SIAURUSEVIČIUS: KELIO GAIRĖS – ĮLĮSTI Į UŽPAKALĮ VALDŽIAŽMOGIUI?

(Last Updated On: 2020-07-04)

Šiandien žiūrintys Komisaro Rekso kartojimą per LTV 10 valandą ryto turėjo būti nustebinti. Programoje vietoj jo (atsiverskite bet kurį savaitinį žurnalą su TV programa – rasite šunį) transliuojamas Helsinkio proceso pradžios ir įtakos Rytų Europai paminėjimas ir Lietuvos pirmininkavimo ESBO 2011 m. pristatymas. Labai oficialu – ko gero, netgi misija. Smulkmenėlė – tarkim, prieš savaitę Komisaro Rekso pozicijoje LTV buvo lyderė savo laiko pozicijoje tarp visų kanalų (duomenys iš TNS).

Bet ką jau čia – šuo kažkoks, dvidešimtą kartą liuoksintis – ar galima jį palyginti su govėda gražiai apsirengusių ponų ir ponių iš užsienio ir Lietuvos pakilias kalbas iš tribūnos rėžiančių? Aišku, kad negalima.

Gerai, bandau suskubti prieš apkaltinamas erezijomis – pats žinau Helsinkio proceso reikšmę Lietuvai ir Rytų Europai.

Tačiau žinau, kad Komisarą Reksą gali parodyti šlykštieji komercininkai. Nėra čia ko kaišioti į LTV eterį ir dar dėl jo apgailestauti.

Bet iškart po paminėjimo rodomas 2011 m. valstybės biudžeto projekto pateikimas – beveik trys valandos tiesioginės transliacijos iš Seimo.

Jo taip pat neturėjo būti – nes ir dabar nėra žurnaluose, pats tikrinau.

Neapsiriksiu pasakęs, kad Audriaus Siaurusevičiaus ir jo komandos administravimo laikais LTV per porą metų parodė daugiau posėdžių iš Seimo, kitų oficialių transliacijų, nei visos LRT administracijos nuo kokių 1989 metų.

Nebent prie ruso buvo daugiau – suvažiavimų transliacijų su Petro Griškevičiaus kalbomis matėme nemažai. Tiesa, po to dar buvo daug Sąjūdžio – bet ir jis dar buvo prie ruso.

Dar pyksta, kai valstybine televizija pavadina…

Dabartinė administracija atidirbinėja už visų ankstesnių nuodėmes.

Gal tai irgi misija…

Skaityk  "VIASAT" RODO JAU PENKIAS EUROLYGOS TURO RUNGTYNES. TAČIAU...

Prisiminkite vieną svarbiausių LRT peikiančių argumentų, dažnai skambėjusių iš Seimo tribūnų iki dabartinės LRT valdžios – nerodomi Seimo posėdžiai.

Suprask – nerodote mūsų. Nes tie mūsų tingi dirbti savo rinkimų apylinkėse, bet būti matomiems jiems reikia. Todėl LTV transliuojamas posėdis – ideali proga pasirodyti prieš rinkėjus, rėžti juos ginančią populistinę kalbą iš tribūnos. Štai ir šiandien, duodu galvą, dauguma kalbėjusių išnaudos tribūną ne dalykiškiems argumentams, o mins ant teisingų nuospaudų.

Nemanau, kad tai atsitiktinumas, bet būtent dabartinės LRT administracijos nuostolinės ataskaitos praeina atitinkamuose Seimo komitetuose su katutėmis, o ankstesnių LRT valdžių popieriai nebuvo tvirtinami. Nors rodė pliusą.

Seimūnai pažymi sparčią LRT pažangą.

Kur jau nebus pažangos…

Šitiek prisistatymų rinkėjams už dyka.

Nereikia važinėti į apylinkes, deginti benziną.

Leisti lėšas užsakomiesiems rašiniams.

Galima pinigus teisingesnėms reikmėms panaudoti.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Keistumai, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. Bunnie | 19 spalio, 2010 at 12:02

    Svarbus ir, galbūt įdomus papildymas – įdomesnių ir didesnę įtaką žmonių gyvenimui turinčių Seimo posėdžių transliacijos dieną beveik visada surenka bent 2-3 kartus didesnę auditoriją, nei bet kokie dieniniai LRT kartojimai. Aišku, šuniuko reitingų gaila, ir Helsinkio, ko gero, niekas nežiūrės, bet Biudžeto svarstymas, spėju bus sužiūrėtas daug geriau, nei bet kas, kas ten buvo numatyta pagal programą.

    O dėl paskelbimo laikraščiuose, tai čia amžina Seimo liga – niekaip iš jų normalios informacijos negausi, o posėdžių pradžios laikas išvis nuolat kaitaliojasi dar tą pačią dieną – pamėgink išgauti prieš dvi savaites.

    Please wait...
  2. uagadugu | 19 spalio, 2010 at 12:30

    Tada belieka padaryti išvadą, kad bent jau dienos metu LTV apkskritai reikia persikvalifikuoti į Seimo televiziją ir problemos su žiūrovu bus išspręstos.

    Please wait...
  3. bembis | 19 spalio, 2010 at 13:05

    Tam reiketu, kad Seimas nuolat diskutuotu apie opius Lietuvos gyvenimui klausimus. Deja… 🙂

    Please wait...
  4. Bunnie | 19 spalio, 2010 at 13:11

    Bembis teisus. Deja, Seimas tik labai retai diskutuoja žmonėms aktualiomis temomis, ir tik tais retais atvejais, na, dar per kokius proginius posėdžius, transliacijos pasiteisina.

    Please wait...
  5. uagadugu | 19 spalio, 2010 at 13:55

    Jo, ir reklamos pritransliuoja tur būt sočiai.

    Please wait...

Palikite komentarą