ŠOKIŲ KRONIKA: NUOŽMUS KULNIUKŲ IR PAKULNIŲ KARAS

(Last Updated On: 2020-04-28)

Televizijos iš kailio neriasi, siekdamos kuo patraukliau pateikti savo rudens šokių projektus – LNK Kviečiu šokti ir TV3 Šok su manimi.

Oksana Pikul, Vladimir Bavtuto

Oksana Pikul ir Vladimir Bavtuto © LNK

Kartais ši kova tampa karikatūriškai juokinga. Štai vakar LNK atsiuntė spaudos pranešimą pavadinimu Oksana Pikul LNK projekte suksis ant aukščiausių kulniukų.

O šiandien TV3 stropiai atsakė: „Šok su manimi“ pasiruošimo darbai: kiekvienam šokėjui individualūs batai ir kostiumai.

LNK rašo, kad 7.5 centimetro – su tokiu rekordinio aukščio pakulniu batelius LNK šokių projektui „Kviečiu šokti“ užsisakė seksualioji Oksana Pikul. Jos Lotynų Amerikos šokių bateliai bus aukščiausi iš visų projekte dalyvaujančių žvaigždžių. Aukštų batelių pageidavo pati žvaigždė, ir jos sprendimui šokių profesionalai neprieštaravo. „Aukštas pakulnis pridės Oksanai ūgio, ir jiedu poroje su Vladimiru atrodys labai elegantiškai“, – sako „Kviečiu šokti“ projekto dalyviams batus siuvančios įmonės direktorius, choreografas Vytautas Bankauskas.

Būdama lietuviško kapitalo įmone LNK patriotiškai deklaruoja šūkį Pirk prekę lietuvišką ir teigia, jog šokėjams siuvami specialūs bateliai yra keliskart matuojami, jei reikia, taisomi, kad idealiai tiktų pagal kiekvieno pėdą.
„Kviečiu šokti“ dalyvių apavas gaminamas iš itališkos odos, o meistrai – lietuviai, kurie per metų metus išdirbo unikalią technologiją. Bateliai turi būti ne tik dailūs, patogūs, bet ir tvirti. Vienas plonas kulniukas šokio sūkuryje dažnai turi išlaikyti visą šokėjos svorį. Todėl į kulniukus lietuvių meistrai deda tvirtumo suteikiančių plieno vamzdelių
.

Tuo tarpu skandinaviškoji TV3 nesismulkina ir kosmopolitiškai įspiria importiniais kulnais ir pakulnėmis: direktorius Kęstutis Vaitiekus pasakoja: „Šok su manimi“ dalyviams šokių batelius užsakėme net trijose šalyse, taigi šiam projektui batai atkeliavo iš Vokietijos, Prancūzijos bei Anglijos. Pavyzdžiui, Onos Kolobovaitės yra labai siaura pėda, taigi rinkomės iš trijų gamintojų, kad bateliai šiai dalyvei būtų reikiamo pločio. Beje, turime dalyvį ir su gigantiška pėda, – juokiasi Kęstutis, – 47 numerio batus nešiojančių šokėjų Europoje turbūt nelabai yra, bet vis dėlto Anglijoje mums rado reikiamą dydį.“

Ir skelia antausį LNK duodama užuominą, kad lietuviais avalynės meistrais galima pasitikėti nebent tik tuo atveju, jei jie dirba su batais neįgaliesiems: parolimpiečiui Tomui Kairiui taip pat buvo parinkti šokių batai. Beje, vyriški Lotynų Amerikos šokių batai yra keturių centimetrų pakulnės, o kad Tomas galėtų šokti su tokio aukščio pakulne, Kauno ortopedai dar turės padirbėti.

TV3 dar ir išplečia kovos areną į kostiumines, masažo kabinetus, soliariumus ir draudimo kompanijas:  Šokių sukneles projektui siuva net penki Latvijos sportinių šokių drabužių salonai, darbą pradėti pasiruošę jau ir trys žymiausi Lietuvos salonai. Vyrų kostiumams audeklai buvo užsakyti Italijoje. N. Kavaliauskienė pasakojo jau apžiūrėjusi sunkias rietuves audeklų, iš kurių bus siuvami šokių kostiumai. Projekto rengėjai rūpinasi ir nepriekaištingu šokėjų įdegiu. Dalyviai galės naudotis ne tik soliariumų paslaugomis, bet ir vadinamąja purškiamo įdegio makiažo paslauga. „Kelių projektų patirtis rodo, kad labai svarbu ir masažo paslaugos. Vis dėlto, kai mūsų naujos nešokusios žvaigždės iš karto gauna didelį fizinį krūvį, jos persitempia. Todėl, siekdami užbėgti už akių traumoms, patempimams, pasirūpinome, kad ilgoje projekto distancijoje juos prižiūrėtų masažo specialistai, – sako N. Kavaliauskienė. – Beje, visi projekto dalyviai bus apdrausti sveikatos draudimu. Geriau, aišku, kad jo neprireiktų, bet nuo nelaimių nesi apsaugotas, o ypač kai žinome, kiek dirba mūsų projekto dalyviai.

Skaityk  LAIMONTAS DINIUS IR KLOUNŲ TYLĖJIMAS

Šūdmuse prilipę prie kompiuterio monitoriaus laukiame turiningų reportažų iš pedikiūrinių, silikoninių implantų dirbtuvių, odontologinių ir venerologinių kabinetų.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą