PARADOKSAI: LNK SU PIKUL LAIMI… BET PRALAIMI

(Last Updated On: 2020-05-10)

LNK šeštadienį viena koja įlipo į naujo TV sezono margumynus. Jos eteryje vyksta naujų laidų premjeros. TV3 laukia krepšinio ir milžiniškomis porcijomis išmeta į savo eterį anonsus apie naujas ir atsinaujinančias laidas, kurių dauguma pasirodys vėliau, nei naujovės LNK bangomis.

Oksana Pikul, Simas Jasaitis

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis © LNK

Abu kanalai ir aplinkteleviziniai  žmonės laukia naujausių skaičių. LNK bando anksčiau, nei TV3 pagauti pagreitį ir nutolti. TV3 požiūris į šitą procesą yra kaip Vilko iš populiariojo animacinio serialo Na, palauk – užmynusio Zuikio uodegą ir stebinčio, kaip tas iš visų jėgų skuta į priekį.

Juda vietoje, ar ne – išvysime vėliau.

Bet skaičiai atsiranda kiekvieną dieną.

Komentuosime. Vakar LNK laimėjo visą geriausio laiko zoną nuo 19.11 iki 22.38.

Jos mainstream‘inis Kviečiu šokti. Pradžia, kaip ir galvojome, be problemų tvarkosi su off’iniu kartojamu Dar pažiūrėsim. Aštuoni procentai prieš penkis (čia ir kitur duomenys – iš TNS).

Aišku, LNK galėjo tikėtis ir didesnės persvaros…

LNK laida daroma be galo paprastai. Laidoje nestudijinėje aplinkoje pristatomos keturios šokių projekto dalyvių poros. Vyksta pavadinimo Kviečiu šokti vizualizacija. Vytenis Pauliukaitis, užsimaukšlinęs skrybėlę (beje, prie ūsų būtų labiau tikęs sombrero) tarsi koks savadautojas ima už parankės šokių profesionalę arba profesionalą ir nuveda jį pas kokioje nors nebuitiškoje aplinkoje patalpintą žvaigždę. Visi trys suvaidina be galo didelį nustebimą, profesionalė/as išlemena kviečiu šokti. Žvaigždė sutinka. Abu šoka sau laimingi. V. Pauliukaitis tipena link kito savadavimo akto.

Formulė dirba. Žiūrovas neturi kur susipainioti.

Po to LNK programoje prasideda prodiuserio Sauliaus Bartkaus laidų benefisas, o TV3 gremžia kietą Kalvarijų gatvės grindinį su Gedimino 11.

Aštuntą LNK rodo Kakadu pastarojo sezono suvertinę-sumestinę. Ši tradiciškai nukala “Gedimino 11” maždaug per pusę.

Skaityk  TV REITINGAI: "MAŽŲ" KANALŲ AUDITORIJOS POKYČIAI GRUODĮ IR SAUSĮ

Kartojamiems siužetams reikia nebent permontavimo. Todėl čia LNK ekonominis efektyvumas turėtų lenkti TV3 kanalo gal kokius dvidešimt kartų.

O po to LNK eteryje atsitiko premjera – Kažkas atsitiko. Žiūrėjau, kaip Kakadu tęsinį. Tiesa, pavadintą pramogine laida, o ne infošou. Nieko keisto – laidą pristačiusiame spaudos pranešime buvo sakoma, kad laidą ruoš Kakadu kūrybinė grupė. Turinio išdėstymo formulė analogiška – du skirtingų lyčių vedėjai deklamuojantys jiems į lūpas rūpestingai redaktorių įdėtus tekstus ir pristatantys bulvarinius siužetus, tiesa, berods, kiek ilgesnius, nei Kakadu. Oksanos Pikul buvimas vedėja neišvengiamai įneša į laidos audinį daug seksualumo, kurį atsiras pavadinsiančių nešvankumu. Vedėjas Karolis Sakalauskas nuolat įbedęs į O. Pikul biustą ne tik akis, bet ir uosiamąją, o ši žvelgia į žiūrovą naiviu žvilgsniu bei suėmusi į gležnas mergiškas rankas chirurgo patobulintus nuosavus apvalumus. Į erotizmą apeliuoja ir laidos vaizdinė vinjetė, kur matome kliackuotas kelnaites po aukštai pakeltu sijonėliu.

Siužetai ant aukščiausios bulvarinės bangos – apie pačią Pikul, Eriką Santos, Bžeską, Jasikevičių.

Aišku, pirmosioms laidoms naudojami ruošiniai, rinkti visą vasarą, bet jau dabar galima pasakyti, kad kelio kryptis – tiesi, žanras – išgrynintas, o reitingai tokie, kokių LNK turėjo pagrindo laukti – šoktelta net iki 12 procentų.

Kai Gedimino 11 nusvyra iki trijų…

Vėliau LNK kreivė leidžiasi iki 6-7, kur LNK Mano mylimas prieše kovoja jau ne su pažeme ropojančia TV3 Aistrų pakrante, o LTV rodytu JAV dokumentiniu filmu Raudonasis teroras gintarinėje pakrantėje. Sovietinė okupacija ir Lietuvos pasipriešinimas 1939-1993.

Pastaroji sėkmė mane labai nuoširdžiai pradžiugino. Štai kur LTV kelias – rimta istorinė-analitinė užsienio dokumentika, perkama iš solidžių tiekėjų.

O ne iš visokių Giminių ir kitokių malonių širdžiai pažįstamų.

Bet grįžkime prie LNK. Jei MMP (Mano mylimas prieše) nepasieks 10 procentų padalos, tada MMG (Moterys meluoja geriau) jį suvalgys, kaip transeksualus vilkatas vargšę našlaitę nuo gūdžios pamiškės.

Skaityk  "SPORT1": BERANKIO DĖKA TURIME TENISO KANALĄ

Užtat įdomiausias bendras dienos rezultatas. TV3 nedaug, bet laimėjo – 21.6 prieš LNK 20.1.

Gali girtis kiek nori aukštomis praimtaimo kreivėmis, dešimtukais, bet jei pralaimi visą dieną devynių iki 19.10 val., esi vienoj vietoj.

Nors ir pradėjęs sezoną.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 komentarai:

  1. Anarchistas | 24 rugpjūčio, 2010 at 16:36

    Asmeniškai man gan keistai ir netgi kiek apgailėtinai pasirodė siužetas apie laidos vedėją pirmoje laidoje, labai kvepia(smirda) temų trūkumu. Nors gal čia laidos Papų kaprizai žaidžia – sunku pasakyti.

    P. S.: Laidos nemačiau – tik anonsą.

    Please wait...
  2. Nerijus | 24 rugpjūčio, 2010 at 16:47

    Mačiau tik kelias minutes naują laidą “Kažkas atsitiko”, tai galėjo įdėti redaktoriai normalesnius žodžius:)

    Please wait...
  3. anonimas | 24 rugpjūčio, 2010 at 21:19

    liūdna liūdna liūdna…. 🙁
    Per reitingus, tuos mėsinėjimus po procentines dalis po kablelio, pergalių skelbimus padieniui, pavalandžiui ir paminučiui, televizijų tarpusavio rietenas, kas didesnį reitingą surinks, nebeliko žiūrovų… ar dar kas nors kuria, galvodamas apie juos, o ne vien apie konkuruojančios tv tinklelį?

    Please wait...
  4. anonimas | 24 rugpjūčio, 2010 at 21:21

    p.s. man rodos, kad labiausiai laimėtų tie, kurie neturėtų jokių šokių/dainų projektų ir pasiūlytų laidų, kurių pavadinime nėra žodžio “žvaigždė”…

    Please wait...
  5. Corot | 24 rugpjūčio, 2010 at 22:41

    žiūrėjau LTV pirktinę dokumentiką vakar. Patiko. Įdomu – stambūs paprastų žmonių planai ir esminės vietos iš jų pasakojimų apie tremtį. Rimui Bružui reikėtų pasimokyti režisūrinių – draminių niuansų, nes po užsieninės laidos sekę minėtojo R. Bružo mekenimai apie nepriklausomybės mitingus reikšmingu tonu nuvylė.

    Please wait...
  6. uagadugu | 24 rugpjūčio, 2010 at 22:47

    Anonime, reitingas yra ne kokybinė, o kiekybinė kategorija. Todėl, kai rašoma 1% reitingo, tai reiškia 30 tūkst. žiūrovų, o kai 10 – 300 tūkstančių. Jei nueitumėte į turgų ir jums bobulė petražoles pradėtų sverti ne gramais, o žiupsniais, tur būt susiimtumėte už galvos. Man belieka susiimti už galvos, kai skaitau tokias Jūsų mintis, kaip “per reitingus(…)nebeliko žiūrovų”. Per mėsos svėrimą kilogramais neliko mėsos valgytojų, anot Jūsų. Jei ant Jūsų galvos yra užkritusi apokalipsė, dėl to nereikia kaltinti kitų.

    Please wait...
  7. uagadugu | 24 rugpjūčio, 2010 at 23:10

    Pritariu, Corot. Kai žvilgtelėjau į Knispelio kūrybą šią vasarą, rankos niežėjo parašyti išsamų anaitinį straipsnį apie lietuvišką TV “dokumentiką”. Pritrenkia akiračio ribotumas – šiais torentų laikais nesunku atsisiųsti bene viską – tikrą kino dokumentikos klasiką. Tada gal praeitų noras šuolius ant batuto vadinti šuoliais su parašiutu.

    Please wait...
  8. Nerijus | 25 rugpjūčio, 2010 at 13:45

    Jei nepakeis programos, tai pirmadienio vakarais Rūta Grinevičiūtė su laida “KOdėl” konkuruos su Rūtos Milkevičiūtės “Nuo iki”, antradieniais A. Kudabienė “Prieš srovės” su Giedriumi Leškevičiumi, turbūt išsigando konkurento Krivicko, todėl ir perkėlė laidą:)

    Please wait...
  9. uagadugu | 25 rugpjūčio, 2010 at 14:07

    Būtų buvę įdomiausia, jei “Kodėl” konkuruotų su “Valanda su Rūta”…

    Please wait...
  10. Nerijus | 25 rugpjūčio, 2010 at 16:37

    Būtų įdomiau:)

    Please wait...
  11. DAR KARTĄ PARADOKSAI: LNK LAIMI… BET PRALAIMI | uagadugu

Palikite komentarą