RINKIMAI PER TV: NE TIK DAINOS, ŠOKIAI IR PRAMOGA

(Last Updated On: 2019-08-14)

Prezidento rinkimams neabejingi šalies žiūrovai turės iš ko rinktis sekmadienio vakarą. Net penkios televizijos įsijungia į futuristinio šou, vardu Dalia Grybauskaitė ir kt., transliavimą. Tiesa, skirtingais pavadinimais ir koncepcijomis.

Turiu nedaug informacijos apie LTV, bet neabejoju, kad Nacionalinis transliuotojas bus rimčiausiai pasirengęs nušviesti rinkimus, juolab, kad tai ta reta galimybė pritraukti prie savo ekranų didelę, o kartais ir dominuojančią žiūrovų masę. Sakau rimčiausiai visų pirma turėdamas omeny formą ir turinio struktūrą. LTV pašykštėjo informacijos apie rinkimų laidą. Jas LTV paprastai ruošia LTV Naujienų tarnyba, kuriuos turėtų svariai paremti skydinės imperatoriaus ištikima kariauna Virginijus Savukynas ir Rita Miliūtė. Todėl geru žodžiu minėdamas formą ir turinio struktūrą, objektyvumo tikiuosi pagal savukyniškai miliūtinę specifikaciją.

Tokia pati rimta ruošiasi būti BTV. Įtariu, kad tokia:

BTV studija

© BTV

Čia įpjoviau vaizdelį iš rudeninių Seimo rinkimų BTV laidos. Vaizdelis prastas – studija tamsi, apšvietimas, kaip Pilviškių televizijoje, dekoracijos už dvi kapeikas. Bet turinys buvo vertas dėmesio. Kažko tokio tikiuosi ir šįkart. Laidą ves Aurimas Perednis ir Darius Kuolys. BTV žada bendrauti su kandidatais į prezidentus bei žurnalistais, sociologais, politikos apžvalgininkais V. Gaidžiu, A. Raču, R. Juozapavičiumi, K. Girniumi, A. Bačiuliu, J. Kronkaičiu, V. Laučiumi. Transliacijos metu kilnojama BTV televizijos stotis lankysis ir rodys tiesioginius reportažus iš Vyriausiosios rinkimų komisijos, kandidatų rinkimų štabų, kalbins žmones Vilniaus gatvėse.

Tikrai įdomu – BTV signalą dubliuos Žinių radijas. Patogu, nes bus galima kartu žiūrėti, tarkim, LTV ir klausytis BTV per Žinių radiją. Ar bus patenkinti BTV vadovai, pirmadienį iš ryto išvydę TNS Gallup duomenis, labai abejoju.

Kiek mažiau rimta žada būti Lietuvos ryto TV. Čia politikos krūmyne pasirodys šaunūs linksmintojai – Kostas Smoriginas ir Jurgis Didžiulis. Laidą ves Edmundas Jakilaitis ir Andrius Kavaliauskas, na, o politiškai teisingai cementuos Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto adeptai. Tikėtini į LTV panašūs objektyvumo akcentai. Tiesa, dar kartą pažymiu, kad Lietuvos ryto TV stengiasi. Ji pradeda savo laidą anksčiausiai iš visų – 19 valandą

Skaityk  LNK: ANOKIA ČIA IR ŽINIA - ALGIS RAMANAUSKAS DAR IR DAR KARTĄ

Linksmos, it nuo virvės nutrūkęs Sargis, rinkimų rezultatų vakarą žada būti LNK ir TV3.

Pirmoji anonsuoja tiesiogines linksmybes iš didžiosios LNK studijos. Čia kviečiami suvažiuoti visi garsiausi šalies dainininkai, šoumenai, būrėjai, humoristai ir, be abejo, kandidatai į prezidentus. Laidą pritaikyta nerafinuotam žiūrovui. Čia Vydas, Saulėnas, Kristupas Baublys ir Živilė Vaškytė aiškinsis nepaprastai svarbių Lietuvos ateičiai dalykų,- kas laukia būsimojo Prezidento: kuo jam teks rengtis, ką valgyti, kokio dienos režimo laikytis ir kiek uždirbti. Iš delnų kandidatams burs chirologė Asta Svirkienė, iš gimimo datos – numerologė Galina Šmidt, iš žvaigždžių – astrologė Vaiva Budraitytė. Bus saviveiklinio ir ne tik dainavimo talentų – Jolanta Paulauskienė ir Merūnas, Giedrius Leškevičius ir Mia, Audrius Bružas ir Karina Krysko, Radži, Irena Starošaitė, Ž. Žvagulis, „69 danguje“ ir kt. Specialius komentarus „Lietuvos sprendimui“ rengia humoristu iš politiko atgal virtęs Artūras Orlauskas. Išskirtinį interviu su kadenciją baigusiu prezidentu Algirdu Brazausku pateiks išskirtinių kūno formų Živilė Vaškytė. Tiesa, rimtas diskursas irgi žadamas – Žinios su Gintaru Deksniu pateikinės pačią naujausią informaciją iš Vyriausiosios rinkimų komisijos.

Živilė Vaškytė

Živilė Vaškytė © LNK

TV3 spaudos pranešimas mus skuba painformuoti, kad kartą per penkerius metus Lietuvos Respublikos žmonės turi neeilinį pasirinkimą – išrinkti naują šalies Prezidentą. Rūpestis turi pagrindo – stoties auditorijos struktūra verčia abejoti, ar jos žiūrovai žino, kad rinkimai vyks. TV3 nuo LNK neatsilieka fundamentaliai svarbių šaliai klausimų gvildenimu – Vytautas Šapranauskas ir Violeta Mičiulienė, geriau pažįstama kaip teta Jadvyga, laidos svečius kamantinės angliškos arbatos gėrimo salone. (…) Užduosime klausimus apie tėvus, vaikus, įgytas profesijas ir būsimus planus. Ar tapusi prezidente Loreta Graužinienė Prezidentūroje įsteigs stilisto etatą? Kodėl Valentinas Mazuronis augina barzdą ir kokių šunybių prikrėtė vaikystėje? Kokį ūkio planą pasirinktų Kazimira Prunskienė?

Šių gilių žurnalistinių tyrinėjimų, tikėsimės, nesugadins specialių intarpų metu studijoje šmėkščiojantys Renata Šakalytė ir Rokas Petkevičius. Na, o  viską apibendrins įžvalgusis Naglis Šulija, kuris savo slaptame kabinete, astrologijos laboratorijoje, prie žvaigždėlapių analizuos dangaus kūnų įtaką Lietuvos ateičiai.

Naglis Šulija

Naglis Šulija © TV3

Bus smagu.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą