EUROLYGA KABELINĖSE TV

(Last Updated On: 2019-08-07)

Dar prieš nepilnus porą mėnesių Lietuvos kabelinės televizijos asociacija (LKTA) derybų su Viasat dėl jų naujo sporto kanalo transliavimo fone apie Viasat sporto kanalus šnekėjo su nepasitikėjimu pereinančiu į pasišlykštėjimą. Ji abejojo, ar iš tiesų ši kompanija  yra pajėgi tesėti savo pažadus, (…) žinodama, kad nepajėgs įgyvendinti šių sporto kanalų projekto, Viasat ir toliau pardavinėjo menkaverčius TV kanalus, todėl kabelinės televizijos bendrovės neturi pagrindo pasitikėti šia kompanija ir jos darbo principais. (…)Manome, kad Lietuvos kabelinės TV žiūrovai neturėtų būti apgaudinėjami ir viliojami pažadais, už kuriuos, deja, aiškintis reikia ne kažkur už jūrų ir kalnų esančiai kompanijai, bet Lietuvoje su žmonėmis sutartis sudarančioms kabelinės televizijos bendrovėms.

Deklaracijos panašios į antausius. Menkaverčiai kanalai, apgaudinėjami žiūrovai, – na, skambu, sutikite.

Tačiau šiandien išplatintas naujausias spaudos pranešimas, kur LKTA viceprezidentas Juozas Jurelionis jau teigia, kad didžioji dalis mūsų narių pasiryžo transliuoti naująjį sporto kanalą „Viasat Sport Baltic“ dėl tiesioginių transliacijų. Tikimės, kad šiuo kanalu rodomi turnyrai UEFA ir Eurolyga padės kabeliniams transliuotojams prisitraukti daugiau vartotojų.

Panašu, kad LKTA mėtėsi skambiais pareiškimais, o Viasat ramiai dirbo savo darbą. Nors kainos geriausios negavo, bet, šiaip ar taip, asociacijos žiūrovai yra 246 tūkstančiai Lietuvos šeimų – maždaug ketvirtadalis Lietuvos gyventojų. Kapeikėlė nuo kiekvienos ir versliukas sukasi.

Kaip rašo Verslo žinios, sutarties dėl Viasat Sport Baltic transliavimo nėra pasirašiusi TEO, Skaitmeninės Gala operatorė, kuri,  TEO atstovo spaudai Antano Bubnelio teigimu, nėra gavusi realaus pasiūlymo dėl “Viasat” kanalų paketo retransliavimo.

Panašu, kad pasiūlymas, kuris buvo realus LKTA, pasirodė nerealus TEO. Ši turi tik apie 30 tūkst. abonentų, todėl Viasat’ui iš pažiūros nėra toks viliojantis klientas, kaip LKTA. Bet TEO potencija milžiniška, todėl jos privengia ir LKTA, o ir Viasat anksčiau ar vėliau turės būti paslankesnė. Juolab, kad tarp TEO transliuojamų kanalų yra Sport1, rodantis stipresnes, nei Viasat Sport Baltic Europos nacionalinių čempionatų futbolo lygas, Ispanijos krepšinio čempionatą ir dar daug varžybų, kurioms linkusi pataupyti Viasat Sport Baltic, vietoj jų be galo ir krašto sukanti kartojimus.

Skaityk  ŠEŠĖLINĖ EKONOMIKA IR NUOJAUTOS NE PAGAL J. RAZMĄ

O aš pavydžiu maltiečiams. Šių TEO atitikmuo Melita nekreipia dėmesio į visokius vietinės kilmės Viasat ar LKTA, o aria savo sporto vagą, rodydama aštuonis nuosavus Melitos sporto kanalus!

Maltoje tik 400 tūkstančių gyventojų, o pas mus virš 3 milijonų. Aštuonis kartus daugiau.

Lietuvoje yra vienintelis tikras nesurogatinis nacionalinis sporto kanalas Sport1, o Maltoje aštuoni. Taip pat aštuonis kartus daugiau.

Žaidimas skaičiais kartais būna išties įdomus…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Konsumerika, Krepšinis, Rinka, Sportas
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą