LNK PRIEŠ TV3: ANIMACINIAI KARAI

(Last Updated On: 2019-08-07)

Ne pirmą kartą rašome apie liguistą televizijų polinkį užmušinėti viena kitą žiūrovo sąskaita.

Šiuo atveju toks susidūrimas įvyks kitą penktadienį, kovo 13d.

Trylikta diena, penktadienis. 20.15 val. TV3 rodo filmą Srovės nublokšti (“Flushed Away”).

Trylikta diena, penktadienis. LNK 20.10 val. kala šiai į paakį atgal su Monstrų biuru („Monsters, Inc.“).

Abu animaciniai. Pilnametražių animacinių filmų, lyginant su kito žanro kino juostomis, pasaulyje pagaminama labai nedaug. Todėl kiekvieno geresnio pasirodymas – didelė šventė vaikams ir tėveliams. Kai du geri filmai suremia ragus vieną dieną ir vakarą, yra nenatūralu. To nepavadinsi atsitiktinumu.

LNK bando perimti TV3 ilgametį penktadienių įdirbį, šiai papildomai įdurdamas rubrikos pavadinimu: Nuostabusis “Disney” pasaulis, tarsi sakydamas,- Jums, vaikinai ir merginos iš TV3, pasaulis penktadienio vakarais nuostabus neatrodys, nes „Disney“ turime mes.

TV3 nesiruošia nusileisti. Paremdama filmą, ji į ankstyvesnę valandą permetė neva perspektyvesnius Nerealiuosius, o prieš Disney animaciją suplanavo kitą. Bet irgi animaciją. Tiesa, bent jau šiuo atveju vargu ar galima planuoti sėkmę. Srovės nublokšti skirti kiek rafinuotesniam, gilesnes metaforas gebančiam šifruoti žiūrovui ir bijau, kad visais įmanomais Oskarais nukabinėto Monstrų biuro tikrai nenugalės.

Ką darys žiūrovas? Normalus žiūrovas – ne vaikas, ne infantilas ir ne jauna mama ar tėtė, kurie priversti būti prie televizoriaus su jaunąja atžala. Vyresni ir nuo kaimo žiūrės Gerą ūpą per LTV, jauni ir neapsivaikavę eis į klubus arba linksminsis ne prie televizoriaus, didžioji dauguma viduriniojo amžiaus žmonių sėdės internete, arba, jei žiūrės TV, jungsis mažus kanalus.

Todėl nieko keisto, kad taip mažėja didžiųjų televizijų dalis TV rinkoje. Ji mažėja ne tik dėl objektyvių priežasčių, bet ir dėl subjektyvių – televizijų vadovų ambicijų.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , , , , , ,

Palikite komentarą