SKAIČIAI: KLANOFILIJA vs RŪTA MIKELKEVIČIŪTĖ

(Last Updated On: 2020-06-10)

Ši besibaiginėjanti savaitė – jau kiek skaidresnė LNK televizijai.

Tik antradienį išliko labai didelis dienos auditorijos atsilikimas nuo TV3, o kitomis dienomis jau daugiau ar mažiau priartėta. Vakar, tarkim,  tik septyniais procentais (duomenys iš TNS). Tas tik, aišku, imtinas į kabutes, bet po pastarąją savaitę kiekvieną dieną besitęsusių aštuonių gal jau kažkoks šviesos spindulys Šeškinės televizijoje apsilankė.

Juolab, kad trečiadienį buvo dar skaidriau – atsilikta tik keturiais.

Bet ir programa nebuvo standartinė. LNK tęsia savo jau tradicija tapusių astrologiniais ženklais rinkodariškai apipavidalintų koncertų tikslą – šįkart šneka ėjo apie kosmines svarstykles.

Nežinančius painformuosiu, kad tai didelių intelekto pastangų nereikalaujantys reginiai, kuriuose nedainuoja Andrius Mamontovas.

Bet iš fonogramos pareigingai atžiopsi cicinai, butkutės ir kiti tautinio dainavimo korifėjai bei korifėjos.

Tautai šie buvo priimtinesni, nei tą kartą iš LNK televizijos programos išnykę Žvaigždžių klubas ir Mano mylimas prieše.

Koncertas padarė tai, ko su eterio keistenybe Dar pažiūrėsim nesugeba padaryti eterio vidutinybė Žvaigždžių klubas.

Sumindžiojo per penkis reitingo procentus.

Po to, nors ir pralaimėta Moterims meluojančioms geriau, bet padaryta tai su mažesniu atsilikimu, nei Mano mylimas prieše.

Bet neatsilaikyta prieš Kristupo Krivicko Akistatą anksčiau.

Panašu, kad šiokiadieniais, geriausiu eterio laiku LNK įsigijo dar vieną galvos skausmą. Skaudžiai ir reguliariai pralaimima nuo devynių iki dešimt, o dabar dar ir tinklelio pozicija nuo 19.40 iki 20.30 tampa šlubuojanti. Paslaptis – temos. TV3 čia ištisai kepa du publicistinius serialus, kurių pavadinimai galėtų būti – Pedofilų klanas ir Brazauskų klanas. Į tai yra įsitraukusios keturios laidos – K. Krivicko Akistata, Rūtos Janutienės Kodėl? ir Paskutinė instancija bei Audrės Kudabienės Prieš srovę.

Šios temos skaudžiai ir rezonansiškai atsiliepia paprastose tautiečių dūšelėse. Viena ir kita šneka apie negerus žmones valdžioje ir prie valdžios.

Paprastam žmogui valdžia yra viskas, kas virš jo arba yra su uniforma – prokuroras, teisėjas, seimūnas, bet koks kostiumu apsirengęs pareigūnas ar pareigūno giminė.

Valdžia yra ir K. Krivickas – bet šis yra gera valdžia.

Skaityk  TELEVIZIJŲ PRIEŠRINKIMINĖ PROBLEMA YRA "PECKELIAI" IŠ VRK

Valdžia gali būti ir pedofiliška – tada valdžios nuodėmės tampa ypatingai skaudžios, nes ši anomalija gali paliesti kiekvieno žiūrovo vaiką ir anūką. Drąsiaus Kedžio asmenybei pritaikytas patrauklus Tado Blindos meninis stereotipas – t.y. kovojančio prieš feodalinę valdžią įvaizdis, su kuriuo kiekvienas tautietis negali nesusitapatinti.

Aš nenoriu pasakyti, kad Drąsius Kedys nekovojo prieš blogį.

Noriu tik išreikšti nuomonę, kad toks įvaizdis susiformavo ne tik todėl, kad Drąsius Kedys buvo jo vertas, bet dar ir dėl to, kad tokiu jį suformavo televizijos laidos.

O tai gali reikšti, kad televizijos laidos jį ištisai ir suformavo.

Kaip bebūtų, tai atsisuka ir kitu galu.

Dabar jau TV laidos yra priklausomos nuo to įvaizdžio.

Bet grįžtame prie reitingų – tai veža.

LNK savo publicistines laidas šį sezoną konstruoja kitaip – čia kiekvienoje laidoje rodoma baigtinė tema. Ir pralaimi.

Tiesa, kanalo Rūta vakar savo valandoje tarsi ir prilipo prie TV3 pučiamų burbulų. Visai sėkmingai.

Vakar persijunginėdamas iš TV3 į LNK ir atvirkščiai negalėjai nepadaryti išvados, kad TV3 Rūta Paskutinėje instancijoje ir LNK Rūta darė viena kitos tęsinį arba papildymą.

Abiejose laidose buvo šnekama apie Valdovų rūmų – lietuviško Disneyland’o statybos aferą. TV3 Rūta tai perfiltravo per Brazauskų klano prizmę, o LNK Rūtai tai nebuvo taip svarbu.

Net ir pašnekovai buvo tapatūs – Aurelijos Stancikienės buvo daug vienur ir kitur.

Kova buvo labai permaininga

Nors gerai padarytas nekamerinis pokalbių šou tarsi ir turėtų visuomet nukalti nestudijinę publicistiką. Svaresnis žanras. Tik temą pasirink teisingą.

Ties 12.7-12.8 dienos auditorijos (share) riba šiokiadieniais stabilizuojasi LTV. Pastaroji turi keturis stabilius žirgus – Labą rytą, Šiandien, Komisarą Reksą ir Panoramą. Tęsiantis LNK silpnumui nuo devynių, čia kai kurios LTV laidos taip pat įgauna savo šansą.

Skaityk  ATGAL: LTV AUDITORIJA PASIEKĖ DEVYNIŲ METŲ ŽEMUMAS

Labai neskaidri BTV padangė. Kanalas chroniškai neprasimuša link žiūrovo, nors tikrai stengiasi. Bijau, kad per vėlu.

Kol kas reitingai nesusigroja ties Lietuvos ryto TV Burbulo kreivėmis.

Nors čia ir groja, kaip ten sakydavo priešmamontinėje istorinėje epochoje – vokalinis instrumentinis ansamblis.

Su dūdų sekcija, berods.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. kantrybe | 1 spalio, 2010 at 23:59

    jau kelintas straipsnis p.ugadugu tarsi spaudzia ,pasiepia lnk reitingus ir didziuojasi tv3 pergale.tas pats ….tik kitoj saujoj. kas geriausia, deja su mazais reitingais, nes debilai kurie spokso jiems tai per protinga. su tokiais debilais toli nuvarysim

    Please wait...
  2. sniegas | 3 spalio, 2010 at 17:26

    A. Račas viešai deklaruoja, jog apsipirkti į Maximos tinklą jau seniai nebeeina dėl neetiškų to prekybos tinklo vadovų veiksmų. LNK vadovybė galėtų susiprotėti, dėl kokių šios TV laidų praeitame sezone dalis žiūrovių visiškai nustojo žiūrėti LNK kanalą. Jau ne anie laikai, kai mėšlas ir melas sueidavo už pirmą rūšį, pasirinkimas ir konkurencija dabar didelė – pasitikėjimą ir lojalumą reikia branginti lyg auksą.
    Šaukštas deguto medaus statinę gadina.

    Please wait...
  3. SKAIČIAI: KAI NATŪRALIOS KRŪTYS PATRAUKLESNĖS UŽ SILIKONĄ | uagadugu

Palikite komentarą