SU KUO VALGOMA TAIKA UKRAINOJE?

Štai popiežiaus Pranciškaus kalbos fragmentas per karo metines: “Būkime arti kankintų Ukrainos žmonių, kurie ir toliau kenčia ir leiskime sau paklausti savęs: ar viskas buvo padaryta, kad sustabdytumėte karą? Aš kreipiuosi į tuos, kurie turi valdžią tautoms, kad galėtų prisiimti konkretų įsipareigojimą nutraukti konfliktą, pasiekti paliaubas ir pradėti taikos derybas. Tai, kas pastatyta ant griuvėsių, niekada nebus tikra pergalė.”

pacifist logo

© uagadugu

Iškilūs žodžiai. Popiežius yra ilgą gyvenimą nugyvenęs gerbtinas žmogus. Sunku ginčytis. Tiesa, labai susišaukia su ta taikos samprata, apie kurią nuolat šneka Rusijos politikai ir diplomatai. Nes taika dabar, užgrobus penktadalį Ukrainos,  o ne rytoj, kai Ukraina atsikariaus savo teritoriją, yra didžiausia Rusijos siekiamybė. Putinas dėl šitos taikos netgi JAV baigia deginti visus savo ilgamečius agentus – Skaityti toliau »

Kategorijos:  Politika
Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

AR ALGORITMAI YRA KALČIAUSI?

Negaliu pakęsti sąmokslo teorijų ir jas skleidžiančių, tačiau pats vieną dabar galimai ir ištransliuosiu sofos eksperto lygiu. Kaip ir dera rimtam sofos ekspertui, vartosiu ezopinę kalbą ir nieko tiksliai neįvardinsiu.

Prieš kelias dienas žiūrėjau vaizdo įrašą populiariausioje pasaulio vaizdo įrašų platformoje. Prieš jam pasileidžiant platforma sugeneruoja vieną ar kelis reklamos klipus, kuriuos talpina savo nuožiūra. Vienas jų buvo politinis-užsakomasis, o užsakovas buvo Prigožino kanalas (apie tai bylojo užrašas). Buvo rodomas sentimentalus rusiškas vaizdelis, muzikėlė a la katiuša, o kairiajame viršutiniame kampe bolavo Putino virėju vadinamo J. Prigožino su solidžiu švarku ir kaklaraiščiu vaizdelis. Tiesą sakant, buvau tiek nustebintas, kad turinio tiksliau neįsiminiau, bet bendra tonacija buvo kažko panašaus, ką politikai telikuose perka prieš rinkimus. Na, toks nacijos vienytojas. Buvau nustebintas ne paties klipo, o to, kad Skaityti toliau »

Kategorijos:  Politika, Reklamos kuriozai, Rinka, Technologijos
Žymos: , , , ,

FILADELFIJUS IR KARO PABAIGA

Filadelfijus protingai bendrauja su Odesoje esančiu politologu Alvydu Medalinsku.

Filadelfijus: “Kodėl įsakymo pabaigti karą Vakarų lyderiai neduoda pačiam Kremliui ir tiesiogiai jo šeimininkui? Kaip Jūs manote?”
Alvydas Medalinskas: (trumpa pauzė). “Na, tai (…)”

LRT radijas, “Lietuvos diena”, 2022.06.05

Kategorijos:  Filadelfijus klausia, Nuklausiau, Politika
Žymos: , , , ,

A. NEVZOROVAS APIE MINSKO VAMPYRO MEDŽIOKLĘ

Aleksandras Nevzorovas savo laidą šįkart pavadino iškalbingai: “Minsko vampyro medžioklė” (Охота Минского вурдалака). Laidą verta pasižiūrėti visą, bet Skaityti toliau »

Kategorijos:  Politika, Visuomenė
Žymos: , ,

UFO NEWS: GITANAS NAUSĖDA IR JO EROTINIS ATSPALVIS IŠTIKIMAI ŽIŪROVIŲ AUDITORIJAI

Nemira Pumprickaitė

Nemira Pumprickaitė. Nuotrauka nuo televizoriaus. © uagadugu

Nemira Pumprickaitė: “Ar Jūs laikysitės tos tradicijos, kad kai kurie ministrai bus vadinamieji, na, Prezidentinėje dispozicijoje, tai yra, Skaityti toliau »

Kategorijos:  Politika, Personalijos, UFO News
Žymos: , , , , , ,

INGRIDA ŠIMONYTĖ IR DURNADĖŽĖS ŽIŪROVAI

Šį įrašą rašau kaip autorius blogo, kuris savo vešėjimo metais – t.y. 2009- 2011 specializavosi beveik vien tik televizijos srityje ir šia tema čia buvo paskelbta virš 1200 įrašų.

Manau neprastai žinąs priežastis, dėl kurių Skaityti toliau »

Kategorijos:  Aplink TV, Politika, Visuomenė
Žymos: , , , , , ,

UFO NEWS: ESTIŠKA PATIEKALO SAVIVOKA ANOT KERSTI KALJULAID

Kersti Kaljulaid ir Vladimiras Putina

Kersti Kaljulaid ir Vladimiras Putinas. Nuotrauka nuo monitoriaus. © uagadugu

 

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid: “Aš geriau sėdėsiu prie pietų stalo, o ne Skaityti toliau »

Kategorijos:  Politika, Kulinarija, UFO News
Žymos: , , , ,

AMBASADOS ATIDARYMAS ROMOJE? “ŠLAPIANKĖ” ŠUNIUI, NIEKO DAUGIAU

Prieš porą metų Sorente subjurus orui teko ieškotis vietos prastumti rytmetį. Radome vietinį muziejų su pusėtino lygio meno kolekcija. Muziejaus darbuotojas, pusamžis vyras be galo Skaityti toliau »

Kategorijos:  Politika, Skaitomiausi
Žymos: , , , , ,