LTV ČIUOŽIA SPORTUOTI

(Last Updated On: 2019-08-08)

Lietuvos televizija keičia savo savireklaminius akcentus. Ilgai stūmusi Lietuvos balsus, ji dabar pereina prie masyvaus sportinių renginių anonsavimo, skelbdama savo bangomis sporto pavasarį.

Bus rodomas Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas, Europos futbolo čempionato rungtynės, LKL ir BBL atkrintamosios rungtynės, bei Europos imtynių čempionatas.

Renginių daug ir, panašu, kad LTV nori juos išgręžti maksimaliai naudingai. Tarkim, Pasaulio dailiojo čempionatas bus rodomas pilnai. Aš bent jau neatsimenu tokio atvejo. LTV bando pasemti bent saują to populiarumo, kurio susilaukė Olimpiados transliavimo metu. Primenu, kad LTV tada buvo tapusi pirma pagal žiūrimumą šalies TV stotimi.

Nei dailusis čiuožimas, nei krepšinis, nei, juo labiau, futbolas, o jau tikrai ne imtynės Olimpiadai prilygti negali. Bet sportas Lietuvos televizijai svarbus tuo, kad jo dėka ši prie savo ekranų privilioja tuos žiūrovus, kurie apie LTV egzistavimą yra užmiršę arba ir apskritai negirdėję. Tarkim, mažamečius, dėl kurių LTV savo Dainų dainelėmis ir Tūkstantmečio vaikais tarsi ir labiausiai iš visų televizijų stengiasi, bet privilioja ne anūkus, o senelius.

Dar svarbu, kad sporto dėka LTV gali nesidairydama į visokias tarybas ar kitus aukštosios kultūros puoselėtojų sambūrius nuiminėti iš programos ne pačias populiariausias laidas. Apie tai yra išsiplepėjęs LTV direktorius Rimvydas Paleckis, savo neakivaizdaus susikirtimo su Leonidu Donskiu viešojoje erdvėje metu taręs, kad pastarajam nevertėtų daryti daug laidų į priekį, nes LTV transliuosianti daug sporto. Suprask, gerbiamam profesoriui vietos programoje neliks. Panašu, kad neliks jos dar daug kam.

LTV turėtų kiek pagerinti savo žiūrimumo rezultatus. Primenu, kad jie nėra blizgantys. Vasario mėnesio žiūrimumas, lyginant su sausiu sumažėjo 0.9 proc., o su praėjusių metų vidurkiu – 0.6 proc.

Skaityk  PASLANKIOJI LRT DĖL PIRMALAIKIŲ SEIMO RINKIMŲ KEIČIA PROGRAMĄ

Viena aišku, kad sporto mėgėjai bus patenkinti.

Bet labai nepatenkinti liks kultūrininkai ir lietuviški sporto kanalai – Sport1 ir Viasat Sport Baltic (pastarąjį vadinti lietuvišku neapsiverčia liežuvis, bet formaliai rusena jame šiek tiek lietuvybės), iš kurių LTV pasiims daug žiūrovų.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Krepšinis, Laidos, Sportas
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą