KRIZĖ IR TV: LINKSMINKIMOS LINKSMINKIMOS…

(Last Updated On: 2019-08-06)

TV3 tik ką išplatino spaudos pranešimą apie naują laida pavadinimu Kai norisi geriau. Eilinis gyvenimo būdo žurnalas, tik vedėja, originalaus grožio moteris Karina Krysko – naujokė šiame amplua.

uagadugu atkreipia dėmesį į spaudos pranešimus tik tuo atveju, kai juose galima rasti kažką daugiau, nei savigyrą.

Šįkart atkreipė dėmesį keliskart pakartota tapataus semantinio lauko leksika, o tai jau ne atsitiktinumas. Štai tokia: Asmeniškos istorijos (…) liūdnų žinių išvargintą žiūrovą, (…). Toliau dar gražiau: Čia nebus ašarų, pokalbių apie krizę, pučiamų burbulų ir skandalų (visur paryškinta uagadugu).

Į tą pačią dūdą, tik jau pozityvistiškai pučia LNK. Prieš kelias dienas jų išplatintame kanalo naujienraštyje skaitome: Žavi rusaitė, tramdanti savo girtą vyrą, besišlaistantį su naminukės buteliu ir smagi rusiška dažnutė(čia apie Jolantos Paulauskienės ir Merūno pasirodymą Žvaigždžių duetuose…) Toliau: (…) duetai stengsis iš visų jėgų, kad neliktų nė vieno nenusišypsojusio.

Tai nėra atsitiktinumas. Televizijos iššifravo, kurios emocijos sunkmečiu žiūrovams svarbiausios. Iš trijų sausio mėnesio TV3 programos naujienų – dvi humoro laidos – Humoro klubas ir Nerealieji (šios žanras formaliai TV žaidimas-šou, bet iš tiesų juokavimai, o teisingiau bandymai juokauti yra pagrindinis laidos audinys). LNK proporcija humoro naudai – ne tokia prašmatni, – čia iš dviejų debiutų viena Laba diena yra humoristinė.

Beje, nė vienos šių laidų negalima vadinti nusisekusiomis. Jos nepatenka į geriausiųjų dvidešimtukus, nerinkdamos 10 proc. reitingo, t.y ribos, kurią galima laikyti patenkinama.

Bet tendencija aiški – linksminsimės. Su tuo lietuvišku humoru problemos labai didelės, bet jeigu žmonėms jo reikia, bus! Taip paklausą žada patenkinti televizijos.

Ir čia visišku disonansu skamba Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus jau ne kartą viešojoje erdvėje pareikštos mintys, kad krizei plečiantis, žiniasklaida tik rimtės.

Skaityk  JUSTINAS MILUŠAUSKAS PAREMS LNK VYTU, PETRU IR STASIU

Tikrai nerimtės. Klystat, kolega. Bus atvirkščiai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , ,

Palikite komentarą