FILMAI SUAUGUSIEMS: KEISTAS PEIZAŽAS DIDĮJĮ ŠEŠTADIENĮ

(Last Updated On: 2020-10-17)

Nesu puritonas, bet mėgstu tvarką.

Kai filmą, skirtą rodyti vėlyvą vakarą, televizija įkiša septintą, mane nupurto. Nuo netvarkos, o ne nuo nuodėmės. Neraustu.

Šiuo atveju, tai Bodily Harm, arba Tyčinė žmogžudystė, kaip jį išvertė TV1, siekdama išvengti užuominų į bet kokį kūniškumą.

Filmas nevertas atpasakojimo. Tai prastas erotinis trileris,kuriame vaidina aktorė be stabdžių Linda Fiorentino. Aplink vidurnaktį su ja rodomi filmai manęs neerzina. AMG jį aprašo taip:

synopsis of film Bodily Harm

Tikro ir simuliuoto sekso čia netrūksta, todėl JAV šitas filmas įvertintas R. R yra:

R - restricted

R jis įvertintas dėl tokių priežasčių:

MPAA reasons for Bodily Harm

Neraukiantiems anglų kalbos verčiu, kad tai dėl mizanscenų su smurtu, seksu ir nuogybėmis. TV1 nusprendė, kad šitie malonumai Lietuvoje tinkami auditorijai nuo septynių metų ir filmą paženklino N-7.

Nesiginčiju. Krizė. Gal galingai LNK trūksta filmų, tinkamų rodyti ankstyvą vakarą? Bet čia pastebiu linksmą serialą Tekila ir Bonetis. Tai tokia itališka Komisaro Rekso versija. Policininkas, jo ištikimas šuo. Visai šeimai, vaikams. Tą patį vakarą, bet žymiai vėliau – 21.50 val. Ką liepsite galvoti?

Komercinė TV1, aišku, nelabai žino, kas yra Didysis šeštadienis. Bet Nacionalinė televizija turėtų žinoti. Ir žino. Nes tą vakarą transliuoja Velyknakčio liturgiją iš Vilniaus arkikatedros bazilikos.

O po to nusibraukia bažnytines dulkes nuo savo apsiausto ir parodo filmą Jūros gelmėse (Mar adentro). Filmas garsus, daug kur apdovanotas. Jo centre – neįgalus, prie lovos prikaustytas žmogus, visą filmą bandantis pasitraukti iš gyvenimo. Ir pasitraukia.

Netgi nebūdamas praktikuojančiu kataliku suprantu, kad tai turėtų būti antausis bažnyčiai, netoleruojančiai nei savižudybės, nei eutanazijos.

Fimas geras, bet gal ne tokį vakarą.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą