ROMAS MIRONAS: BRAVŪRIŠKAI

(Last Updated On: 2019-08-06)

“Lietuvos žinių” savaitgalio priedas “LŽ gidas” spausdina Jauniaus Čiulados interviu su nauju BTV vadovu Romu Mironu. Čia pateikiame įdomesnes pokalbio atkarpas su savo komentarais:

Į mūsų rankas dar ruošiasi ateiti milijonai. Jie ateis, kai tik baigsim tuos reikalus, kuriais užsiimame šiuo metu.

Neblogai. Kažkokie nauji milijonai į rinką turi ateiti. O „reikalai“ tai skamba, sakyčiau, dalykiškai. Netgi kažkaip grėsmingai.

Nors mus kaltina Rusijos produkcijos propagavimu, man politinis rusiškas detektyvas ar trileris 3 kartus geresnis už amerikiečių filmą. Nemanau, kad meninės vertės atžvilgiu JAV kinas geresnis už rusišką.

Ypač politinis detektyvas, jeigu jau rusiškas tai tikrai gal ir ne 3, o visus 10 kartų geresnis ir tinkamesnis lietuviškai politinei realybei, nesiginčysim…

Kiekviena televizija turi turėti politinę debatų laidą, (…).

Teiginys drąsus. Ar jam pritartų rinkos lyderiai LNK ir TV3?

Norėčiau, kad mūsų televizijoje būtų dar daugiau laidų ir dar didesnė jų įvairovė. Po perkūnais – juk esame nacionalinis kanalas! Negalime laidas transliuoti tik savaitgaliais, o darbo dienomis rodyti žinias ir filmus.

Šiaip labai sveikos mintys. Ir smarkiai disonuojančios su ankstesnio vadovo
M. Garberio veiklos strategija.

Nesakau, kad mūsų ar kitame kanale žurnalistas spaudžiamas, kad jį verčia “užvažiuoti” (ant klanui nepriklausančių žmonių – aut.). Taip nėra. Bet juk žurnalistas žino darbdavio pažiūras, nuostatas…

Na, taip… Kam jį „spausti“? Kai žino „darbdavio pažiūras, nuostatas“, padaro viską kaip reikia nespaudžiamas…

Visi norėtume, kad nepriklausoma žiniasklaida būtų realybė. Būtų šaunu, jei koks nors nepaprastas filantropas finansuotų visuomenės informavimo priemonę ir ši būtų dora kaip 10 Dievo įsakymų. Tačiau tokia situacija – iš pasakų srities…

…o Bronislovas Lubys ne pasakų senelis…

Skaityk  V. ČEREŠKIENĖ, EUROPOS FONDAI IR KŪRYBA

Mažų mažiausiai – trečias kanalas rinkoje. Nesakau, kad mes tikrai tai padarysime, bet turime tokius tikslus. (apie viziją po dviejų metų – uagadugu past.)

Bravūriška. Įdomu, ką į tai LTV vadovybė? Nejau drebina kinkas ir tursena slėptis į skydinę?

Mes stebime savo konkurentus ir matome, kaip juos įveikti. Laikas parodys…

Vien stebėjimu gali ir neįveikti. O laikas tai tikrai parodys, čia teisybė.

Apie kredo: – Pastatei į kampą kaip kokį marksistą (juokiasi)… Nežinau, ar tai – kredo, bet… Niekada nebijau imtis atsakomybės.

Mes irgi nežinom, ar tai kredo. Krizename kartu.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą