“EUROVIZIJA”: PEILIS Į ŠONĄ BALKANAMS

(Last Updated On: 2019-10-27)

Žmona priverčia žiūrėti tą Euroviziją, tai ir žiūriu dantimis grieždamas.

Šiaip manau, kad nesveikas ažiotažas dėl jos Lietuvoje mums labai aiškiai parodo vietą Europoje. Mūsų vieta Europoje yra už Europos Sąjungos ribų, nes Eurovizija populiariausia Balkanuose, kur daugumas šalių – ne Europos Sąjungos narės. Ir dar Turkijoje, nes ji irgi ne Europos Sąjungos narė, o visi Balkanai iš tiesų dainuoja turkišką folklorą, bet ne turkų kalba ir šiek tiek atmieštą slaviškais motyvais.

Ar man patinka būti šitoje Europos Sąjungoje, kokią dabar matau, čia jau atskiras klausimas. Ir jei manęs pasiteirausite rimtai, atsakysiu, kad ne.

Šiais metais Eurovizija daro daug staigių judesių. Apdovanojusi rusus gruzinų pasitraukimu iš konkurso, ji keičia ir balsavimo taisykles. Kaip praneša Eurovizijos oficiali svetainė, finaliniame koncerte žiūrovų balsai sudarys tik 50 procentų visų balsų. Kiti bus atiduoti žiuri.

Tai radikaliai keičia padėtį. Eurovizijos populiarumo kritimas didžiosiose Europos šalyse ir atsitiko dėl ypač aktyvaus emigrantų iš vargingesnių Europos šalių balsavimo.

Taigi prarasim pusę balsų iš Airijos, bet galime atrasti žiuri palankumo.

Jei prašoksime pusfinalį. Kur balsuos tik žiūrovai.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Visuomenė
Tags: ,

5 komentarai:

  1. Anonimas | 19 kovo, 2009 at 03:27

    patiko, bet geriau į lenkus važiuojam – dešrų pirkti 🙂

    Please wait...
  2. alius | 19 kovo, 2009 at 10:03

    tai jau taip…

    Please wait...
  3. KRIS | 23 balandžio, 2009 at 02:40

    Gal gali man kas nors paaiskinti kadel vokietija yra finale. Ji praitais metais uzeme paskutine ar pries paskutine vieta. graikai uzeme penkta ar sesta bet dabar maciau yra atrankoje. ar cia ko nors nesuprantu

    Please wait...
  4. Margo | 15 gegužės, 2009 at 12:27

    Yra Ispanija, Didzioji Britanija, Prancuzija ir Vokietija. Jos visos visada patenka i finala automatiskai, kadangi (kiek pamenu) jos daugiausiai teikia finansavimo siam konkursui ar kazkas panasaus. Tad nesistebek. O jei Vokietija ir nebutu sitam “the special 4” sarase, vistiek su siu metu savo pasirodymu patektu. 😉

    Please wait...
  5. EUROVIZIJA 2009: PRIVILEGIJUOTIEJI IR NE

Palikite komentarą