EUROPOS TAUTŲ MUGĖ: GERTUVE PRIEŠ DIKTATŪRĄ

(Last Updated On: 2019-08-19)

Iš Burkina Faso atskubėjome į kasmetinę Europos virtuvių fiestą Vilniaus brode. Mums pats tas, nes atsivalgėm to afrikietiško kuskuso ir vištienos. Štai kaip atrodė:

europos tautų mugė

© uagadugu

Turiu pasakyti, kad žiauriai užpykom. įsivaizduokit, riebaliukais varvančią, tris dienas žolytėse marinuotą ėriuko šlaunį su keptomis daržovytėmis, kurios negalima užgerti vynu! Graikiškoje tavernoje! Gerk sau lietuvišką alutį arba sidrą. Pasirinkimas platus.  Nė vienoje nacionalinių virtuvių palapinių – tokių vyno šalių, kaip Prancūzija, Italija, Ispanija, Graikija nebuvo vyno. Pornografija, kitaip nepavadinsi. Turime problemą. Mūsų nulinio rūgštingumo, bananinės fermentacijos skrandis nepriima alaus. Nepriima ir tiek. Galų gale tai nėra vien tik asmeniška – klasikiniai vyno šalių patiekalai be vyno? Čia kulinarijos šventė?

Kaip mums pasakė pardavėjai, Vilniaus valdžia licencijas už alų stipresniems gėrimams padarė tokias brangias, kad jų nebuvo galima įpirkti. Gerai, Išsprendėme problemą paprastai. Parduotuvėse vyno pilna, o gertuvę visada su savimi tampome – dykumose augę.

gertuvė

© uagadugu

Todėl galėjome gerą pusdienį praleisti tarp čirškinamos mėsos kvapų. Čia mūsų paskutinis kąsnelis: itališki kotletukai ir vištienos piršteliai:

itališki kotletukai

© uagadugu

Licencija? Mes jau išrašėme Vilniaus valdžiai vieną licenciją. Netoli brodo,  šalia Petro ir Povilo bažnyčios tokia viena gatvytė gražiu beprasidedančios vasaros vardu vadinama. Ten jums ir vieta. Pirmas skyrius. Aštri forma.

Please wait...
Kategorijos:  Foto, Konsumerika
Tags: , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. aesde | 11 gegužės, 2009 at 09:34

    iš Vasaros gatvės prieglauda, į kurią siunčiate licencijos dalintojus jau senokai (dar prie Zuoko) iškelta. Dar buvo keliamas skandalas dėl ka-kokių aferinių veiksmų, nebepamenu. nors po to nutilo viskas, tai gal ten taip po senovei ir liko. niekada nebuvau užsukęs pasižiūrėti, kas ten vyksta.

    Please wait...
  2. kostia | 11 gegužės, 2009 at 09:49

    pamenu Vokietijoje, Pfalze – jauno vyno 5 litrai is weinguto kainuodavo 5 markes. Ir jokiu kasos aparatu ar licenzijos. Biuroktatizmas viska daro platsmasiskai.

    Please wait...
  3. EUROPOS DIENA: PORTUGALIŠKI CEPELINAI BE VYNO | uagadugu

Palikite komentarą