RIAUŠĖS: TAS NENUMALDOMAS INSTINKTAS KELTI ŠIRŠALĄ

(Last Updated On: 2019-08-06)

Nepatinka man tie prancūzai. Ne tik dėl Chirac‘o arogancijos „praleidote progą patylėti“, Sarkozy tragikomiškai fiunesiškos energijos Maskvos link ar Mitterrand‘o politkorektiško elgesio (kaip spėriai šį stilių periminėja mūsiškiai eurobiurokratai ir eurožurnalistai – paklausykit LRT korespondento Lino Balsio a la barosiško giedojimo iš Briuselio) laikant Pabaltijo šalių vadovus tarnų kambarėlyje 1990-aisiais. Nuoširdžiai erzina jų beribis pomėgis streikuoti. Todėl nudžiugino čekų dalininko Černy instaliacija Briuselyje – čekas savo provokuojančiu menu pataikė tiksliai į dešimtuką, nes būtent streikas yra tikroji prancūzų stichija.

Nesitikėjau, kad darbštieji lietuviai, neturintys dieviškų gamtinių sąlygų išvertus pilvus gulėti ištisas dienas po vynuogių kekėmis kartais pasimelžiant nuo kalnų nusikabarojusias ožkas, išeis į gatves su profsąjungų vėliavomis. Esu žiauriai nusivylęs.

Su vėliavomis organizacijos, nuo darbdavių „savivalės“ natūraliai ginančios nesugebančius savarankiškai išspręsti savo karjeros problemų, kurių daliai mėšlungiškas darbo vietos laikymasis yra tapęs antrąja prigimtimi. Tokiame peizaže lengva pasireikšti tinginiams ir neprisitaikėliams, ką savo akimis išvydome riaušių penktadienį.

Įdomu, kad pastaruoju metu „kalbančių“ radijo stočių (turiu omeny „LR“ ir „Žinių radiją“) eterį tiesiog užtvindė profsąjungų agitpropas. Pono Černiausko ir jo hiperaktyviųjų moterėlių balsai radijo klausytojams jau ne mažiau pažįstami, nei etatinių vedėjų. Tokias laidas išgirsi bene kiekvieną dieną, jos akivaizdžiai užsakomosios, kitaip stočių vadovus tektų laikyti tendencingais, arba neūkiškais. Nevalingai pagalvoji – iš kur tokie pinigai? Nejaugi juos suneša skurstantys profsąjungų nariai? Ponas Černiauskas viešojoje erdvėje gyrėsi, kad juos remia „broliškos“ organizacijos įvairiose šalyse (natūralu, juk visų šalių proletarai turi vienytis!).

Nejaugi tik piketais prie Lietuvos ambasados Rygoje?

Please wait...
Kategorijos:  Visuomenė, Politika
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Justinas Dabulskis | 21 sausio, 2009 at 12:46

    Nu jo, nusivyliau ir aš tomis "ale" riaušėmis. Juokingiausia, kad didžioji dalis ten turbūt net nežinojo, ko susirinko. Na, arba ėjo su ta mintim, kad "pasismagins".

    P.S. Gera blogo pradžia! 🙂

    Please wait...
  2. alius | 22 sausio, 2009 at 10:47

    Ačiū, Justinai už pirmą komentarą blogui ir gerus žodžius!

    Please wait...

Palikite komentarą