DAINIUS RADZEVIČIUS PRALAIMĖJO PIKTAJAI RANKAI

(Last Updated On: 2019-08-15)

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija logo

Apie Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus pernelyg didelį jautrumą Jolantos Butkevičienės parodijavimui jau rašėme. Radzevičiui atrodo, kad dėl pabrėžtų išorinių bruožų, drabužių stiliaus, tam tikrų manierų, personažo „Piktosios rankos“ minimo darbo studijoje, būtent „Savaitės apžvalgoje“, akivaizdu, jog šiame personaže vienareikšmiškai atpažįstama J. Butkevičienė, dirbusi UAB „TELE-3“ nuo 1995 m. gegužės 15 d. reportere, o nuo 1998 m. birželio 15 d. – Žinių skyriaus direktore, taip pat vesdavusi laidą „Savaitės komentarai“.

Ką pagal analogiją turėtų padaryti Dviračio šou autoriams Algimantas Salamakinas už Salamakakiną? Nieko nepadarė. Vaikščioja sau laisvi ir švilpauja. Užtat lazdų kasdien gauna Arūnas Valinskas, kuris su tuo Salamakakinu nieko bendro neturi.

Švilpaus sau ir Dzin bei kito itin intelektualaus šou Kitas! autorius prodiuseris Saulius Bartkus, nes paskelbtas jam palankus Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos verdiktas:

Lietuvos žurnalistų sąjunga prašo įvertinti 2009-02-05 TV3 laidos “Dzin” siužetą. D. Radzevičiaus pasirašytame skunde teigiama, kad aktorės A. Štukytės personaže “Piktoji ranka” lengvai atpažįstama UAB “TELE-3” dirbusi ir vėliau atleista Jolanta Butkevičienė. Pasak jo, buvusio darbdavio elgesys rodant kritinį, nors ir humoristinio pobūdžio kūrinį, kuriame sudaromas tik neigiamas įspūdis apie buvusią darbuotoją, yra neetiškas ir pažeidžiantis Etikos kodekso 59 str.
Nuspręsta:
2009-02-05 TV3 laidoje “Dzin” nebuvo pažeistas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas.

Lengvu išgasčiu atsipirko ir Egidijus Kūris, nes:

VšĮ “Viešojo intereso saugos institutas” prašo įvertinti 2009-02-09 LTV laidą “Redakcija”. Pareiškime teigiama, kad laidoje ir E. Kūrio interviu su Savivaldybių asociacijos vadovu R. Malinausku buvo išsakyti niekuo nepagrįsti ir nepasitikėjimą visuomeniniais judėjmais skatinatys teiginiai. Pasak Instituto prezidentės R. Kalinauskaitės, “už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikoma LTV neturi teisės tapti privataus verslo ruporu viešojo intereso sąskaita, užgniauždma kitaip mąstančią poziciją”.
Nuspręsta:
2009-02-09 LTV laidoje “Redakcija” nebuvo pažeistas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas.

Na, va. Laida jau išnyko, o visokie apendiksai tik ir lenda iš visų pakampių.

Skaityk  TV3 "ŽMONIŲ" APDOVANOJIMUS PAVADINO IDIOTOKRATIJA

 

Please wait...
Kategorijos:  Aplink TV, Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Dainius Radzevičius | 22 liepos, 2009 at 16:01

    Apie mano jautrumą kalbėti nenoriu. Nesu labai jautrus 🙂 bet… Žurnalistų ir leidėjų etika neleidžia suvedinėti tarpusavio sąskaitų. kiap manote, ar gražu, kai Televizija TV3, neteisėtai išmetusi savo darbuotoją dar ir savo eteryje tyčiojasi iš jos? Lyginti su Dviračio žiniomis ir politikų patyčiomis net negalime. Mat, mūsų pačių etika draudžia taip elgtis. O jei televizijai nusispjauti į etiką – verkti dėl to tikrai nepradėsiu. Tiesiog gėda už juos. Ir tiek.

    Please wait...
  2. Alius | 22 liepos, 2009 at 17:39

    Na, taip. Krikščioniško požiūrio į artimą čia nėra nė pėdsakų. Sutinku.

    Please wait...

Palikite komentarą