J. BUTKEVIČIENĖS ATLEIDIMAS: VIENOS MĮSLĖS

(Last Updated On: 2019-08-04)

Ši žinia trenkė, kaip perkūnas iš giedro dangaus: pradirbta penkiolika metų, nuo pamatų pastatyta „Žinių“ tarnyba, TV3 naujienų pagrindinė laida jau ilgą laiką žiūrimiausia iš visų televizijų. Ir karjera baigėsi.

TV3 teigimu„sprendimas nėra susijęs su draudimu kovoti už žurnalistų teises. Kaip tik, mes siekiame ir jau daug metų esame vertinami už objektyvias ir patikimas žinias“. Pati J. Butkevičienė teigia turinti “įtarimų, jog buvo susitarta mane pašalinti“. Ir nepaneigia užuominų į sąsajas su A. Valinsko vedėjavimu TV3 laidoje prieš prodiuserį išrenkant į Seimą. Sąmokslas?

TV3 savo ruožtu tvirtina, kad „Kompanijos vadovams nėra priimtina situacija, kai darbuotojas, užimantis tokią svarbią poziciją, savavališkai viršija jam suteiktus įgaliojimus.”

J. Butkevičienės teigimu, šie įgaliojimai viršyti jai pasirašant žurnalistų teises ginantį laišką. TV3 šitos konkretybės niekur nemini.

Pagrindiniai J. Butkevičienės gynėjai – Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas D. Radzevičius, „Lietuvos rytas“, „LRT“ bei, kas nuoširdžiai prajuokino, mūsų aktyviosios profsąjungos, kurių konfederacijos valdyba atitinkamu laišku kreipėsi į TV3, ragindama J. Butkevičienę grąžinti į darbą. A propos labai įdomu, ar TV3 stotyje apskritai esama profsąjungos? Esu tikras, kad ne.

J. Butkevičienės gynimu labiausiai užsiima D. Radzevičius, kuriam tai priklauso pagal pareigybes ir tie, kurie aršiausiai kritikuoja dabartinę valdžią su A. Valinsku in corpore. Tai verčia suklusti ir kelia šiokius tokius įtarimus dėl pastarųjų ir J. Butkevičienės energingai peršamos versijos, „kad jos atleidimas susijęs su Seimo pirmininko A.Valinsko ir komercinio televizijos kanalo ryšiais“.

Tačiau atleidimas tik dėl pasirašymo, ginančio savo televizijos žurnalistą, yra per menka nuodėmė.

Todėl minėta žiniasklaida yra visiškai teisi, ieškodama tikrųjų priežasčių.

Skaityk  OKSANA PIKUL IR KRAUPI IDENTIFIKACIJOS KRIZĖ KEDOFILŲ LAGERYJE

Labai keista, kad TV3 pranešime spaudai nėra jos generalinės direktorės Lauros Blaževičiūtės pavardės. Vietoj jos mintis dėsto MTG Baltijos šalių vadovas Kaspars Ozolins. Šitaip dažnai daroma, kai norima pasislėpti nuo įtarimų asmeniškumais. Interneto platybėse šnekama apie versiją, jog dvi damos viena kitos nemėgo. Bet vieni kitų nemėgstantys šalia išdirba visą gyvenimą ir nieko tokio neatsitinka.

Pastebiu paralelę – kai pavasarį kilo analogiškas skandalas dėl Liutauro Elkimavičiaus atleidimo, TV3 taip pat neminėjo tikrųjų priežasčių ir paslėpė tiesą po devyniais užraktais. O kai žmonės slepia tiesą, natūralu manyti, jog jos atskleidimas jiems labai neparankus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą