kauno Žalgirio administracijos atstovo argumentacija, jog Lietuvos ryto žurnalistų rašiniai kauniečiams neįtinka dėl to, kad juose vartojami žodelyčiai, pažymintys nuomonę, yra labai įdomi. Nenuomonė tada turėtų būti komandos (nesvarbu, kurios), oficialus komunikatas, kurį žiniasklaidos priemonė (nesvarbu, kuri) privaloma tvarka turėtų skelbti. Taip, ko gero, tai reikia suprasti.

Kažkada gyvenome santvarkoje, kai žmonės už nuomonės reiškimą buvo vežami toli toli ar net šaudomi.

Visas šitas šurmulys yra labai neskanus. Nepuošia nei lietuviško sporto, nei žiniasklaidos.

Kiekvienas, ribojantis priėjimą prie informacijos, elgiasi mažų mažiausiai neprotingai. Visų pirma jis pernelyg sureikšmina savo, kaip informacijos šaltinio svarbą informaciniam fonui; skurdina savo sklaidą ir labai klaidingai galvoja, jog nuskriaus tuos negaunančius.

Už to nesunku įžvelgti kvailą pasipūtimą ir tuštybę.

uagadugu, tarkim, negauna spaudos pranešimų iš TV3 ar TV programos iš LTV..

Skaityk  KREPŠINIO FOTOREPORTAŽAS: MINDAUGAS KATELYNAS IR ŠARŪNAS JASIKEVIČIUS

Na, ir kas? Nuskriaudė?

Suprastėjo rašinių kokybė?

Nepykstu, dzin.

Nesiruošiu gadinti savo laiko ir gilintis į priežastis.

Traktuoju tai, kaip man nesuprantamą elgesį.

Jei geriau jaučiatės nesiųsdami, prašom, nesiųskit.

Gera nuotaika yra sveikatos laidas.

Please wait...
Kategorijos:  Keistumai, Krepšinis, Sportas
Tags: , , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. hitas | 15 spalio, 2010 at 17:12

    Kaip sirgaliai, taip ir televizijos: karas paskelbtas. „Gražu“. Tik gaila, kad tai, tikriausiai, niekada ir nesibaigs. Ir tikrai iš dalies gaila Sport1, nes jie tikrai mažiau žinomi nei LRyto TV. Ir gaila pasidarė paskaičius to komentatoriaus, kuris negavo interviu. Ech.. : )

    Please wait...

Palikite komentarą