KUO DANTŲ PASTA BLOGESNĖ UŽ “VALSTYBĘ”, O AISTĖ STONYTĖ UŽ ČEKUOLĮ?

(Last Updated On: 2019-12-22)

Minėjome savo rašinyje, kaip Aistė Stonytė nukentėjo dėl to, kad pardavė savo baltųjų dantų įvaizdį dantų pastos reklamai. LTV nubaudė Legendų autorę, nors ši, filmuodamasi prie reklamos, netgi neturėjo sutarties su televizija. Nusikalsta Žurnalistų etikos kodeksui.

Štai klausau Žinių radijo ir girdžiu, kaip žurnalistikos patriarchas, LTV laidos Popietė su Algimantu Čekuoliu vedėjas, gerbiamas Algimantas Čekuolis reklamuoja žurnalą Valstybė, savo pavyzdžiu skatindamas šį prenumeruoti. Etikos kodeksas sako, kad žurnalistas neturi reklamai naudoti savo pavardės, atvaizdo ir balso, išskyrus atvejus, kai tokia reklama siekiama socialinių ar humanistinių tikslų.

Ar save solidžiausiu verslo žurnalu arba solidžiausio verslo žurnalu vadinančios Valstybės prenumerata yra socialinis ir humanistinis tikslas? (beje, jei tai solidžiausio verslo, tada, mūsų siaura nuomone, jis visai toli nuo socialinio ir humanistinio tikslo).

žurnalas "Valstybė"

Nebent Valstybės steigėjų, save pakiliai įvardinusių Demokratijos plėtros fondu žurnalui suteiktas VšĮ atspalvis patriarcho intencijas išbalina labiau, nei dantų pasta, nes VšĮ nesiekia pelno. Patiklieji uagadugu netgi linkę pagalvoti, kad šitas aspektas valstybine dažnai pavadinamos LRT žurnalistą Algimantą Čekuolį per patrankos šūvį nutolina nuo apsukraus, plėšraus, agresyvaus, pelno visomis žemomis priemonėmis siekiančio kapitalistinio pasaulio, į kurio gašlias reklamos viliones per savo neapdairumą kartu su jų savininke buvo panirę baltieji A. Stonytės dantys.

Bet juk per prenumeratą prisitraukiamus pinigus gali išsidalinti atlyginimais ir honorarais. Kam tas pelnas…

Taip skirtumas tarp dantų pastos ir Valstybės gali ir visiškai susiniveliuoti.

Taip ir nesuprantame, kuo Lietuvos televizijai dantų pasta blogesnė už Valstybę, o Aistė Stonytė už Algimantą Čekuolį.

Please wait...
Kategorijos:  Keistumai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. Artūras Račas | 25 lapkričio, 2009 at 01:06

    Aliau, skirtumas tas, kad A.Čekuolis, su visa pagarba jam, jau seniai nebe žurnalistas, o A.Stonyte minėtoje reklamoje prisistato kaip žurnalistė

    Please wait...
  2. Alius | 25 lapkričio, 2009 at 11:11

    Aaaa… Pasirodo, reikia reklamoje save pavadinti žurnalistu, kad nubaustų. Supratau.

    Please wait...
  3. Alius | 25 lapkričio, 2009 at 14:24

    Beje, Artūrai, tik ką dar kartą savo ausimis girdėjau – toje “Valstybės” reklamoje A. Čekuolis pristatomas žurnalistu. Kokiu bebūtų…

    Please wait...
  4. rush | 25 lapkričio, 2009 at 21:07

    “Čekuolis … jau seniai nebe žurnalistas”.

    Artūrai, jeigu jau taip, gal tuomet vietoje to, kad bausti Stonytę už filmavimasi reklamoje, reikėtų pareikalauti, kad ji atsiprašytų pasivadinusi (apsišaukusi) žurnaliste? Mat sprendžiant iš to, ką Stonytė veikia eteryje ir ką jame veikia Čekuolis, pastarasis yra visais keturiais aukštais didesnis žurnalistas.

    Please wait...
  5. Gabija | 27 lapkričio, 2009 at 01:18

    Šiandien mano senelis, beje, labai inteligentiškas žmogus, paklausė, kas leidžia “Valstybę”. Stabtelėjau, susimąsčiau. Galvoje sukosi Gliožerio pavardė, Tapino and co spausdiniai, betkas gi leidžia? Senelio klausimo esmė buvo ta: toks pavadinimas “Valstybė” iš viso klaidina žmones, nes atrodo, kaip rimtas valstybinis leidinys, kaip tarkime “Valstybės žinios”. Tai buvo visai off topic 🙂

    Please wait...
  6. Alius | 27 lapkričio, 2009 at 09:51

    Na, tokia, tarkim, klaidžioji “Valstybės” rinkodara. Valstybė visų, nusipjaunam kiek norim – vieni žodį, kiti kitas gėrybes…

    Please wait...
  7. Skaitytojas | 19 gruodžio, 2011 at 19:09

    Skauda. Kodėl stumi ant VALSTYBĖS? Čekuolio labai nemėgstu, tai man jo reklama būtų buvusi antireklama, bet VALSTYBĘ vertinu dėl to ką nusipirkęs pats perskaitau. Ilgai skaičiau VK šiek tiek IQ. Pirmasis užsimiegojo ir 15 Lt (kai THE ECONOMIST – ~17Lt kainuoja) tapo nevertas. Antrasis, plaukia pavišium ir nors puslapių daug perskaitęs pridėtinės vertės pasigendi.

    Please wait...

Palikite komentarą