ASTA STAŠAITYTĖ IR KŪRYBA

(Last Updated On: 2019-08-07)

Asta Stašaitytė-Masalskienė į futuristinį TV publikos klausimą apie televiziją po penkiasdešimties metų atsakė (…) Lietuvoje per televiziją vis dar žudys, loš ir mėgins juokinti. Atsiprašau, bet šiandien esu šiek tiek pikta, kad laidų kūrėjai tampa tik gamintojais ir nieko daugiau nesiekia.

Ta proga uagadugu pasidomėjo, ko siekia Asta Stašaitytė-Masalskienė.

Beveik dvi valandas pramaksojome prie televizoriaus, žiūrėdami jos Šeštadienio rytą per BTV.

Nebuvo nuobodu. Laida tinka tingiam šeštadienio rytmečiui. Autorė susikvietė žmones, patenkančius į pirmus žurnalų puslapius – Laimą Paksienę, Gintarę Karaliūnaitę, Rafailą Karpį, Aistę Smilgevičiūtę ir šnekėjo apie tai, kaip žiniasklaida lenda į jų gyvenimą. Pokalbis buvo gyvas, apskritai sunku įsivaizduoti, kad A. Stašaitytės laidos būtų vangios.

Pokalbiui pasibaigus, vedėja dalyvius aprūpino medikamentų rinkiniu. Šitokiose vietose nevalingai pagalvoju, kad kažkas iš pašnekovų – sunkus ligonis. Po to vedėja rado laiko paplepėti su vienos leidyklos atstove, pademonstravo porą knygų, paskelbė klausimą su trimis atsakymais ir paragino žiūrovus skambinti telefonu. Atsakymai paprasti, kaip dukart du – keturi, skambutis – vienas litukas. Leidyklos atstovė vaistų negavo.

Vėliau parodytas gražiai sukurptas reportažiukas iš Egipto su šiokia tokia pažintine ir netgi socialine pakraipa. Jo centre – interviukas su ten nutekėjusia ir musulmoniškai marškomis apsisukusia bei galvą apsigobusia lietuvaite, kuri įtikinėjo, kokios laimingos moterys Egipte, nes jų žodis šeimoje niekuomet nebūna galutinis(!). Taip pat parodyti baseinai, nukloti pusnuogių moterų kūnais ir padėkota kelionių agentūrai.

Pereita prie maisto gamybos. Čia kalakuto sriubą ruošė jaunas kulinarijos talentas, o jam žvilgsniu asistavo Aistė Smilgevičiūtė bei du jauni Dainų dainos konkurso dalyviai, kurių vardų neatsimenu. Vedėja puikiai suplakė šitą vunderkindų ir maisto kokteilį, nepamiršo pasakyti, kur galima nusipirkti reikiamų ingredientų ir nuskubėjo į kolegijas.

Skaityk  ILGASIS SAVAITGALIS PER TV: FUTBOLUI - TAIP, MINDAUGINĖMS - NE

O jose pasiganyta sočiai. Filmavimo grupė pasivaikščiojo po kažkokią mokslo pasiekimų parodą ir nufilmavo visas panorėjusias. Jų buvo keturios. Paskutinė įdomiausia – pasirodo Lietuvoje galima studijuoti ezoteriką! Netgi diplomą gali gauti. Žodžiu, naudinga ir pamokoma. Su adresais ir telefonais.

Grįžtame į studiją. Jaunasis kulinarijos talentas sušilęs maišo sriubą, o dainorėliai linksmai klega prie stalo. Prie jų prisijungia vedėja ir užveda kalbą – turiningą, smagią ir malonią ausiai šeštadienio rytą.

Dainorėliai pavalgę sudainuoja dainą, o vedėja visus apdovanoja kuo? Atspėjote! Vaistukais.

Atsisveikinimas.

Keista, kad A. Stašaitytė-Masalskienė yra BTV žvaigždė, o ne TV3 ar LNK. Ji labai stipri, charizmatiška vedėja.

Temperamento daug, jis uždega pašnekovus. Žiūrovas lieka neabejingas šiai ugniai ir dovanoja savo dėmesį.

Laida solidžiai sukalta. Kaip gerai sukalta taburetė. Pokalbiai netrukdė teleparduotuvei, teleparduotuvė pokalbiams. Reklamos užsakovai lieka patenkinti, žiūrovams laida, berods, taip pat patinka.

Laida savo žanro rėmuose gerai pagaminta. Kaip žudančios ar juokinančios “Dzin”, “Srovės” ar “Dviračio šou”.

Kūryba?

Gal A. Stašaitytė, teigdama, kad laidų kūrėjai tampa tik gamintojais, turėjo omeny ir save?

Please wait...
Kategorijos:  Konsumerika, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Lina | 5 vasario, 2010 at 01:56

    Labai myliu A.Stasaitytes laidas, ir aisku ji mano mylimiausia vedeja. Tik gaila kad as niekur negaliu rasti internetu kur paziureti. As gyvenu Kalifornijoje. Prasau atsiuskit nuoroda kur galima paziureti “sest.sekmd.ryta” nes kitaip mirsiu .aciu

    Please wait...
  2. piginakvynevilniuje | 5 vasario, 2010 at 12:51

    Taikliai pastebėta kad, Stašaitytė, turėjo omeny ir save. 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą