AUGUSTINAS RAKAUSKAS: SUNKUS RYTAS BE JO

(Last Updated On: 2020-07-03)

Šiandien buvome nemaloniai priblošti. Žinių radijo laida Verslumo dvasia pasisveikino minoriškai: Augustinas gal būt pasirodys ir savo įžvalgomis mus pamalonins tik laidos pabaigoje.

Užtat laidoje dalyvavo Almantas. Almantas, pasirodo, prieš tris metus buvo arogantiškas, žinių prisipumpavęs jaunuolis, po studijų prestižiniame Džordžtaune pakliuvęs į Augustino vadovaujamą asociaciją. Jis neklausė Augustino ir šiam prieštaravo. Bet štai šiandien Almantas atsivertė. Jis staiga prisiminė visas Augustino paskaitas ir rado jose gyvenimo esmę.

Į laidos pabaigą iš tiesų pasirodė Augustinas, kuris išplėtojo savo įžvalgas ir buvo atlaidus Almanto arogancijai kažkada.

Laida baigėsi plačia, matyt, aktorės įsijautusiai perskaityta ištrauka iš Augustino knygos Vadovo užrašai.

Augustinas yra Žinių radijo savininkas Augustinas Rakauskas. Kiekvieną savaitę jis mums padovanoja laidą, kurią greičiau reiktų pavadinti pamokslu. Tai vieno žmogaus šou. Pridursiu,- neužsičiaupiančio.

A. Rakauskas, nusipirkęs Žinių radiją, pradžioje bandė dalyvauti įvairiose savo stoties laidose. Vėliau, įtariu, gudrumu, administracija sugebėjo jį lokalizuoti vienoje vietoje. Penktadienį, 10.10 val. Sugebėjo net atskirti geografiškai – mat, laida ruošiama Kaune. Bet tai netrukdo A. Rakauskui Žinių radijo eteryje pasirodyti ne tik čia.

O kai jis pasirodo, kitiems laidos dalyviams belieka pabūti dekoracija. Augustinas gali kalbėti (ne diskutuoti, o būtent kalbėti) visomis temomis – politinėmis, verslo, istorijos. Savo požiūrį jis išdėsto visažiniškai, be mažiausio abejonių krislo. Siūlau Verslumo dvasios pasiklausyti. Žinių radijo garsiniame archyve jo laidų rasite daug.

uagadugu bandė suvokti Augustino minčių gilybę. Nepasisekė. Bet žiūrime į save savikritiškai. Augustino minčių galia yra nepažini paprastiems mirtingiesiems.

Please wait...
Kategorijos:  Nuklausiau, Laidos, Personalijos
Tags: , , , ,

2 komentarai:

  1. Mėja | 6 kovo, 2009 at 13:27

    hhahaha 😀
    Mike Pukuotukas :d nu jooo 😀

    Please wait...
  2. Arunas | 22 liepos, 2009 at 13:13

    Sveiki,
    Pasiklausau Jūsų minčių radijo laidoje “Verslumo dvasia”. Asmeniškai esu labai dėkingas, kad rūpinates savo ir mūsų gerove. Ačiū
    Kiek stebina Jūsų emocingas požiūris taip vadinamų “gudragalvių” atžvilgiu. Rekomenduoju pasidomėti Vadimo Zelando užrašais “Trnsfering realnosti”. Yra įgarsinta ir … .mp3 formatu. V. Zelandas nepretenduoja į absoliutų žinojimą ar detalų reiškinių išaiškinimą. Jis tiesiog siūlo atkreipti dėmesį į kelis dėsningumus, kurie paaiškina keletos mūsų realybės reiškinių priežastingumus. Pavyždžiui: kodėl žmogus sąmoningu ir nesąmoningu susivokimu tampa “gudragalviu”?
    Jūsų mintys , ieškojimai , žinojimas kažkokiu budu papildančiai rezonuoja su V.Zelando užrašais. Gal juose ir Jūs sau rastumet naujo , vertingo?
    Pats “gudragalviu” atžvilgiu tapau ramesnis , pavyksta subalansuoti interesus. Džiaugiuosi , kai pavyksta išprovokuoti bendradarbiavimą. Jei nepavyksta , tai nejaučiu poreikio nukabinti nosies, deginti tiltus , ar mojuoti karo kirviu. Tiesiog ieškau kitų “durų”.

    Geros tolimesnės išmintingos kloties

    Arunas Pliuškevičius

    Please wait...

Palikite komentarą