LNK PRIEŠ TV3: MIKELKEVIČIŪTĖMIS PRIEŠ “NOUNEIMUS” IR SMORIGINĄ

(Last Updated On: 2020-04-25)

LNK ir TV3 šokių mūšio aistros ne juokais užvirę. LNK vis viešina naujus savo šokių laidos Kviečiu šokti dalyvius, o TV3 atsako šiai nemažinsianti savo tempo, pasigauto su Šok su manimi dar rudenį.

Andrius Butkus

Andrius Butkus © TV3

Prieš porą dienų LNK smūgiavo su nauja informacija iš būsimosios savo šokių aikštelės: Apie dalyvavimą LNK projekte „Kviečiu šokti“ jau pranešė dar keturios, visiems gerai pažįstamos Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždės: LNK laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, „Mis Lietuva“ nugalėtoja Gabrielė Martirosianaitė, dainininkė Vilija Matačiūnaitė ir laidų bei renginių vedėjas Jonas Radzevičius.

Šia informacija LNK paneigia aplink ją sklandančius ir, panašu, TV3 skleidžiamus gandus apie tai, kad TV3 yra jau visus parišusi gudriomis sutartimis ir įsipareigojimais, todėl konkurentams nieko  apart šėko pjovimo jau ir nelieka. Parišusi taip, kad, kaip jau rašė uagadugu, Šok su manimi autoriams belieka laukti skambučių nuo laimingų šokėjų, kurie ieškosi sau niekur iš TV3 visaapimančio horizonto negalinčių pabėgti lietuviškųjų megažvaigždžių.

LNK tuo metu nesėdi sudėjusi rankų. Vien Rūtos Mikelkevičiūtės, iki šiol nesusiviliojusios dalyvavimu jokioje dainų ar šokių laidoje, atsiradimas Kviečiu šokti aikštelėje nėra eilinis įvykis.

Ne veltui į tai vėl, kaip ir prieš savaitę į Andriaus Šedžio pasirašymą šokti su LNK,  sureagavo didžiausiu Lietuvoje žurnalo tiražu besipuikuojantys Žmonės, šią žinią išeksponavę užrašu ant viršelio. Tiesa, subjektyvumu žurnalo neapkaltinsi – užrašėlis apačioje jau pažymi Astos Valentaitės dalyvavimą TV3 Šok su manimi.

uagadugu laiko kiek per optimistiška LNK kūrybos direktorės Indrės Zelbaitės–Ciesiūnienės nuomonę, kad aistra šokiams „serga“ visa Lietuva, todėl ir projekto dalyvių baimės nukeliavo į antrą planą. Rengtis šokiams visi pradeda jau dabar, todėl akivaizdu, kad į šokius dalyviai žiūri labai rimtai ir su nekantrumu laukia projekto pradžios.

Tačiau ją palaiko TV3, kuri unisonu teigia, kad pernai po metų pertraukos TV3 televizijos į Lietuvą grąžintas šokio virusas paplito visur. Intriguojančiais šokių šou kerinti televizija tęsia tradiciją ir kviečia toliau judėti šokio ritmu.

Unisonas unisonu, bet potekstė kiek kitokia, nei LNK atstovės – TV3 sako, kad būtent ji ir tik ji yra šokių prima balerina Lietuvoje. Jaučiasi dar ir šioks toks noras įgelti tai pačiai Indrei Ciesiūnienei, kuri dirbdama Lietuvos televizijoje ir prodiusavo tą pirmąjį šokių projektą Lietuvos šokių dešimtuką.

TV3 susierzinimas visai suprantamas – kanalo inovacija Tu gali šokti gėdingai pralaimi LNK 2 minutėms šlovės. Pastarąjį renkasi apie 15 procentų, kai TV3 laidą – tik šeši.

Skaityk  AUDRĖ KUDABIENĖ SU BRAZAUSKU PRALAIMI GAIVENIUI SU BRAZAUSKU

Todėl TV3 bando pranešti apie savo laidą jos nežiūrintiems žiūrovams, pristatydami specialią jos redakciją mažiau konkurencingoje, penktadienio vakaro pozicijoje. uagadugu neturi šio vakar įvykusio eksperimento rezultatų, bet teigiamo rezultato nesitikime. LNK Auksinė blykstė turėtų atsilaikyti.

Beje, ir Tu gali šokti projekte bendrai, ir jo supenktadieninime, ir vasarinės šokių Aistrų pakrantės pavadinime, ir Jurijaus Smorigino dalyvavime abiejuose šiose eilutėse minimuose projektuose įžvelgiame paralelių su kita LTV laida – Aistringais šokiais. Ten  nežinomi šokėjai ganomi aštrialiežuvio maestro taip pat bandė pasiekti šokio džomolungmas.

Laidai nepasisekė – maestro buvo per daug, o publikai šokių plonybių besisemiantys talentai iš gatvės, nepapuošti garsenybių saldžiaisiais putėsiais, pasirodė nepatrauklūs.

Panašu, kad taip nutiks ir šįkart. Joks į gelbėjimo operaciją TV3 skubiai atitransportuojamas, anot kanalo, garbus svečias, vienas šio tarptautinio šou sumanytojų Jeffas Thackeris nepadės.

Šiais laikais užsieniečiu nieko nenustebinsi.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 komentarai:

  1. Šiaip | 2 gegužės, 2010 at 14:18

    Galėtų tv3 ir baigti su tais šokiais ir ką nors naujo sugalvoti, o tai abiejų kanalų identiška programa pradeda erzinti. Reikėtų kuriam nors kanalui nusileisti ir pakeisti programos koncepciją.

    Please wait...
  2. uagadugu | 2 gegužės, 2010 at 16:53

    Hm.. Reiktų pradžioj pasiginčyti dėl to, ar apskritai egzistuoja tai, kas turi būti keičiama…

    Please wait...
  3. idomu | 3 gegužės, 2010 at 08:42

    Man įdomu, ar toks vienas kito plagiavimas, kai tik kuri laida pasiseka, kuo nors baigsis kada nors? Jau kelinti metai tęsiasi ir piktina daugumą žiūrovų. Kaip būna užsieniuose tokiais atvejais?

    Please wait...
  4. uagadugu | 3 gegužės, 2010 at 09:53

    Tema – jūra.

    Please wait...
  5. uagadugu | 3 gegužės, 2010 at 10:05

    Jeigu pratęsiant, tai yra milžiniška problema, susijusi su atsakymu į klausimą, ar apsimoka būti inovatyviam. Atsakius į jį “ne”, papildomų klausimų nekyla. O atsakius “taip”, reiktų paklausti, ar pakanka gabumų…

    Please wait...
  6. stebetoja | 3 gegužės, 2010 at 13:15

    Ta proga būtų labai malonu išvysti postą apie vakarykštį TV3 “Tu gali šokti” tiesioginio eterio betvarkę 🙂 Jau seniai taip bebuvo, kad situacija taptų visiškai nevaldoma… net transliacijos režisieriaus (ar kažko panašaus) balsą į eterį su nurodymais išlindo 🙂

    Please wait...
  7. uagadugu | 3 gegužės, 2010 at 13:28

    Miela stebėtoja! Nemačiau! Ne viską galiu sužiūrėti… Bet jei aprašytumėte plačiau, visi perskaitytų. Gal kas papildytų

    Please wait...
  8. Šiaip | 3 gegužės, 2010 at 22:08

    Mačiau tą šou Tu gali šokti ir mano nuomone tie techniniai nesklandumai šiek tiek pagyvino laidą, nors aiškiai matėsi nepasiruošimas ir įtampa. Gal prie tokios situacijos prisidėjo ir svečio buvimas iš Amerikos ir noras kuo geriau pasirodyti prieš jį. Šiaip nesklandumų pasitaiko ir tarptautiniuose renginiuose, keletą esu matęs per tv, tad labai nesmerkčiau šios laidos tiesioginės transliacijos, o laidos tempas buvo pakankamai didelis, tik bėda tame, kad laidos rengėjai ir vedėjas nebuvo tinkamai tam pasiruošę. Galbūt ir gerai, kad mikrofonai nebuvo išjunginėjami, nes žiūrovai galėjo išgirsti komisijos narių pokalbius ir iš tų pokalbių įvertinti komisijos nekompetentingumą. Labiausiai pralinksmino Visockaitės pasakymas Juškai ( tiksliai citatos nebeprisimenu, bet pasakė panašiai): bliamba sakyk, ką nors, kas šauna į galvą, o Juškai irgi sekėsi sunkiai kalbėti. Aplamai komisija apie dalyvius kalbėjo vėjus, o svečias trumpokai, bet gan argumentuotai pakalbėjo apie šokėjus. O vertėjauti Leo netinkamas ir kalbėti su svečiu ne jam, nes šnekėjo daug ne į temą. Kas dar nepatiko, tai operatorių darbas filmavo betkaip. Na ir dar buvo visokių smulkių nesklandumų. Aš manau, kad TV3 duos velnių prodiuseriniai kompanijai, kuri rengia šį šou. O jei lietuvių prodiuserinės kompanijos nemoka rengti šou, tai gal tada vertėtų į rinką atvesti uzsienio prodiuserius. Bet šou visgi patiko, kai kurių šokėjų šokiai buvo gražūs. Smorigino sukurta choreografija man pasirodė keistoka. Tai tiek.

    Please wait...
  9. uagadugu | 3 gegužės, 2010 at 22:29

    Ačiū, Šiaip. Na, va – jau pakanka informacijos šiokiems tokiems apibendrinimams!

    Please wait...
  10. Šiaip | 3 gegužės, 2010 at 22:40

    Prašom. Tik idomu ar kartos laidą ir ar pasirodys ji tv3 webtv.

    Please wait...
  11. uagadugu | 3 gegužės, 2010 at 23:05

    Kartojimas suplanuotas rytoj 10:45. Tik bijau, kad kliurkos jau bus sutvarkytos:(

    Please wait...
  12. “TU GALI ŠOKTI”: BLYNAI SVYLA | uagadugu

Palikite komentarą