SKAITMENINĖ TELEVIZIJA IR ŠALAUSKAS

(Last Updated On: 2019-08-07)

Jau rašėme apie savo bergždžią norą žiūrėti Sport1. Temą reikšmingai papildo Vilniaus diena, išspausdinusi plačią medžiagą apie skaitmeninės televizijos plėtrą apskritai. Atsisakęs kabelinių televizijų paslaugų, Sport1 galiu žiūrėti tik antžeminiu signalo perdavimo būdu, o jis šiuo atveju tik skaitmeninis.

Todėl aktualiausia yra priedo, kurio pagalba analoginis televizorius atpažįsta skaitmeninį signalą, kaina. Vilniaus diena aprašo tas kainas – JAV pigiausiai jį galima nusipirkti už 109 litus, o Didžiojoje Britanijoje už 58 litus. Taigi uagadugu noras priedą pirkti už 99 litus yra visiškai logiškas. Primename, kad pigiausiai tokį priedą užtikome už 330 litų ir toje parduotuvėje jų jau nebuvo. Dar kartą pareiškiame, kad priedą pirksime tik tada, kai kaina bus 99 litai arba mažesnė.

O ką mums apie skaitmens plėtrą turi pasakyti valstybės pareigūnas, kuriam tai turėtų labiausiai rūpėti? Šiuo atveju tai Susisiekimo ministerijos sekretorius Valdemaras Šalauskas. Jį cituojame pagal Vilniaus dieną ir komentuojame pagal save:

Pas mus dirbama, o ne kalbama, dėl to visuomenė nedaug žino apie skaitmeninės TV diegimo procesą

Tarsi dirbantys per kokią trumputę spaudos konferenciją negalėtų truputuką pakalbėti. Na, ir kaip Jūs dirbate?

Tačiau dabar negaliu pasakyti, ką, kada ir už kiek darysime, kokias įmones samdysime, nes strategijos dar patys neturime.

Pasirodo, dirbti ministerija gali ir be strategijos. Įdomu, kaip ji dar gali? Ogi taip:

O apie priedėlių subsidijavimą galėsime pradėti galvoti 2011-2012m. Visi juk perka naujus televizorius su integruotais imtuvais. Nežinia net kiek tų priedėlių po kelių metų reikės.

Jei p. Šalauskas rastų laiko pasivaikščioti po parduotuves, pamatytų, kad televizorius su integruotais imtuvais perka anaiptol ne visi, nes jie žymiai brangesni, o lauke krizė. Taigi p. Šalausko valia nematysime Sport1 iki 2011-2012 metų. Tie keli tūkstančiai šiuo metu žiūrinčių skaitmeninę antžeminę televiziją ir liks tik keliais.

Skaityk  LNK KOZIRIAI - RAIGARDAS MUSNICKAS IR RAMŪNAS RUDOKAS

O televizijos, atsisakančios paleisti į eterį naujas TV stotis skaitmeniniu formatu (BTV Linksmas) ar vėlinančios tokias užmačias (TV3 3+) yra visiškai teisios.

Kam mėtyti pinigus vėjais, jei P. Šalauskas negali nieko pasakyti, galvojimo tumblerį įsijungs tik po dviejų metų, o strategijos turėjimas jam atsitiks apskritai nežinia kada.

Yra kažkokia Saulėlydžio komisija…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Konsumerika, Technologijos
Tags: , , , , , ,

6 komentarai:

  1. kikszs | 6 kovo, 2009 at 18:42

    Taigi priedelius dabar jau dotuoja TEO, taip sakė Simonas Bartkus, nors aš info kiek ieškojau jų puslapyje neradau:) Plius Amerikoje duoda kuponus 60 dolerių vertės, priedeliui įsigyti:) Kaip tik šnd perskaičiau naujieną, kad daro jau trečiajį tų kuponų dalinimo etapą, nes kuponų niekas nepasiima:)

    Please wait...
  2. alius | 6 kovo, 2009 at 20:04

    TEO, kiek girdėjau, dotuoja tik savo kabeliui

    Please wait...
  3. kikszs | 6 kovo, 2009 at 21:43

    "Negana to, “Teo LT” yra įsipareigojusi neatlygintinai dotuoti priedėlių pardavimą gyventojams. Tą jie irgi darė, bet šiemetinė priedėlių porcija buvo išgraibstyta labai greitai." iš simono.
    Aš pats skaičiau oficialiai apie tai, bet kaip sakiau niekur neradau info pas Teo apie jų teikiamus priedelius:)

    Please wait...
  4. alius | 7 kovo, 2009 at 12:01

    Mes apie skirtingus dalykus diskutuojame, kikszs. TEO dotuoja priedėlius savo kabelinei televizijai žiūrėti. As savo rašinį rašau (ir jo pradžioje aiškiai atsiriboju) ne apie kabelinę, o apie nekoduotą paprastą eterinę (bet skaitmeninę!) televiziją. Beje, tas TEO dotavimas labai originalus – jie ją "nuomoja" už 29 Lt. per mėnesį, bet reikia sumokėti 400 Lt. aktyvavimo mokestį. Anoks čia ir biznis:)

    Please wait...
  5. kikszs | 7 kovo, 2009 at 17:25

    Mes apie tą patį kalbam:) Aš taip pat kalbu apie nemokama skaitmeninę TV, kurią galimą žiūrėti nusipirkus priedelį ir nemokėti jokio abonentinio mokesčio.
    Teo čia todėl, kad jie laimėjo konkursą, todėl jie savo tinklais, tomis antenomis privalo nekoduotai teikti lietuviškus kanalus ir porą užsieninių, taip pat gyventojams kaip ir Amerikoje, taip čia padeda įsigyti priedelį. Ir juos turi dotuoti vėl Teo tai pačiai nemokamai skaitmeninei antžeminei TV. Juk valstybinio transliuotjo neliks:) Žinau, kad taip buvo iki šiol tikrai, ne vienoj vietoj skaičiau:)
    O tavo rašinyje paminėti dalykai turėtų būti nelabai teisingi:) Galbūt viskas pasikeitė…..

    http://simonas.bartkus.lt/blog/2008/06/01/belaukiant-raiskiosios-tv-jungiame-gala-priedeli-per-hdmi/
    komentaruose yra.

    Please wait...
  6. alius | 8 kovo, 2009 at 12:34

    kikszs: tu, ko gero, teisus, kad TEO praėjusiais metais darė kažkokią "pokazuchą" su priedėliais. Bet toliau jie nesiruošia daryti nieko, o jų argumentacija tokia – "išjungti analoginę TV įsipareigojo ne TEO, o Lietuva. Mes negalime prisiimti valstybės vaidmens ir atlikti viso darbo už valdžią" (Vilniaus diena). Taigi mano smulkios problemos, kuri vadinasi, kaip žiūrėti Sport1 už 99 Lt. ar mažiau, tai neišsprendžia. O už nuorodą aš tau dėkingas.

    Please wait...

Palikite komentarą