PIGIAUSIAS TELEFONAS: KAIP JO IEŠKOJAU

(Last Updated On: 2019-08-09)

Gerą pusdienį sugaišau internete, todėl nusprendau savo vargus aprašyti, jei atsirastų kitas toks beprotis.

Visų pirma paaiškinsiu, kodėl ieškojau.

Pribrendo reikalas pirkti tą kilogramą sveriantį žaisliniu atrodantį kompiuteriuką, kuris parduotuvėse vadinamas internetiniu.

Vasarai ateinant reiks važiuoti iš Vilniaus, daiktas lengvas, o 160 GB kietas diskas daro jį pilnai funkcionuojančiu prietaisu. Na, klaviatūrėlė juokinga, bet pirštus pasismailinę prisitaikysim.

Nors jis ir internetinis, interneto naudosiu nedaug. Todėl pirkti Omnitel ar Bitės nešiojamą mobilų internetą neapsimoka. Imti planą, kainuojantį 29 Lt per mėn + modemas, norint tik kartais peržvelgti paštą ar įkrauti eilinį rašinėlį į uagadugu, neverta. LRTC Mezon kol kas užgriebia tik Vilnių, nors greičio atžvilgiu žymiai pranašesnis už anuos. Labiau apsimoka nusipirkti pigiausią 3G telefoną ir jį naudoti, kaip modemą, per Bluetooth perduodant signalą į internetinį kompiuterį. Apie 10 litų kainuoja mėnesinė paslauga pas bet kurį iš mobiliųjų operatorių, gauni 100 MB, kurių pilnai pakanka mano poreikiams (tiesa, Tele 2 3G neturi). Filmų ar programų siurbtis kaime nesiruošiu.

A, tiesa, man jau seniai reikia antro GSM numerio. Todėl motyvacija dviguba. Pirmyn į tinkamo telefono paiešką.

Nenoriu prie nieko prisirišti su terminuota sutartimi. Nusibodo man tie gudručiai, dėl telefoniuko už vieną litą užkabinantys brangius kalbėjimo planus ir visokius įrangos mokesčius 24 mėnesiams, kuriuos, pilnai suskaičiavus, gausi tą pačią, jei ne didesnę telefono kainą, tik išdėstytą ilgam laikotarpiui. O lizingas apskritai smirdi, juo naudotis gali tik turtingi žmonės. Toks nesu, todėl ieškau pigaus varianto be sutarties, mokant iškart.

Nėra tai toks paprastas dalykas. Įvedus į Google pigus 3G telefonas gauni daug įrašų apie pigius išmaniuosius telefonus, bet man tokio šiuo atveju nereikia.

Skaityk  TV3 "ŽMONIŲ" APDOVANOJIMUS PAVADINO IDIOTOKRATIJA

Todėl reikia atsiknisti visus telefonų pardavinėtojus, kurie skelbia informaciją internete, eiti į jų katalogų duombazes ir čia ieškoti savo trokštamo pigiausio.

O gal neverta? Tradicinis būdas – skambinti, tarkim, Omnitel trumpuoju numeriu ir prašyti rekomendacijos žodžiu. Skambinu, sujungimas 0.49 Lt, jau praradau kapeiką. Maloni darbuotoja į mano klausimą ar galite pasakyti, koks pas jus pigiausias 3G, patarė nueiti į katalogą ir paieškoti pagal paiešką, surinkus 3G. Na, šitą aš ir pats žinau, miela panele.

Paieškoje pagal savybes uždedu varneles ant Bluetooth ir 3G. Gaunu 57 visiškai be jokios sistemos sumestus telefonus. Pagal kainą surūšiuoti neįmanoma, neatsivertus jų charakteristikos atskirai. Hm, titaniškas darbas. Gerai. Šone randu atskirą užrašą Kainoraštis, spaudžiu jį ir randu čia pilną Omnitel pardavinėjamų telefonų sąrašą su kainomis. Darbas bjaurus, bet kiek paprasčiau. Susirūšiuoji telefonus pagal pigumą ir brangėjimo linkme žiūri kiekvieno charakteristikas. Ties aštuntu telefonu randu varnelę ant 3G. Bingo! Šitas technologijų stebuklo ir pigumo mišinys kainuoja 199 litus. Tai LG KU380. Telefoniukas paprastas kaip trys kapeikos, bet su 3G.

Netikiu, kad, kas pigiausia, guli Omnitel. Einu į Bitę. Čia orientuotis lengviau. Mobiliųjų telefonų skyriuje galima iškart nueiti į 3G, o čia atsivertusius telefonus iškart susirūšiuoji pagal kainą. Bet vėl strigimas, nes rūšiuojama pagal akcijinę kainą – nelaimingą vieną litą. Man tokie netinka. Todėl reikia iš eilės atsivertinėti kiekvieną iki 199 litų. Dar vienas nepatogumas. Kažkodėl, atsivertus, kainos nematai. Papildomai dar reikia spausti Be sutarties. Iki 199 neradau.

Einu į Tele 2. Paspaudus Mobilieji telefonai gauni tik akcijinius telefonus pasirašius 24 mėn. sutartį su planu “Čempionas29“.  Nėra įmanoma apskritai susirūšiuoti telefonų nei pagal kainą, nei pagal 3G neperžiūrėjus jų visų charakteristikų. Gal negaišiu laiko. Tele 2 svetainė funkcionalumu akivaizdžiai pralaimi pirmiems dviems mano apžvelgtiems mobilaus ryšio operatoriams.

Skaityk  PASAULIO KREPŠINIO ČEMPIONATAS: ŠIRDYSE IR TELEVIZORIUJE

Tačiau vien jų neužtenka. Reikia sukurti konkurencinę aplinką.

Google renku mobilieji telefonai. Pirma sąraše nuoroda mobilieji.com. Čia galima pasirinkti telefonus pagal kainą. Bet problema, kad taip kartu gauni ir visus telefono priedus bei naujus ir naudotus telefonus suplaktus į vieną krūvą. Netinka man tokia paieška. Nenoriu telefono be garantijos.

Antras pigu.lt. Gali rinktis pagal kainą, bet ne 3G. Bet yra ar nėra 3G parodyta prie kiekvieno telefono, nereikia versti atskiro puslapio. Patogu. Bravo. Bet pigesnio, nei 199 Lt nėra.

Trečias mobiliejitelefonai.com arba Egidijaus prekyba. Visai blogai. Nėra rūšiavimo nei pagal kainą, nei pagal funkcijas. Neaišku, kam tokia svetainė apskritai reikalinga.

Topo centras. Yra rūšiavimas pagal kainą, o ne funkcijas. Ką padarysi. Plušome atversdami kiekvieną atskirai. Nerasta.

Mobili linija. Šis turi pretenziją būti specializuotu portalu. Yra rūšiavimas pagal gamintoją, abėcėlę, lankytojų vertinimą, bet ne funkcijas. Na, gerai, renkamės kainą ir einame atskirai per kiekvieną gamintoją. Kažkodėl jie Mobiliai linijai svarbiausi. Nerasta.

Iš pareigos dar surenkam BMS ir Elektromarkt. Čia viskas, kaip Topo centre. Paieška pagal kainą, o po to atsivertinėk kiekvieną atskirai. Padirbėjom, neradom.

Skelbiu nugalėtoją. Pigiausias nenaudotas mobilus telefonas su 3G šiandien yra LG KU380, Omnitel pardavinėjamas už 199 litus. Fanfaros.

Mano išvados. Norintiems nusipirkti ne šiaip pigius ar krūtus telefonus, o dar ir pasirinkti juos pagal kokią nors ypatingą funkciją, reikia tikrai daug paplušėti. Kliento patogumu prastai rūpinasi ne tik pardavinėtojai, kuriems mobilieji telefonai yra tik viena prekių rūšis (Topo centras, BMS ir pan.), bet ir besispecializuojantys. Omnitel trūksta kokio nors žmogelio su tobulesniu logistiniu mąstymu, Bitėje irgi esama keistenybių (nors šis operatorius yra arčiausia tobulybės – reiktų mažų pataisymų), o Tele 2 stengiasi mažiausiai.

Skaityk  LRT "UŽTRUMPINO" PRANEŠIMUS SPAUDAI: PROBLEMA AR NE?

Taigi iš pirmųjų geriausiai vertinu pigu.lt. Iš antrųjų – Bitė. Bet pagal kainą laimi Omnitel.

Please wait...
Kategorijos:  Konsumerika, Technologijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. Justinas Dabulskis | 1 balandžio, 2009 at 15:27

    Iš pradžių dar siūlyčiau pasižiūrėti, ar toj vietovėj 3g veiks, nes jo padengiamumas nėra lygus mobiliajam ryšiuij. Nes, tarkim Šilalėj, bitės vodafone 3g net neveikia, o omnitelis pagauna vos kelis procentus. Turiu vodafoną nešiojamą, kūrį naudojų grižęs kartais savaitgalį, bet vistiek veikia tik gprs, tai greičio atžvilgiu nieko neišlosšiu.
    Dėl to vasarą naudojau tiesiog paprastą telefoną kaip modemą.

    Please wait...
  2. Tee | 1 balandžio, 2009 at 15:54

    Nebloga apžvalga.

    Please wait...
  3. Mindauqas | 1 balandžio, 2009 at 16:09

    1. Na, Tele2 turi 3G ir jį planuoja plėsti.
    2. Išbandyk ne tik ar 3g ryšys toje konkrečioje vietoje yra, bet ar konkretus telefonas jį pagaus (pvz. gal ir yra bet ne namo viduje, gal reikia išorinės antenos ir pan.).
    3. Jeigu skaitysi tik paštą ir rašysi blogą, gal tau pilnai pakaks normalaus EDGE (Bitės ar Omnio).

    Please wait...
  4. alius | 1 balandžio, 2009 at 16:12

    Ačiū už patarimus. Viską išbandysim.

    Please wait...
  5. Bomber | 1 balandžio, 2009 at 23:10

    Šiaip visada geriausia ieškoti mobilių telefonų mobilioj linijoj, jeigu reikia rūšiuoti pagal kainą ir funkcijas:
    http://www.mobili.lt/lt/detali_paieska/rezultatai.html#pr_bookmark

    O jeigu ieškant pačio telefono ir tik po to žiūrėt tik pagal funkcijas tai – nokia.lt geriausia..

    Please wait...
  6. Eglė | pigu.lt | 2 balandžio, 2009 at 13:34

    Ačiū už gerą pigu.lt įvertinimą. 3G filtrą jau pridėjome: http://pigu.lt/foto_gsm_mp3/mobilus_telefonai?f%5B1454%5D%5B58136%5D=yra

    Please wait...
  7. alius | 2 balandžio, 2009 at 14:24

    Ačiū, Egle.

    Please wait...
  8. Meistras | 9 birželio, 2015 at 23:42

    Jau laikas apie pigiausia 4G rašyti;)

    Please wait...
  9. Simkelyte | 22 lapkričio, 2019 at 15:06

    Dar kaip tik vakar lyginausi kainas, tai iphone 8 pigiausias buvo čia: https://www.varle.lt/mobilieji-telefonai/

    Please wait...

Palikite komentarą