VYKINTAS PUGAČIAUSKAS PASIRODĖ MULTIPLIKUOTAS

(Last Updated On: 2020-01-16)

Vakar patyrėme įdomių įspūdžių, žiūrėdami naują LTV laidą Pasaulio panorama. LTV šeštadieniais pasirinko alternatyvų visiems nacionaliniams transliuotojams kelią – kai LNK dainuoja mutavusiais į minichoriukus duetais, TV3 užsiima choriniu popsu, o BTV užtvindo ekraną kietais serialų vyrukais, visuomeninis kanalas po Panoramos įsikinko į elitinį užsienio politikos srauto gromulavimą. Rašau elitinį, nes platųjį žiūrovą visuomet labiau domins jo lokalinė problematika, nei, tarkim, Obamos politinių posūkių įmantrumas.

Bet mums ši problematika įdomi, juolab, kad laidos vedėju pasirinktas Vykintas Pugačiauskas, kurio specifinę telegeniką atperka puiki įvykių analizė, gilus mąstymo horizontas ir mokėjimas gretinti faktus. Tiesa, jo politkorektiškumas gal kiek ir per daug pabrėžtinis, o politkorektiškumas nėra tas asmenybės bruožas, kuris mus žavi (nes bet kurį diskursą paverčia pilka mase), bet tai, be abejo, subjektyvu. Viena aišku, kad kituose kanaluose ir per patrankos šūvį nieko panašaus nerasi.

Vykintas Pugačiauskas

Vykintas Pugačiauskas

Vakarykštėje laidoje dominavo tas pats JAV prezidentas, kuriam vis sunkiau sekasi išlikti geram visiems. Dabartinių įvykių analizė, pastiprinta Kęstučio Girniaus, buvo išsami.

Bet nustebino, kad laida buvo ištisinis deja vu. Visuomet tokiais atvejais esame linkę kaltinti savo neidealų regėjimą ir klausą – taip buvo ir šįkart, bet mums pasirodė, kad siužetai ir komentarai keliskart vienoje laidoje žodis žodin kartojosi.

Esame įpratę, kad, medžiagos pritrūkę komercinių televizijų kaip blynai kepamų kassavaitinių publicistinių laidų prodiuseriai sugeba dešimt minučių realaus turinio ištempti ir iki pusvalandžio, ją vis kartodami, kiek kitaip sumontavę , bet šiuo atveju to visiškai nereikėjo. Vietoj 21:30, kai laida turėjo pasibaigti, ji pasibaigė 21:43 – trylika minučių vėliau!

Pamatuotai galvojame, nors labai norėtume apsirikti (juolab, kad neįrašinėjome), jog tos trylika minučių ir galėjo būti iš naujo toje pačioje laidoje dar kartą per klaidą sukami siužetai.

Skaityk  "LIETUVOS BALSAI", "CHORŲ KARAI"... RASKITE TRIS SKIRTUMUS

Buvo toks atvejis prieš keliolika metų, kai LTV, pati inicijavusi tiesioginį visų nacionalinių kanalų pasijungimą į savo studiją, berods, Veidrodžio dešimtmečio jubiliejaus proga, pusvalandį nesugebėjo pasijungti garso, kai kitos TV stotys išėjo į eterį be klaidų. Žiūrovai nebylioje tyloje matė nežinančius ką studijoje daryti svečius ir besiblaškančius garso technikus.

Toks tikras televizinis realybės šou be jokios režisūros. Gal pirmas pasaulyje.

Nors LTV bus teisi, sakydama, kad niekas neperspjaus LNK, kažkada savo pagrindinių žinių vietoje bene dešimt minučių rodžiusios išsižiojusio Roko Žilinsko beviltiškai stabilų planą.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. ilgius | 25 sausio, 2010 at 00:43

    geras įrašas

    Please wait...

Palikite komentarą