J. SMORIGINAS – MEDUS ŠPRINGERINEI LIETUVAI

(Last Updated On: 2020-07-06)

Parašiau šį pavadinimą ir susimąsčiau, kad, ko gero, jau iškart būsiu padaręs klaidą.

Jerry Springer’is yra pakankamai kontraversiškas vedėjas, bet žaidžiantis pagal taisykles profesionalas. Jei redaktoriai sugalvojo daryti atvirą skandalą, puiku, jo vardo šou Springer’is sumuša nouneimus, kuriuos kažkas jau yra paruošęs ir surežisavęs, galvomis ir matome skandalą. Kitur, kokiame TV žaidime, Springer’is apsiriboja vienu kitu aitresniu žodeliu, bet viskas puikiausiai telpa į standartinio family TV produkto kategoriją.

Su Jurijumi Smoriginu yra visiškai kitaip. Šis – nėra valdomas. Jei kažkas jį paima laidos vedėju – kiek pamenu, buvo vienintelis toks pavyzdys – LTV Aistringi šokiai – laida garantuotai smigs žemyn. Smigs todėl, kad choreografą suvaldyti gali tik jo vertas oponentas studijoje – jeigu nėra lygiaverčio tandeminio sprendimo, nėra ir J. Smorigino sėkmės auros – šokimo ekspertas visus išplūs, iškeiks, bet tai žiūrovui jau nebus įdomu. Įdomumas atsiranda, kai jam atsiranda objektas studijoje, kuris pretenduoja į analogišką žiūrovo dėmesį ir lygiai taip pat gerai valdo liežuvį, gali šnekėti improvizuodamas ir viena, ar kita forma, ko gero, ne taip tiesmukai, bet tranko į šonkaulius.

Tada choreografo savimeilė pradeda jausti skausmingą konkurenciją dėl dėmesio ir išgimdo visiškai neįtikėtinus posakius.

LTV Lietuvos šokių dešimtuke ir pirmame Šok su manimi sezone tokiu buvo Vytenis Pauliukaitis, kuris TV3 laidoje dalinosi oponavimo vaidmeniu su Vytautu Šapranausku. Dabar toks yra tik V. Šapranauskas, laiks nuo laiko ne tik oponuojantis, bet ir įpilantis žibalo į ugnį.

Taigi, J. Smorigino liežuvio piruetus TV studijoje  sunku kvalifikuoti, kaip TV profesionalo saviraišką. Tai, greičiau, televizijos savo siaurais komerciniais tikslais daugiau ar mažiau vykusiai pajungtas gaivalas. Aišku, komercinis interesas yra abipusis.

Skaityk  KOMENTATORIAUS RUBRIKA: ATAS APIE GRYBĄ, KURĮ PJAUNA SKAISGIRIAI IR KT.

Bet grįžkime prie įrašo pavadinimo. Pagrindinė Šok su manimi reitinginio pirmavimo prieš Kviečiu šokti priežastis yra J. Smorigino ir V. Šapranausko liežuvinis santykiavimas, kurio dominuojančią ir labiausiai daugumos žiūrovų geidžiamą dali užima nenorminė leksika.

Neapsiriksiu pasakęs, kad šis duetas per vieną vakarą gimdo tiek pat užribinio žodyno, kiek dar prieš porą metų nerastum visose televizijose per mėnesį.

Sakyčiau, netgi pripratome ir nekreipiame dėmesio.

Galėtume ilgai ir, ko gero, nevaisingai diskutuoti, televizija čia specialiai prastina (jeigu prastina – dėl šito jau virtų atskira diskusija, nes dirgliojo tandemo apsižodžiavimuose justi ir šiokia tokia intelektualinė potekstė – tai viena jo populiarumo priežasčių – žiūrovas televizoriuje mato kiek protingesnius už save – kam žiūrėti durnius…) žiūrovo skonį ar tiesiog užčiuopė mumyse snaudžiantį žvėrį ir iš jo sumaniai spaudžia dėmesio eliksyrą.

Nebūčiau linkęs tikėti televizijos šėtonišku noru iš mūsų specialiai daryti kažką tokio, kuo nesame. Esu tikras, kad, jei Triumfo arką ar kokią LTV kultūrinę laidą (susimąsčiau, ką čia būtų galima paminėti…) žiūrėtų 15 procentų gyventojų, o ne 2-3, kiek žiūri dabar, kitą sezoną kaip mat pamatytume jas implantuotas komerciniuose kanaluose geriausiu laiku.

Panašu, kad problema mumyse…

Please wait...
Kategorijos:  Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. Remis | 26 spalio, 2010 at 12:29

    “Pagrindinė Šok su manimi reitinginio pirmavimo prieš Kviečiu šokti priežastis yra J. Smorigino ir V. Šapranausko liežuvinis santykiavimas” – čia tik niekuo nepagrįsta prielaida. O gal auditoriją vilioja kiti dalykai? O gal tiesiog daugiau TV3 lojalių žiūrovų?

    Please wait...
  2. Nerijus | 26 spalio, 2010 at 13:10

    Pirma, manau, kad TV3 sokiu projektui – lojalesni, nes praejusiais metais rode si projekta, antra, smagus Smorigino ir Sapro duetas, trecia nenuobodu, ketvirta spalvingos asmenybes.

    Tikrai pritariu, jei “Triumfo arka” rodytu TV3 ar LNK, jos reitingas butu nuo 7-10 procentu:)

    Please wait...
  3. uagadugu | 26 spalio, 2010 at 13:24

    Taip, Remi ir tai tame tarpe, tačiau esu apie tai ne kartą rašęs, todėl laikau savaime suprantamu dalyku.

    Please wait...
  4. Remis | 26 spalio, 2010 at 14:19

    Tai gal reikia žmonių, kurie žiūri teliką, paklausti, kodėl žiūri vieną ar kitą programą. Nes vien kad pats n kartų parašysi kažką, tai netaps automatiškai patikrintu faktu.

    Please wait...
  5. uagadugu | 26 spalio, 2010 at 14:26

    “Automatiškai” faktus tegu tikrina arba netikrina kažkas kitas,kas iš to duoną valgo, o čia mano privatus tinklaraštis, pateikiamas visuomenei for free ir niekieno nefinansuojamas. Beje, aš irgi žiūriu teliką ir todėl galiu savęs paklausti, ko tik noriu.

    Please wait...
  6. kiaulia | 27 spalio, 2010 at 00:23

    Pats nežiūriu, bet aplinkoje pilna žmonių, kurie paklausti, kodėl žiūri TV3 šokėjėlius, atsako, kad dėl Šapro ir Smorigino. Piktinasi, keikia, maišo su žemėm, bet žiūri. Remi, gal penkis tokius respondentus mikliai surinkčiau. Ar čia jau užteks faktui užregistruoti?

    Please wait...
  7. spyris | 29 spalio, 2010 at 12:01

    Remi, kas tai yra “daugiau TV3 lojalių žiūrovų”? Lojalumas kanalui? Kas tai? Gal galėtum paaiškinti?

    Please wait...

Palikite komentarą