DAINIUS RADZEVIČIUS SIŪLO NESPEKULIUOTI IR INICIJUOTI

(Last Updated On: 2020-04-26)

Gavome LRT tarybos pranešimą spaudai, pasirašytą jos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus.

Gal man pasirodė (abejones, be abejo, išsklaidys uagadugu komentatoriai), kad jo pavadinimą Prieštaringą LRT įstatymą reikia taisyti vengiant viešų spekuliacijų turėtume skaityti, kaip Prieštaringą LRT įstatymą reikia taisyti vengiant viešo svarstymo

Viešai nesvarstant galima įbrukti savo tiesą. Vieną tiesą. Kuriai nereikalingi vieši svarstymai. Na, kaip kokiame uždarame LRT tarybos posėdyje.

Viena tiesa turi tą bruožą, kad ji yra patogi. Tą tiesą sau pasiėmusiems.

Uždarai.

Dar man pasirodė simptomiškas vienas sakinys, finalizuojantis spaudos pranešimo dėstymą – Todėl siekiant panašių situacijų išvengti ateityje, LRT Taryba siūlo inicijuoti LRT įstatymo atitinkamų pataisų priėmimą, kurios panaikintų dviprasmiškas ir tarpusavyje nesuderintas įstatymo nuostatas, reglamentuojančias generalinio direktoriaus skyrimo tvarką.

Siūlo inicijuoti...

Hm…

Kas trukdo LRT tarybai pačiai inicijuoti įstatymo pakeitimus? Juk įstatymų projektus Lietuvoje gali siūlyti kiekvienas Lietuvos pilietis ar juridinis asmuo.

LRT turi akivaizdžių problemų, kurias geriausiai gali išspręsti jos aukščiausias vadovavimo organas – Taryba.

Atėjęs į pareigas jaunas ir energingas Tarybos pirmininkas ir turėtų inicijuoti atitinkamus tekstus.

O ne rašyti spaudos pranešimus, raginančius vengti spekuliacijų.

Ir siūlančius inicijavimą. O ne įstatymus.

Kažkam pakako juridinės kvalifikacijos surašyti, kokie yra įstatymo prieštaravimai – pakaktų jos ir įstatymo keitimų projektams.

Bet, panašu, kad nesinori.

Staigūs judesiai su įstatymu gali pasibaigti iškritimu iš valties.

O dabar viskas be galo patogu – kiti nepatogūs įstatymo projektai sėkmingai marinami Seimo komitetuose.

Kam sau ieškoti papildomų problemų su naujais?

Kai reikia tempti laiką.

Praeis pora savaičių, viskas nurims.

Dumblas nuguls į dugną.

O po gero pusmetuko gal ir patogesnė valdžia ateis…

Skaityk  DAR DAUGIAU POLITIKOS PER LTV

Ir dabar netobulas įstatymas vėl taps be galo tobulu.

Tobulai patogiu.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Politika
Tags: , , ,

5 komentarai:

  1. istatymu leidybos iniciatyvos teise | 31 gegužės, 2010 at 12:40

    Nevisai tixlu – istatymu leidybos iniciatyvos teise (grubiai tariant – teise uzregistruoti istatymo projekta seimo sekretoriate, kad jis galetu buti svarstomas) Lietuvoje turi tik Seimo nariai, prezidente ir Vyriausybe. Taip irasyta Konstitucijoje, t.y. praktiskai nepakeiciama.

    Teoriskai, tokia teise turi ir pilieciai, praktiskai ji nera imanoma panaudoti – reikia surinkti 50 tukst. parasu. Be galingo partijos aparato praktiskai tai nera imanoma, o galinga apatara turinti partija turi ir nariu Seime, kurie gali uzregistruoti, ka reikia…

    Paskutinis bandymas pasinaudoti sia “teise” baigesi va stai kuo: http://www.delfi.lt/news/economy/energetics/article.php?id=16917316

    Bet zinoma, bet kuris Seimo narys, gali uzregistruoti toki istatymo projekta, koki parengtu LRT. Tuo paciu parodydamas, kad jis yra politiskai jo puseje ir yra pasirenges ji ginti. Speju, norinciu atsiras.

    Please wait...
  2. Bunnie | 31 gegužės, 2010 at 13:16

    Dėl siūlymo ir iniciavimo.

    Prieš gerą pusmetį LRT Vadovybei, o po to – ir LRT Tarybai buvo pateikti konkretūs siūlymai LRT veiklos reorganizavimui (apimant Tarybą, Administraciją, santykius su vyriausybe bei įstatymo pataisas) – remiantis BBC veiklą reglamentuojančiais strateginiais dokumentais. Beveik garantuoju, kad nė vienas Tarybos narys atidžiai net neperskaitė. Nekalbant apie tai, kad nebuvo jokių diskusijų ar svarstymų – nei viešų, nei uždarų. Anei klausimų, replikų ar pastabų.

    Apie juos ir Tamstos komentarus esu gerokai priteršęs, bet jei kam nors pasirodys įdomu, tai tuos pasiūlymus galima rasti čia: http://www.genijai.lt/LRT/?page_id=96

    Please wait...
  3. Bunnie | 31 gegužės, 2010 at 13:24

    O dėl Tarybos pirmininko ir Generalinio direktoriaus peripetijų, tai šis klausimas kilo iškart po Milaknio atsistatydinimo. Tuomet Taryba nusprendė kreiptis į žmones, kurie tą įstatymą tiesiogiai rašė – buvo prašoma paaiškinti įstatymo dvasią. Buvo paaiškinta, kad formulė – paskiriama Taryba – išrenkamas Pirmininkas – skelbiamas konkursas direktoriui – buvo sukurta pradiniam reformuotos LRT darbo organizavimui – t.y. buvo paruošta pirmam kartui, kai pirmą kartą buvo išrinkta nauja Taryba ir LRT pirmą kartą pradėjo veikti pagal naują įstatymą. O tolimesnėje veikloje, pagal įstatymo dvasią, šis punktas neturėtų būti taikoms. Todėl ir nebuvo.

    Pritariu Valatkai – kad ir labai norėtųsi sulaukti naujo LRT vadovo, ko gero teks palaukti iki rugpjūčio, kai natūraliai keisis didelė dalis Tarybos – tuomet naujieji nariai, kartu su A.Raču galės iškelti pasitikėjimo administracija klausimą, ir, galbūt, skelbti naują konkursą generalinio direktoriaus postui užimti.

    Please wait...
  4. Matotoupa | 31 gegužės, 2010 at 13:33

    Geras parašymo stilius :-)))
    Patiko: dumblas, pusmetukas :-)))

    Please wait...
  5. chamsinas | 31 gegužės, 2010 at 16:52

    Įdomu, kokius mokslus Radzevičius baigęs ? Panašu, kad jis nė neskaitė savo migloto teksto. Arba ne jis rašė. Negaliu susilaikyti nepacitavęs:

    “siekiant panašių situacijų išvengti ateityje, LRT Taryba siūlo…”,
    “pirmininkas lyg ir privalo skelbti…, neatsižvelgiant į …” ,
    “Pažymėtina ir į tai…”,
    ” …įgaliojimų … pasibaigimo pagrindai yra ordinariniai juridiniai faktai, galintys įvykti bet kada ir gerokai dažniau, nei turėtų trukti įstatyme numatyta generalinio direktoriaus kadencija.”

    Please wait...

Palikite komentarą