KRIZĖ TELEVIZIJOSE: VIENI ŽUDOSI, KITI BIJO, TRETI IŠJUNGIA SIURBLĮ

(Last Updated On: 2019-08-19)

TV kanalų programos prisitaiko prie krizės ne tik karpydamos biudžetus, bet ir rengdamos sunkmečio inspiruotas laidas.

Kartais netgi viename kanale jų požiūris į krizę radikaliai skiriasi. Štai LNK laidai Nuo. Iki. duris pravėrusi turtingiausia Lietuvos moterimi tituluojama Jolanta Blažytė-Uspaskich nesupranta žmonių, kurie vietoj dešimt milijardų likę su dviem paleidžia sau kulką į kaktą. Juk nesėdi prie parduoto iš varžytinių namo slenksčio. Nesuprantu tokio sprendimo būdo.

Visai kitaip jaučiasi to paties kanalo kitą vakarą rodomos laidos Gyvenimas pagal moteris herojė Laima Mertinienė: “Bijau, visą laiką bijau, kaip ir visi”, – prisipažįsta verslininkė ir priduria, jog nūdiena jai labai primena laikotarpį, kuriame ji jau yra buvusi. „Kai prisiėmusi paskolų atidariau pirmąją parduotuvę, nemiegodavau naktimis. Sėdėdavau ir svajodavau, kad tik kas nors ateitų ir ką nors nupirktų”.

Na, o Lietuvos ryto TV savininkas, manau, tik ir svajoja, kad kas nors ateitų ir nupirktų vien nuostolius per krizę nešantį kanalą. Bet paraleliai ruošiasi rodyti ilgas trijų valandų trukmės prekybos centro Panorama laidas, kurias apibūdina antikrizinėmis ir suteikia pavadinimą Ryto Panorama – Išjunk siurblį! Bei išaiškina jo reikšmę: Kai išjungsime garsiai dūzgiantį siurblį, drauge patirsime gerų emocijų, atsipalaiduosime, parodysime dosnumą gyvenimo nuskriaustam kūdikiui, sužinosime kokias vertybes puoselėja žinomos Lietuvoje šeimos, dalinsime naudingus patarimus ir pasistengsime užkrėsti gera nuotaika.

Aurika Merkienė ir Erika Zabulėnienė

Aurika Merkienė ir Erika Zabulėnienė © Lryto TV

Laidas ves eterio debiutantės seserys dvynės Aurika Merkienė ir Erika Zabulėnienė. Abi ne vienus metus apie televiziją rašė įvairiuose leidiniuose, o dabar peržengia rubikoną ir pačios taps kritikos taikiniais. Linkiu, kad šauliai būtų netaiklūs.

Tačiau prie krizės tas Išjunk šviesą! , atsiprašau, siurblį! gerokai pritemptas. Tokių pritempimų, panašu, krizei gilėjant, bus vis daugiau.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą