GERŲ NAUJIENŲ NĖRA: MTV NUSIBAIGĖ, “ŽINIŲ RADIJAS” DEGRADUOJA

(Last Updated On: 2019-12-22)

Pranešama, kad lietuviško MTV neliks. Vietoj jo bus transliuojama europietiška MTV versija. Dar gerai, kad ne rusiška…

Nors rusiška ir negalėjo būti, nes lietuviški paaugliai šios kalbos jau nesupranta.

Žinia bloga, nes lietuviškos kūrybinės pajėgos turės mažiau galimybių pasireikšti.

Žinia bloga dar ir todėl, kad prikišamai žymi liūdną tendenciją: krizei gilėjant nukenčia silpniausi. Didieji išsiplėšia nors ir trečdaliu mažesnius reklamos biudžetus, bet išsiplėšia – jei ne nagais, tai dantimis. O su mažesniais tai kaip tame priežodyje – kai mažas, tai ir durnas

Nors paslaptis gali glūdėti ir Mariaus Veselio specifiniame verslume, o ne tik krizėje…

Bet grįžkime prie tendencijos. Štai jau ne pirmą mėnesį stebiu Žinių radijo mažėjimo procesą. Ši stotis sparčiai mutuoja iš naujienų į pokalbių radiją su greit, matyt, pusę jos viso eterio sudarysiančių užsakomųjų laidų nuobodžiu srautu. Gerais laikais Žinių radijas paprastomis dienomis tik nuo šešių pradėdavo kartojimus. Dabar jau nuo trijų. Mažėja ir balsų. Nejaugi kiaulių gripas juos išguldė? Jau ne pirmą savaitę Giną Dabašinską girdžiu talk radio režimu išsijuosus malantį liežuviu (čia tikrai be jokio pikto atspalvio!) ištisas tris valandas nuo dvylikos iki trijų su trumpomis pertraukėlėmis Žinioms. Pradžioje jis veda savo Prie pietų stalo, kurio didžiuma laidų taip pat tapo užsakomosiomis, o po to dar ir Dienos klausimą.

Vis skurdėja Žinių radijo rytinė laida. Jau pusę šito bloko užima spaudos apžvalga (buvo ketvirtadalis). Priežastis, berods, paprasta – spaudos apžvalgai pakanka paruošti vieno redaktoriaus, o įvairesnei programai jų reikia daugiau. Panašu, kad autorinių darbuotojų ženkliai sumažėjo. Kokybės irgi. Todėl norintys tik informacijos priversti įsijungti Lietuvos radiją ir čia ją rankiotis dažnai tarp buitinių patarimų ir svajingų padainavimų.

Skaityk  SULIETUVĖJĘ KANAI: TELEVIZIJOSE KRIZĖ BAIGĖSI

Ir nors Žinių radijo bangomis transliuojamos net kelios laidos su pavadinime esančiu žodžiu ritmas ( Kultūros ritmu, Pasaulio ritmu, Verslo ritmu) bei verslas (Mano verslas, Verslo bitės, Verslo ritmu, Verslumo dvasia) radijo savininko Augustino Rakausko verslumo dvasia, panašu, silpsta, o ritmika virsta labai komplikuotomis sinkopėmis…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. vimpautas | 21 lapkričio, 2009 at 16:15

    nevykeliai, prasta vadyba

    Please wait...
  2. ArtūrasOlšauskas | 21 lapkričio, 2009 at 17:28

    įdomu kaip kitos radijos gyvena ir spauda

    Please wait...
  3. benamis | 22 lapkričio, 2009 at 13:30

    Man asmeniškai net labai keista, kad MTV taip ilgai tempė.
    O Lietuvos radijo programų tinklelis irgi labai silpnėja, laidos vis labiau ištęstos, tikra info paskęsta užsakomosiose reportažuose.
    Galbūt keista, bet man labiausiai gaila vakarinės laidos anglų kalba, kurios vietoj dabar laida apienežinauką.
    O beto LTV2 nuo gruodžio nebus transliuojamas analoginiu signalu, nors čia galime įžvelgti ir progresą.

    Please wait...
  4. rush | 22 lapkričio, 2009 at 13:55

    Aliau, mūsų įmonė auditorijos tyrimų duomenis perka iš SIC. Radijo tyrimas dabar daromas kas pusę metų. O norėtųsi dažniau gauti. Gal gali pasidalinti patirtim: iš kur gauni duomenis apie “Žinių radiją” kas mėnesį?

    Please wait...
  5. Alius | 22 lapkričio, 2009 at 17:26

    rush: tai kad negaunu. Kai rašau “ne pirmą mėnesį stebiu “Žinių radijo” mažėjimo procesą” turiu omeny ne auditorijos skaičius, o originalios programos kiekio mažėjimą ir kokybės prastėjimą, apie ką ir rašau. Skaičiai to gali ir nerodyti – juolab, kad gerėjančių programos požiūriu radijo stočių dabar nerasime, o todėl “Žinių radijas” gali ir neiškristi iš bendro fono.

    Please wait...
  6. Justinas | 23 lapkričio, 2009 at 17:08

    Na, pagaliau nusibaigė MTV. Vienaip ar kitaip tai buvo geriausia muzikinė TV Lietuvoje. Bet pradėjo rodyti per daug amerikietiškų laidų, muzikos mažėjo, o ta pati buvo, power hit radijo lygio (populiari ir greitai nusibostanti). Mikrovisatos kabelinė kai rodydavo turkišką MTV, būdavo tikrai įdomu, nes muzika buvo pateikiama labai įvairi…
    Na, dabar turėsim, matyt Britanijos 40tuko muziką. Vienaip ar kitaip tai vėl bus geriausia muzikinė televizija Lietuvoje:)

    Please wait...
  7. vr | 24 lapkričio, 2009 at 14:26

    įdomu, kokiame kontekste MTV ir ŽR vadinami ,,mažiukais”?

    Please wait...
  8. alius | 24 lapkričio, 2009 at 14:40

    Tarkim, LNK ir Lietuvos radijo. Bet daugybės kitų rinkos dalyvių atžvilgiu taip pat.

    Please wait...
  9. Angela | 26 rugsėjo, 2015 at 12:34

    In search of mhoteds to save money? Order free samples without surveys. You’ll save a lot of money, and you’ll get to try plenty of fascinating products.

    Please wait...

Palikite komentarą