ALGIRDAS BRAZAUSKAS: LAIDOTUVIŲ TELEVIZIJA (LTV) VALDO!

(Last Updated On: 2020-04-29)

Kitaip nei triumfu to jau tikrai nepavadinsi.

Pagal TNS Gallup telemetrinius duomenis LTV žiūrėjimo dalis A.M. Brazausko laidojimo dieną vakar buvo 31.5 procento, kai LNK – 18.2, o TV3 – 16.7. LTV rinkosi beveik tiek pat žiūrovų, kiek dvi rinkos lyderes kartu sudėjus.

Palyginimui pasakysiu, kad ankstesnį ketvirtadienį, kiek praskaidrintą Pasaulio futbolo čempionato transliacijų, LTV buvo žiūrima 12.8 procento – beveik 2.5 karto mažiau.

Visas kelias pastarąsias dienas LTV žiūrėjimo kreivės priminė jei ne Himalajus, tai mažų mažiausiai Alpes.

Štai antradienį, kai LTV nuo 10 valandos ryto transliavo gedulingą Seimo posėdį, po to tiesioginę transliaciją iš Prezidentūros, kur buvo atsisveikinama su velioniu, o vėliau visą dieną tonas proginės dokumentikos, kanalas taip pat buvo žiūrėjimo lyderis – LTV rinko 24.3 procento, kai TV3 – 18.8, o LNK – 18.0.

Bet grįžkime prie vakarykščių skaičių. Kaip jau rašiau, laidotuves transliavo net trys televizijos – LTV, LNK ir BTV.

LTV signalą aukščiausiame žiūrėjimo intensyvumo taške rinkosi 17.5 procento visos Lietuvos populiacijos, turinčios televizorius, LNK –  5.9, o BTV – 1.4.

Bendra visų laidotuves žiūrėjusiųjų masė sudėjus tris kanalus – 24.8 % – ketvirtadalis Lietuvos gyventojų.

Nepaisant vakarykščių uagadugu karksėjimų LNK išlošė. Mano prognozės, kad LTV sugriebs gedulą aktyviai mininčius, o   TV3 – visus kitus, neišsipildė. LNK nors ir triskart pralaimėjo LTV, bet pati TV3 kanalą aplenkė dvigubai.

Labiausiai čia pralaimėjo BTV – ji transliavo adekvatų signalą su LNK (skyrėsi tik komentavimas iš studijos), bet žiūrovų susirinko keturis kartus mažiau. Panašu, kad tie keturis kartus yra apytiksliai objektyvus BTV prekės ženklo vertės santykis su LNK prekės ženklo verte. O kanalai egzistuoja rinkoje panašų laikotarpį – keliolika metų.

Skaityk  DEIVIS. TRŪKSTA LOGIKOS

Beje, negaliu neįkergti čia pikantiškos citatos iš spaudos: žiūrovai pastebėjo, kad LNK ir BTV ketvirtadienio tiesioginės transliacijos iš Vilniaus Antakalnio kapinių – identiškos, tik LTV – kitoniška. Paklausta priežasties, BTV neslėpė pasipiktinimo ir nuoskaudos dėl nacionalinio transliuotojo elgesio.

“Siūlėme LRT surengti bendrą laidotuvių ceremonijos transliaciją. Patys turime kilnojamąją televizijos stotį (KTS), palydovines antenas, visas galimybes, bet LRT vadovas Audrius Siaurusevičius pareiškė, kad savo signalo niekam neduos. Dėl to kapinėse, kur vietos ir taip nedaug, skirtingoms KTS reikėjo alkūnėmis stumdytis. O mes savo signalą draugiškai atidavėme LNK”, (…) aiškino BTV savireklamos vadovas Laimis Benys.

Pasak jo, bendra transliacija būtų atsiėjusi pigiau, be to, bent per gedulą vertėtų prisiminti kolegiškumo principą. Juk kai lenkai savo prezidentą laidojo, tai ne tik tarpusavyje, bet ir su visu pasauliu TV signalu dalinosi.

Apsieisime be komentarų…

uagadugu jau ne kartą rašė apie ypatingus LTV populiarumo paūmėjimus, kai atsitinka kokios nors laidotuvės, inauguracijos, eurovizijos ir situacija reikalauja pakilių transliavimų iš Seimo, bažnyčių, Prezidentūros ar blizgančių arenų. Čia vykstantys reginiai tautai padeda save apgauti, jog su ja nėra atsitikusi autoidentifikacijos krizė.

Masinė terapija, katalikiškas polinkis blizgučiams?..

Nespėliosime.

Viena aišku, kad Lietuvos televizijai – kanalui, kuris paprastai kukliai tipena žiūrovų dėmesio ariergarde, tai – šventė!

Tai čia dabar tokia unikalia švente su visais ir dalinsies?!

Problema – šventės neatsitinka kiekvieną dieną.

Ir nors gyvename Lietuvoje, kur tų švenčių daugiau, nei kitur – kasdieniško signalo transliavimo yra dar daugiau.

Kiekvieną dieną po keliolika valandų. Ir tą kasdienę kasdieną kasdien švenčia LNK ir TV3.

Dar pagalvojau – kas būtų, jei staiga transliuojant laidotuves su LTV būtų atsitikusios kokios nors techninės problemos ir jos signalas nepasiektų žiūrovo?

Skaityk  TV3 TINKLELIS: PERMAINŲ MARATONO PRADŽIA?

Ogi nieko nebūtų. Žiūrovas spusteltų distancinį pultelį ir žiūrėtų LNK ar BTV.

Bet nenustebčiau, jei jis galvotų, jog žiūri LTV.

O jeigu LTV staiga pradėtų rodyti Auksinius svogūnus, žiūrovas, kertu lažybų, dar ilgai būtų įsitikinęs žiūrįs LNK.

Kaip ir dabar, žiūrėdamas per TV3.

Lemties paradoksai.

Laidotuvių fone.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. skridus | 2 liepos, 2010 at 16:25

    na pilnai posttransliacinei apžvalgai aš pasigesčiau dar keletos pakomentuotų skaičių: kaip pasisekė vainausko(snoro?) televizijai. Ten jie kažką bandė parodyti kitoniškai.
    Nebent po šamaniškų užkeikimų ana išgrūsta į ignorą 😉

    Please wait...
  2. uagadugu | 2 liepos, 2010 at 16:55

    Kažkaip niekaip man ta “Lietuvos ryto” TV neįsikomponavo į tekstą. Mišios iš Kaišiadorių jiems davė 1.5 procento reitingo. Tai tiek pat, kiek BTV laidotuvių transliacija. Taip pat neprastai susivalgė “Liokajus Lietuvos” – kažkur apie du. Bet šiaip – ne stebuklas, nes dienos auditorijos vidurkis – 2.8. Kas maždaug atitinka kanalo vidurkį. Gal todėl ir neįsikomponavo į tekstą. Bet, antra vertus, tai, kad, rezultatas, ko gero, neatitiko kanalo lūkesčių – irgi intriga. Tik tiek, kad labai jau daug tokių nusivylimų to kanalo istorijoje…

    Please wait...
  3. ILGASIS SAVAITGALIS PER TV: FUTBOLUI - TAIP, MINDAUGINĖMS - NE - uagadugu - uagadugu

Palikite komentarą