TV ŽIŪROVAI: NEVEŽA NEI VYTAUTAS KERNAGIS, NEI ARŪNAS VALINSKAS

(Last Updated On: 2020-04-26)

Apžvelgsime kelis paskutinės savaitės įvykius. Juolab, kad televizijos juos stipriai akcentavo savo savireklaminėmis priemonėmis, matyt, besitikėdamos kažko neeilinio.

Trečiadienį įvyko net dvi neeilinės transliacijos. LTV tiesiogiai parodė koncertą Beprotiškai fantastiškas Vytauto Kernagio gimtadienis. Jei pamenate, kai maestro mirė, LTV parodyta proginė programa kaip lygi su lygiais kovojo su TV3 ir LNK laidomis, šokteldama į beveik 20 procentų auditorijos dalies aukštumas. Nepaisant, kad tada buvo šeštadienis – diena, kai LTV tradiciškai pralaimi dideliu skirtumu. Šįkart reitingų kreivė neparodė jokio krustelėjimo. Koncertui buvo suburtos stiprios pajėgos – jį vedė Vytauto Kernagio duktė Eglė Kernagytė ir LRT laidų vedėjas Žygis Stakėnas, vedėjams talkino V. Kernagio anūkai – Eglės sūnus Vėjas ir Vytauto Kernagio jaunesniojo sūnus Nojus, o skambėjo Vytauto Kernagio dainos, kurias atliko Andrius Kulikauskas, Neda, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Andrius Kaniava, Sounds in G, Acoustic avenue, Neringa ir Tele bim bam, merginų ansamblis Dixi, Dalius Garnys, grupė Kvinta. Tačiau rezultatas daugiau nei juokingas – 2-3 procentai reitingo, kai LNK ir TV3 laidos tuo metu gardžiavosi 10-15 procentų pasiekimais.

Geriau pasisekė tą patį vakarą rodytam ir bene valandą su LTV koncertu persidengusiam LNK renginiui Kai švenčia Jaučiai. Šiuo horoskopiniu pagrindu rengiamu ir, ką jau čia slėpti – nepretenduojančiu į rafinuotą lygį projektu LNK tradiciškai dangsto silpnesnes vietas savo tinklelyje. Šį kartą tai – trečiadienis, kur nuo 19:40 val. iki pat 21:45 paprastai svyruojama it ta laiba nendrelė nuo 5 iki 7 procentų. Nors niekam jokių abejonių dėl nieko nepaliekantis lietuviškasis Kašpirovskis – Kristupas Krivickas, kurį paprasta Lietuva myli labiau iškreipta forma, nei pedofilai vaikus, vėl skaudžiai įspyrė LNK su Akistata, tačiau kitur, konkuruodami su kitomis TV3 laidomis Jaučiai padėjo atsitiesti iki 10-12 procentų.

Skaityk  RŪTA JANUTIENĖ: UŽMAČIOS PAKARTI KELIS SEIMŪNUS NEGELBSTI

Karštą penktadienio vakarą LTV pabandė pasišlakstyti kitą savaitę (jau šią) vyksiančios Eurovizijos reitingų šampano purslais ir po Panoramos ištransliavo visas Eurovizijos Lietuvos atrankos turų dainas. Nepaisant to, kad pasirinkta tinklelio pozicija, kurią visą sezoną vykusiai šildė Duokim garo, o vedėjavo tradicinei LTV auditorijai artima eksdiktorė Laima Kybartienė, didelės sėkmės nesusilaukta. Kapelijų mėgėjams lietuviški Eurovizijos pretendentai nepasirodė skanūs.

Šeimų dainos

Šeimų dainos © TV3

Šeštadienį TV3 vadovybė turėjo atsikvėpti su palengvėjimu. Baigėsi ar, teisingiau, nusibaigė reitingų košmaras – Šeimų dainos. Savaitę anksčiau, nei kitos sezono laidos nurauktas projektas krito ant nosies taip pat nešlovingai, kaip ir prasidėjo – jų silpnumas leido LNK išlaikyti 10 procentų auditorijos dalies persvarą prieš TV3 šeštadieniais.

Jurgita Jurkutė, Renata Šakalytė, Tėvas Astijus, Daiva Tamošiūnaitė

“Vilties telemaratono 2010” vedėjai © TV3

Tačiau vargu ar su palengvėjimu TV3 sutiko Vilties telemaratono 2010 finalinio koncerto skaičius. Ilgai kanalo viešoje erdvėje pūstas projektas subliuško it balionas. Pastūmęs į šoną Vitalijų Cololo ir vietoj jo į žiuri pasitelkęs čia nepraleidusį progos papliurpti apie meilę tėvynei Arūną Valinską, LNK 2 minutės šlovės trankė TV3 renginį be pasigailėjimo. Neišgelbėjo nei dvasingasis brolis Astijus, nei erotiškosios 69 danguje atlikėjos.

Panašu, kad televizijos žiūrovai labdaros jau persivalgė.

Tęsiasi sėkminga LNK atkarpa reitingų lenktynėse.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą