ZITA SARAKIENĖ ATIDARO SEZONĄ ŠOKIAIS POKIAIS

(Last Updated On: 2020-05-02)

Na, va. Į mūsų smegenėles, pavargusias daryti išvadas iš visokių užuominų, smelkiasi šviesa.

LNK galų gale paskelbė atidarysianti sezoną kartu su premjerine Kviečiu šokti laida.

Tekstas toks: „Kur tu, ten LNK. 15 metų kartu“ – tokiu jubiliejiniu šūkiu naująjį sezoną rugpjūčio 21-ąją atidarys gimtadienį švenčianti LNK televizija. 2010-2011 metų sezono pristatymas bus ypatingas: LNK žvaigždės ir naujojo projekto „Kviečiu šokti“ dalyviai visus pakvies šokiui.

Visą gyvenimą mėgau žaisti žodžiais, juos dažnai visiškai beprasmiškai dėlioti iš vienos sakinio dalies į kitą. LNK šūkyje įdomiai dėliojasi skyryba. Tarkim, jei pakeisi porą jos ženklų, gausi: Kur tu ten, LNK… 15 metų kartu.

Skiriasi, ar ne? Atsiranda šiek tiek istorinės gelmės su  pasiūbavimais (čia nuo ūbauti, o ne siūbuoti) tamsiame miške – kur tu ten, LNK… Ūūū!

Na, gerai, laikas surimtėti. Šūkis verbalizuoja pagrindinę LNK siekiamybę – nepervertinus žiūrovo intelektualinių galimybių eiti su juo koja kojon.

Antra vertus, jau 15 metų? Kažkaip nesitiki. Geras gyvenimo gabalas.

Dabar tik neprovokuokit manęs dar kartą pasakoti tą šlykštų anekdotą.

Nusiraminau – anekdoto nebus.

Toliau kanalas rašo:  per 15 metų užaugo karta, kuri žiūrėjo „Radijo šou“, „Dviračio šou“, „Barą“, „Šešis nulius – milijoną“, „Nuo…iki…“, „Kelią į žvaigždes“, „Žvaigždžių duetus“. Tai – kultiniai TV projektai, dėl kurių LNK visus penkiolika metų buvo išskirtinė televizija.

Na, čia daug autosuperliatyvų prišnekėta ir nemažai reikšmingų laidų paminėta.  Tiesa, kai kurios, labai subjektyvia uagadugu nuomone, taip ir netapo kultinėmis. Užtat nerasi kai ko tikrai kultinio.

Ir dar. Pasibaisėjau – nėra bene paties svarbiausio – serialo, nudažiusio LNK eterį talentingos beprotybės spalva. Štai jo gabalėlis:

Skaityk  DĖSNINGAS LRT TRIUMFAS PER NACIONALINĖS REIKŠMĖS ĮVYKIUS

Ši bene sentimentaliausia kada nors pasaulyje sukurta meilės scena, seniai nugulusi bene visų kinematografijos institutų analuose ir penaluose, yra iš tikrai kultinio serialo Tegu kraujas liejasi laisvai.

Bet būsiu užmiršęs bene svarbiausią žinią, kurią LNK mums visiems pasakė: 2010-2011 metų sezono pristatymas bus ypatingas: LNK žvaigždės ir naujojo projekto „Kviečiu šokti“ dalyviai visus pakvies šokiui.

LNK sezono atidarymą ir pirmos šokių laidos premjerą sudėjo į vieną krūvą. Šiokių tokių užuominų buvo jau anksčiau – filmuodama Kviečiu šokti klipą televizija uagadugu sukėlė nuostabą šokių laidos turinį suplakdama su LNK veidais, kurie projekte nešoks.

Štai kur šuo pakastas…

Bet dar stipresnių užuominų būta iš TV3. Šios televizijos darbuotojų rašytuose tekstuose apie Šok su manimi premjerinę laidą įkyriai vartojamas žodžių junginys sezono atidarymas nėra taip pat įkyriai pririštas prie Šok su manimi. Tiesa, samplaika TV sezonas prie atidarymo taip pat neprikergiama…

Toliau LNK mesteli labai miglotą frazę: LNK laidų vedėjai, pristatydami naujojo sezono pradžią, žiūrovams taip pat pasirodys kaip tikri savo televizijos fanai.

Na, čia jau tuščiažodžiavimas. Pabandytų tokiais nepasirodyti. Griežtoji Zita kaip mat pastatytų į kampą ant žirnių klūpom…

Ir išdėsto turinį. Kad konkurentas atrodytų kopijuotojas, jei ką…: televiziniai tėvai iš serialo „Mano mylimas prieše“ – Janina Matekonytė ir Gediminas Girdvainis į šokių aikštelę atves savo maištingąją dukrą – Viliją Matačiūnaitę. „Lietuvos dainos“ vedėjai Algis Ramanauskas ir Marius Jampolskis Lietuvai pristatys tikrą Lietuvos dainių – Radži ir jo partnerę Aną Kapustiną. „KK2“ vedėjai Ugnė Skonsmanaitė ir Tomas Ališauskas bus Andriaus Šedžiaus ir Beatos Skaisgirytės poros krikštatėviai. Laida „Kakadu“ prisiima visus laurus už tai, kad iš Andriaus Šedžiaus, paprasto Seimo nario, padarė tikrą pramogų pasaulio žvaigždę.

Pabaigai vožia dar viena svarbia žinia: jubiliejinio LNK sezono atidarymas šokio ritmu – rugpjūčio 21 dieną.

Taigi tada, kaip ir TV3 Šok su manimi antrojo sezono atidarymas…

Skaityk  TV3 ŠOKIUS IŠGELBĖS NEBENT LATVIAI...

Spėliojome apie tai kiek anksčiau.

Kitur TV3 paskelbė, kad jos sezono pradžia bus rugpjūčio 30 dieną.

Nėra aišku, ar Šok su manimi premjerinė laida yra kartu ir televizijos sezono pristatymo laida. Jeigu būtų taip, tada kanalą nuo sezono pristatymo iki jo pradžios skirtų devynios dienos. Pavojingas intervalas. Per šitiek laiko konkurentas gali pažengti toli į priekį.

Antra vertus, jeigu kanalas kad ir su pristatymu sezoną pradės devyniomis dienomis vėliau, nei LNK, jis vis tiek tą iniciatyvą praras.

Jeigu Kviečiu šokti bus kartu ir TV sezono atidarymo laida, o Šok su manimi – ne, tada LNK laida turi daugiau galimybių iššauti aukštai į orbitą, nei TV3 šokių antras sezonas.

Pabaigai pacituosiu uagadugu komentatorę Stebėtoją: rugpjūčio 21 – dar daug kas atostogauja, juolab – tai šeštadienis. Gražų ir šiltą vakarą tikrai tik polėkio neturintys ir tie, kuriems TV analizė yra darbas, bus prisėdę prie TV ekranų. Neracionalus abiejų TV išstojimas su savo nauju sezonu – toks mano vertinimas. P.S. Ir kaip norisi to pagalio į ratus: +30, giedro gražaus vakaro ir 50 % tikslinės auditorijos pajūryje, prie ežerų, ar golfo aikštyne.

Prie Stebėtojos linkėjimų neprisijungiu – nurašau tai komentatorės subjektyviam požiūriui į gamtos reiškinį, kuris vadinasi televizijų kova kraujui liejantis laisvai, bet aišku viena – tikrasis gamtos reiškinys oras bus karalius.

Bent jau LNK tai jam tikrai turėtų melstis nesustodama.

O gal ir TV3 prisijungs…

Please wait...
Kategorijos:  Iš telearchyvaro užrašų, Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. Šiaip | 6 rugpjūčio, 2010 at 15:01

    LNK galų gale paskelbė atidarysianti sezoną kartu su premjerine “Kviečiu manimi” laida. Ar tikrai toks pavadinimas?

    Please wait...
  2. uagadugu | 6 rugpjūčio, 2010 at 15:06

    Ne, ne toks, “Šiaip”. Ačiū, kad pastebėjai. Pataisyta.

    Please wait...
  3. Nerijus | 6 rugpjūčio, 2010 at 15:16

    Naujasis Oksanos Pikul partneris http://whatson.delfi.lt/news/eteris/seksualiosios-opikul-partneriu-tapo-skandalingasis-ksakalauskas.d?id=35212341
    Nenuostabu, Sauliaus Bartkaus žmogus:)

    Please wait...
  4. Stebetoja | 6 rugpjūčio, 2010 at 18:02

    Ech, negaliu paslapčia nesišypsoti 🙂 Jei sinoptikai neklysta, o per dvi dienas, kurios dar neprognozuojamos, oras kardinaliai nesikeis…..
    http://www.gismeteo.lt/city/weekly/4230/

    Please wait...
  5. uagadugu | 7 rugpjūčio, 2010 at 14:15

    Na, gal… Nors orų prognozės dvi savaitės į priekį yra rizikingas verslas. Štai ir šiandien, tarkim, turėjo būti karščiau, nei vakar. O saulės nėr ir iki trisdešimties nepritraukia..

    Please wait...

Palikite komentarą