JAPONIŠKĄ TORTĄ RAIKYS AUDRIUS LELKAITIS

(Last Updated On: 2019-08-21)
Audrius Lelkaitis

Audrius Lelkaitis © LNK

 

Velnio advokatų blogą uagadugu atidžiai stebi. Matome čia labai reto Lietuvoje intelektualaus pašnekėjimo su humoru požymių. Todėl vieno jo autorių Audriaus Lelkaičio posūkis į akivaizdų popsą nustebino. Juk nauja LNK laida Supertortas tokia turėtų būti? Kitaip LNK jos negamintų. O gal ims ir atsitiks toks stebuklas?

Gal jums kažką paaiškins šis savireklaminiu buvęs, kol uagadugu jo neapipjaustė, LNK interviu? Mums, prisipažinsime, niekas galvose neprašviesėjo.

Būti TV prodiuseriu – naujas tavo gyvenimo iššūkis?

Visuomet stengiuosi mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis. Po to… išgeriu alaus. Garsusis britų filosofas Alanas Wattsas berods yra pasakęs: “Žmogus bent valandą per parą turi išprotėti, kitaip jis tampa nelankstus ir gyvenimo smūgiai gali jį nulaužti”. Džiaugiuosi, kad atėjo laikas, kai įgyvendiname japonų idėjas. Tai rodo, kad nelabai toli nuo jų esame, o gal, kai kuriais atvejais, juos net ir lenkiame. Daugelis žiūrovų neįsivaizduoja, kokia konkurencinga Lietuvos rinka ir kiek čia padaroma užsieniečių akimis neįmanomomis sąlygomis.

Daugiau nei dvylika metų dirbai rimtame žurnalistikos žanre, TV žiniose, vadovavai Žinių tarnyboms. Kodėl pereini prie pramogos?

Pramoga yra toks pats rimtas žanras, tik už kadro (juokiasi) Visuomet maniau, kad žmonės, skaidrinantys kitiems nuotaiką, dirba ne ką mažiau svarbų darbą. Teisybę pasakius, imtis tokios laidos apsisprendžiau vos pamatęs Japonų “Asahi” televizijos laidą (“Supertortas” daromas pagal jų licenciją), nes atmosfera joje buvo fantastiškai džiugi. „Supertorto“ pavadinimą pasirinkome todėl, kad visos mūsų viešnios sėdės puošniose torto dekoracijose.

Prajuokinti, pralinksminti – daug sunkiau?

Kaip sako scenaristai, drama – pavyksta visada, o juokauti… sunku.

Supertortas – japonų televizijos formatas. Kodėl būtent jį pasirinkai kurti kaip pirmąjį savo darbą?

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: ANT PARKETO DUOSIS SEKSO EKSPERTĖ IR NUODĖMIŲ UŽKALBĖTOJAS

Dėl nepaprastai linksmos atmosferos. Laidos esmė – linksmas grupės reitingavimas. Laida sukonstruota bene idealiai. Tai televizijos pasaulyje vadinama “formatu”. Jei bandytum pakeisti nors
vieną elementą – viskas sugriūtų kaip kortų namelis. Būtent todėl ši laida gali būti gaminama ir Japonijoje, ir Olandijoje, ir Vokietijoje, ir Belgijoje ir pan. Visur žmonės panašūs, visur panašiai reaguoja. Manau, kad laida suteiks daug malonumo ir intrigos Lietuvos žiūrovams.

Ar tave patį domina įžymybių gyvenimo naujienos?

Lietuva – tokia maža šalis, kad visi apie visus žinome. Man tik gaila, kad įžymybės per mažai mušasi (juokauju, žinoma). Tiesa, kartais stebina, kai pats žmogus save pavadina “žvaigžde”. Kaip sako vienas
mano pažįstamas, visiems būtų geriau, jei žmonės mažiau susireikšmintų. Džiaugiuosi, kad į laidą eis žmonės, kuriems nesvetima saviironija ir humoro jausmas.

Supertorte dalyvays daug žinomų ir gražių moterų. Jau nemažai sutiko. Kurios įžymybės sutikimu dalyvauti Supertorte didžiuojiesi?

Absoliučiai visomis, nes tai yra fantastiškos asmenybės. Tarp jų – Ilona Penkauskienė, Laima Tamulytė (Mama Rock’n’Roll), Lina Žvirblytė, Ingrida Kazlauskaitė…

Ar į Supertortą pakviesi savo buvusią gyvenimo moterį – fotomenininkę Vaivą Abromaitytę?

Su Vaiva likome draugais, ir viliuosi, kad ji savo įtemptoje darbotvarkėje ras laiko atvykti į laidą.

Please wait...
Kategorijos:  Keistumai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. tim | 28 liepos, 2009 at 18:02

    Sunkmetis.

    Please wait...
  2. chamsinas | 28 liepos, 2009 at 20:25

    Koks sunkmetis, tiesiog nėra nepakeičiamų žmonių .

    Please wait...
  3. Liutauras | 29 liepos, 2009 at 00:52

    šio tinklaraščio autorius daug kuo primena būtent šio įrašo herojų.

    visko būna.

    Please wait...
  4. Alius | 29 liepos, 2009 at 09:12

    Na, va. Tai LNK “labiau myliu”, tai Lelkaitį primenu… Žiūrint filosofiškai, visi mes kažką primename.

    Please wait...
  5. tim | 29 liepos, 2009 at 20:42

    Sekmes Audriui, projektas “aisku” popsinis, bet juk ir cia savotiskas isbandymas,patirtis, ir pinigai pragyvenimui.

    Please wait...

Palikite komentarą