LEONIDAS DONSKIS: O KOSTIA JĮ JAU SENIAI NURAŠĖ

(Last Updated On: 2019-08-07)

Kostia komentare rašiniui apie Leonidą Donskį teigia, kad šnekančių galvų laidos yra ne televizinės, o po to iš esmės filosofą nurašo: Donskis TV buvo per klaidą. Ne tas žmogus.

Kostia iškėlė problemą, kuri tapo labai aktuali išvešėjus taip vadinamai postmodernistinei, o šią vizualizuojant, videoklipinei kultūrai. Šios kokybės matas yra kuo didesnė spalvų, ritmų kaita. Postmodernizmas labai pagaulus vienokiam ar kitokiam popsui. Galimi mišiniai. Art house‘as su popsu maišosi, kaip degtinė su pomidorų sultimis – natūraliai. Vėliavnešys – MTV. Tikslinė amžiaus grupė – 11-34 metai. Atskiri individai tempia iki penkiasdešimties.

Kai susikūrė televizija, jos darbuotojai buvo radijo profesionalai. Todėl televizija buvo panaši į radiją, girdimas galvas padariusi dar ir matomomis. Po to atsirado nepriklausomybės troškimas ir lozungas less radio more TV (mažiau radijo, daugiau televizijos). Jo apologetai televiziją šiuo metu ir valdo. Kostia teisingai įvardino pagrindinę televizijos kryptį.

Tačiau visose pasaulio televizijose, o ypač visuomeninėse ir nišinėse informacinėse, kalbančių galvų dar yra labai daug. Ir bus visada. Šalia L. Donskio Lietuvos televizijoje yra ir kitų, dar labiau konservatyvių. Yra galva, kuriai apskritai nereikalingas pašnekovas – tai Algimanto Čekuolio galva.

Kodėl A. Čekuoliui nereikalingas pašnekovas? Todėl, kad jis puikiai susišneka su žiūrovu kitoje ekrano pusėje. Pašnekovas studijoje būtų tik nereikalingas tarpininkas.

Ar su žiūrovu kitoje ekrano pusėje susišneka L. Donskis? Gal ir taip. Bet su labai nedideliu kiekiu.

Kodėl vienos galvos yra sėkmingos, o kitos ne? Todėl kad vienos turi charizmos, o kitos ne. A. Čekuolis yra charizmatiška asmenybė, o L. Donskis.., spręskite patys. Beje, charizma nėra daiktas įgyjamas ar išmokstamas. Jis yra arba ne. Dar vienas beje,  – žmonės, charizmatiški gyvenime, visai nebūtinai bus tokie televizijoje ir atvirkščiai.

Skaityk  "PAVOGTA LAIMĖ": PRIEŠTARINGA SĖKMĖ

O einant į televiziją, reikia labai gerai pasverti savo galimybes. Tavo aplinkos gražūs, o kartais ir įsiteikiantys žodžiai apie tave visai nebūtinai yra teisybė.

Susiję rašiniai:

LTV NUTINKA VISAIP

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. kostia | 8 kovo, 2009 at 12:51

    reikia tureti objektyvumo ir drasos, kad pripazinti, jog L.Donskis yra mazu maziausia ne savo rogese. Ne vieta filosofui TV. Jis TV yra atsitiktinis zmogus, beja,kaip ir A.Valinskas. TV turi informuoti ir formuoti asmenybe ir visuomene. Siuo atveju L.Donskis sios misijos nevykdo. Arba vykdo taip nykiai,kad nera zodziu kritikai. Laisvas nuo kito nuomuones zmogus gali pats susidaryti nuomuone apie reiskinius,kurie ji domina. L.Donskio nuomone man nera svarbi. Del A. Cekuolio, tai didele LTV klaida. Jis nuobuodus, neobjektyvus ir jo laida pacioje LTV yra labai taikliai vadinama '' Cekuolio marazmais''. Kad musu visuomenei reikia ir truksta svieciamuju, mokomuju laidu – ju truksta verkiant. Bet ne taip graudziai ir primityviai sukonstruotu kaip sios dvi. TV ar radijas, bendrai visa mass-media yra ne kas kita, o propagandos ruporas. Deja, ideologine kova LT pralaimejo. Ir butent del nemoksiskumo.Tad galima teigti, kad MTV antikultura vis del to yra geriau, nei kremliaus propoganda.

    Redagavo kostia 2009-03-08 12:55

    Please wait...
  2. alius | 8 kovo, 2009 at 14:27

    Gal ir nieko. Tik ne dėl ne visų personalijų sutikčiau. Ir va, Kremlius čia prie ko?:))

    Please wait...
  3. kostia | 8 kovo, 2009 at 16:06

    matai aliau, mass-media vyksta inirtinga ideologiju kova. LT medijos nesugebejo sukurti kazka savo ( cia matau itin didele, katstrofiskai neigiama valisnko and co. itaka ). tu teisus, kad Donskis geriau negu MTV antikulturine ekspancija. Bet "geriau"' yra nesuprantama vartotojui. Jis mieliau ziures bleontjevo imperinius kliedesius , negu Donskio poklabi su lenku filosofais apie ATR. As ziuriu i TV tik kaip i propogandos iranki. Ne daugiau. Beje, LTV yra ir puikiu projektu – dabar rodoma Pociunines laida 'amziu sankirtoje'. Betgi vel…audivizualinio meno prasme tai silpna. Deja.

    Please wait...
  4. Fresh fetish | 8 kovo, 2009 at 16:10

    Nesąmonė, kad Donskio laidos nykios. Aišku, jei tu MTV kartos benkartas ir nieko kito apart jos ar Pūko TV nesi matęs tai ir Tarkovskio filmai gali būti nuobodūs ir nesuprantami. Per paskutinius trejetą metų žiūrėjau nepraleisdamas visas Donskio laidas iš eilės. Galiu rimtu veidu pasakyti, kad didžioji dalis jų buvo vienaip ar kitaip įdomios ir naudingos, parodančios žmones su kitokia mąstysena nei dabartinė zvonkėse skęstanti banda, kurią net visuomene negali dorai pavadint, nors gal čia ne žmonių, o komercinių žiniasklaidos priemonių problema. Pasakykit bent vieną intelektualesnę ir inteligentiškesnę laidą Lietuvos eteryje negu "Be pykčio", ir aš nulenksiu prieš jumis galvą. Nemanau, kad yra tokių, todėl Leonidui išėjus, programų tinklelyje atsivers didžiulė skylė, pastebima gal ir nedaugeliui, bet esminė. Mano manymu, be reikalo jis išeina į politiką, iš kitos pusės kiek gali kalbėti, kai niekas aplinkui nesikeičia, gal būt reikia imtis ir kažkokių veiksmų.

    Please wait...
  5. alius | 8 kovo, 2009 at 17:21

    Fresh Fetish: benkartais tai siūlyčiau nesisvaidyti. O Tarkovskį su L. Donskiu gretinti, mano galva, per drąsu. Šiaip ačiū, kad užklydai į mano blogą. Be pykčio, kolega, be pykčio:)

    Please wait...
  6. Eglė | 12 kovo, 2009 at 23:41

    Donskį žiūriu su malonumu, o ir pašnekovus dažnai labai įdomius susiranda.
    Popsas užknisa juodai

    Please wait...
  7. alius | 13 kovo, 2009 at 17:35

    Dėl popso, Egle, nesiginčiju.

    Please wait...

Palikite komentarą