LRT IR KONSERVATORIAI: BOTAGAS IR PYRAGĖLIS

(Last Updated On: 2019-08-06)

Visiems rūpi išgyvenimas. LRT dirba normalūs žmonės ir jiems taip pat norisi išlikti. Taip šioje įstaigoje buvo prie visų valdžių. Dabartinė LRT vadovybė ne išimtis – ji, kaip ir visos, atėjo kažkieno remiama. O pastarieji jau ne valdžioje.

Išskirtinės finansavimo sąlygos, kurias LRT buvo nesavanaudiškai suteikusi  G. Kirkilo vyriausybė, staiga baigėsi ir LRT prasidėjo dviguba krizė: bendra ir visiškai lokali, sava, kai naujojo TV sezono pradžiai pernelyg užkeltus laidų biudžetus reikėjo koreguoti labiau, nei tai darė kiti rinkos dalyviai.

Padėtį sunkina dar ir egzistenciniai klausimai, kuriuos sau uždavinėja LRT vadovybė – kaip bendrauti su naujuoju šeimininku, dingus senajam? Neapsigaukite, skaitydami jos pavadinime visuomeninė. Televizija, kuri gauna pinigus iš biudžeto, tokia būti negali. Kadangi LRT santykių su valdžia veidrodis yra LTV informacijos vėliavnešė Panorama, įdomu buvo stebėti, kaip kito jos kryptingumas dviem laikotarpiais: pirmas – po rinkimų iki riaušių ir antras – po riaušių iki dabar.

Iki riaušių Panorama objektyviai apžvelgė nevėkšliškus naujosios valdžios bandymus susiorientuoti komplikuotoje realybėje, buvo čia ir kritinių medžiagų, bet jos niekuomet neperžengdavo šališkumo ribos. LRT bandė surasti kontaktą su naujaisiais valdančiaisiais, tarsi sakydama – mes galime ir susidraugauti.

Iškart po riaušių penktadienio viskas radikaliai pakito, persvarą pradėjo imti reportažai su kritika, kuriai nereikalingi įrodymai ar, juolab, antros pusės nuomonė. LRT vadovybė pajuto valdžios silpnumą ir padarė teisingą išvadą: kam vizginti uodegą  pasmerktiesiems, jei horizonte pradeda matytis mielas seno ir patikrinto draugo siluetas.

Tiesa, reikia palikti šiek tiek rezervo: kas, jeigu…

Todėl su patosu išaukštinama kultūra ir dvasingumas – sritys ypač artimos konservatorių deklaruojamoms vertybėms. Liudvikai Pociūnienei duodamas eteris jos laidų ciklui apie Čiurlionį. Po operinio popso konkurso pompastišku pavadinimu Triumfo arka greitai debiutuos ne mažiau patetiškas chorinio popso konkursas Lietuvos balsai. O Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, geriausiu popanoraminiu laiku matysime ką? Žinoma V.V. Landsbergio filmo Kai aš buvau partizanas premjerą (filmą karštai rekomenduoju pasižiūrėti, jis tikrai vertas dėmesio!).

Skaityk  KOVO 11 PER TV: LRT NUPLAUS VISŲ NUODĖMES

Ir negali pykti. Sveikas pragmatizmas sunkmečio laikais yra išlikimo garantija.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , ,

Palikite komentarą