SERIJINIS MECENATAS RAMŪNAS KARBAUSKIS

(Last Updated On: 2020-01-20)

Ginas Dabašinskas vakar savo laidoje Prie pietų stalo per Žinių radiją kalbino Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininką Ramūną Karbauskį ir pakeliui palietė televizinę temą.

Kaip žinia, R. Karbauskis finansuoja TV3 serialo Naisių vasara, kurį televizija pradėjo rodyti prieš kelias savaites, gamybą. Naisiai – vietovė, kur politikas užaugo. Seriale per jo herojų asmeninių santykių prizmę aiškiai matai kaimo gyvenimo realybę.

R. Karbauskis ir serialo prodiuseris Rolandas Skaisgirys patys užaugę kaime, todėl serialo gamyba turi asmeninio užsiangažavimo atspalvį.

uagadugu nepatikliai žiūri į bet kokius TV projektus, kur dalyvauja politikai. Norom nenorom galvoji, kad tai gudri savireklaminė akcija prieš kuriuos nors rinkimus. Beje, laidos vedėjas jam  tokį klausimą uždavė, o R. Karbauskis ir nepaneigė, kad serialas gali daryti įtaką rinkėjų sąmonėms prieš artėjančius savivaldos rinkimus.

Kai kitus politikus stumia viešųjų ryšių agentūros, gudriai ar nelabai prikaišiodamos į įvairias TV laidas, kurios skalbia drabužius, tvarko namus ar gamina tortiljas, R. Karbauskis investuoja pinigus į muilo operą.

Antra vertus, rinkos reklaminėms įplaukoms nukritus vienur 30, o kitur ir 50 procentų, o autorinio produkto apmokestinimams išaugus daugiau, nei dvigubai, reikia džiaugtis kiekvienu trupiniu nuo svetimo stalo.

Menkstant natūraliam elektroninės žiniasklaidos pajamų šaltiniui – reklamai, ji tampa vis labiau priklausoma nuo subjektyvių faktorių – įvairaus plauko mecenatų simpatijų ir antipatijų.

Beje, R. Karbauskio asmeninis užsiangažavimas, panašu, yra ne tik pinigais klotas. Jis minimas tarp serialo scenarijaus autorių, yra serialo fotografas. Jaučiama neimituota aistra.

Reikia pripažinti, kad ji bent jau labiau rezultatyvi, nei kito žiniasklaidos pasionarijaus, čia minėto Žinių radijaus savininko Augustino Rakausko, kurio laidoms šio radijo bangomis apibūdinti uagadugu trūksta žodžių.

Naisių vasara yra labai populiarus serialas. Savo rodymo pozicijoje (pirmadienis-penktadienis 17.40-18.25 val.) jis yra užtikrintas lyderis, kartkartėmis pasiekiantis 11 procentų reitingo (o tai daugiau, nei nemaža dalis geriausiu laiku rodomų laidų) ir trigubai lenkiantis nepasiteisinusią LNK viltį, rusų serialą Širdžių ėdikės su Dainiumi Kazlausku.

Skaityk  ZITA SARAKIENĖ: DAR DAUGIAU FILMŲ PER LNK

Beveik trims šimtams tūkstančių žiūrovų jo reikia kiekvieną pavakarę. Mecenatas turi kuo didžiuotis – šiems žmonėms jis tikrai daro gerą darbą.

Su Naisių vasara neprastai dirbama rinkodariniu požiūriu – sukurta svetainė, kur galima pasižiūrėti atskiras serijas. Taip pat kuriamas keturių serijų dokumentinis serialas apie Naisių vasaros gamybą. Nenustebtume jį eteryje išvydę prieš pat rinkimus.

TV3 turi pagrindo būti daugiau nei patenkinta milijonieriaus serialu, o todėl, kaip išsitarė R. Karbauskis, jau užsakė jo antrą sezoną.

Beje, ne už kalnų ir rinkimai į Seimą.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. kambariunuoma | 4 vasario, 2010 at 10:53

    Tai leidzia tiketis, kad artejant rinkimams ziurovai sulauks ne tik nemokamu ledu, bet ir daugiau lietuvisku muilo operu:)

    Please wait...
  2. PASIKEITIMAI NAUJAISIAIS: TV3 | uagadugu

Palikite komentarą