ŠOU SU GRAŽUOLĖMIS KEPS NE TIK LNK, BET IR TV3

(Last Updated On: 2019-08-20)

TV3 praneša apie savo trečiąją būsimo sezono naujieną. Tai laida Rožių kerai, kur 9 garsiausios ir trokštamiausios Lietuvos moterys varžysis dėl tobuliausios vardo. Dalyves vertins nuolatinė žymiausių Lietuvos vyrų komisija, kurie populiarumu nenusileidžia laidoje dalyvausiančioms moterims.(…) dalyves vertins ne tik 9 garsių vyrų komisija, bet ir pačios projekte dalyvaujančios dailiosios lyties atstovės.

Ši žinia patvirtino gandą, kad po Lietuvą zuja LNK ir TV3 emisarai, susitikinėdami su garsiomis ar tik gražiomis moterimis ir pažindindami jas su savo planais daryti labai panašias laidas.

Kažkur prieš porą savaičių LNK išplatino spaudos pranešimą apie savo naują pirkinį – japonų formatą Ranking the Stars, kurio pagrindu televizija ruošianti laidą apie 10 žvaigždžių, reitinguosiančių viena kitą didelio biudžeto pokalbių šou.

Štai kaip savo projekto stuburą LNK aprašinėjo: Tai – šou, kuriame ryškiausios žvaigždės reitinguos viena kitą prieš visą Lietuvą. (…) Pagal naująjį formatą dešimt žinomiausių asmenybių, kurios puošia populiariausių žurnalų viršelius, susitiks LNK studijoje ir vertins viena kitą pačiais įvairiausiais klausimais.(…) Kad šou būtų dar smagesnis, laidoje dalyvaujančias žvaigždes reitinguos ir šimtas eilinių žiūrovų.

Matote daug skirtumų? Vietoj dešimt – devynios. TV3 vartoja žodį vertinti, o LNK – reitinguoti; TV3 pasitelks į komisiją žymiausius Lietuvos vyrus, o LNK svarbiausia – šimto eilinių žiūrovų nuomonė.

Tiesa, skiriasi detalių atskleidimo mastas. TV3 pranešime daug poezijos, bet mažai konkretybių, nes projekto autorė Rasa Micachienė virtuvę atskleidžia nenoriai, tuo tarpu LNK japoniško formato subtilybėmis dalinasi neprašomi – Laidos dalyviai pagal pateiktas temas išreitinguos savo kolegas ir sudarys dešimtukus. Jie šou vedėjui turės paaiškinti, kuo remiantis sudarė tokį dešimtuką.(…) Laidos pabaigoje reitingai sulyginami. Ta žvaigždė, kurios sudarytas žvaigždžių dešimtukas sutaps su paprastų žiūrovų reitingavimu, laimės didįjį prizą. Tačiau viskas gali baigtis ir priešingai – be prizo ir su dvigubu antausiu. Jeigu tave „nureitinguoja“ ne tik kolegos, bet ir „blogiausiai“ įvertina ir žiūrovai?..

TV3 deklaruoja savo prieraišumą tik devynioms garsiausioms ir trokštamiausioms, kai LNK tekste šito nesimato. Pikantiškas skirtumas. Panašu, kad LNK atiteks visos kitos devynios plius. Matyt, ne tokios garsios ir trokštamos TV3 kanalui.

Skaityk  LNK IR TV3: SEZONAS ATIDARYTAS

Neatsimenu, kad Lietuvoje būta tokio dydžio pokalbių šou. Ir staiga išdygo du.

Keistas sutapimas.

Bet jų buvo ir anksčiau. Prisiminkime LNK Žvaigždžių duetus ir LTV Iššūkį žvaigždėms ar praėjusio rudens programos keistenybes, kai poros dienų bėgyje LNK ir TV3 sinchroniškai atsižegnojo nuo realybės laidų elemento savo dideliuose muzikiniuose šou.

Ambicijų karas tęsiasi.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , ,

Palikite komentarą