ŽVEJYBA: GYVENIMO BŪDO KANALO VYRAMS ILGESYS?

(Last Updated On: 2019-08-20)
Žvejų mūšis

Žvejų mūšis © BTV

Šiandien atėjo spaudos pranešimas iš Baltijos TV apie naują laidą Žvejų mūšis. Žvejų laidų jau suskaičiuoju keturias, bet jų, ko gero, dar yra regioninėse TV, todėl sąrašėlis nėra pilnas. Visos pirmą kartą rodomos sekmadieniais: pirmas 9.30 val. startuos jau minėtas Žvejų mūšis, iškart po jos žvejų dėmesį perims Žvejo biblija Lietuvos ryto TV, 12.30 TV6 eteryje pasirodo tokių laidų veteranas Paulius Korsakas, o gilų vakarą prieš miegus į sapnus apie šimtakilograminius laimikius kvies Žilvino atostogos per TV1.

Visos sekmadieniais, visos ne pačiuose didžiausiuose kanaluose su beveik nuliniais biudžetais autorinėms laidoms, visos krizės metu. Tiek jų nebuvo geresniais laikais. Nes geresniais laikais kanalų komercijos direkcijos buvo žymiai griežtesnės sponsorystei, o taip vadinamas reklaminis barteris apskritai neįsileidžiamas į eterį. Panašu, kad grįžtame dešimt metų atgal, kai vadelės buvo laisvesnės. Todėl verslininkai, prekiaujantys žvejybos reikmenimis, gali daug lengviau ir pigiau eteryje pasiūlyti savo prekes žiūrovui.

Paradoksalu, bet krizė kai kam padeda, o ne trukdo.

Antra vertus, ryškėja vyriško gyvenimo būdo kanalo niša šalies televizijos rinkoje. Sporto kanalą jau turime, sekso televizijos vaidmenį draugiškai atlieka bene visi komerciniai transliuotojai, pornografiją transliuoti uždrausta, todėl visi interesantai lindi internete, kurio nei uždrausi, nei sukontroliuosi Radijo ir televizijos komisijoje.

Vyriško kanalo vaidmenį savo klestėjimo laikais atliko BTV, kuri tik dieną rodydavo muilo operas, o vakarais ten vyraudavo bušido ir žiaurūs trileriai; dabar jos funkciją kažkiek perėmusios TV6 su ūsuotomis prostatomis ir Lietuvos ryto TV su laida apie vyriškus pomėgius Teritorija ar Girių takais.

Papildę šį sąrašėli lietuviškomis automobilinėmis laidomis ir pirktais dalykais iš užsienio, nesunkiai suformuotume vyrišką kanalą.

Kažkas turėtų ryžtis skaitmenizuojantis rinkai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą