POLITINIŲ DISKUSIJŲ LAIDOS PER TV

(Last Updated On: 2019-08-06)

Dainius Radzevičius Bernardinų interviu cikle „Apie ketvirtąją valdžią Lietuvoje“ palietė politinių diskusijų temą, svarbią ir uagadugu. Cituoju: „Apskritai tokių laidų trūksta. Televizijoje jų beveik neliko. Tokių laidų dar turi LRT, BTV ir „Lietuvos ryto“ TV, taip pat „Lietuvos radijas“ ir „Žinių radijas“, gal šiek tiek „Laisvoji banga“ ir kitos. Su nostalgija prisimenu laidas „Paskutinė kryžkelė“ ar „Visuomenės interesas“.

Ar kas atsimena laidą „Partija“? 2006-aisiais LNK „dviratininkas“ Haroldas Mackevičius bandė įlipti į tokių laidų vedėjų roges, debiutuodamas su tiesiogine politinių diskusijų laida šiuo pavadinimu. Laidų į eterį išėjo kelios. H. Mackevičius atrodė solidžiai, laida taip pat. Nepaisant to, LNK laidą „išėmė“ iš tinklelio beveik iškart po premjeros. Kodėl?

Todėl, kad jos reitingas buvo 5-7 proc. Šnekant žmonių kalba, laidą rinkosi žiūrėti 5-7 žmonės iš šimto.

LNK ar TV3 rišasi gedulo skaras, jei jų auditorija nesiekia 10 proc. geriausio laiko zonoje.

Kai kuri LRT politinių diskusijų laidų pasiekia 7 procentus, jos kieme šventė, nes vidurkis yra 4-5 proc. Apie tokius skaičius tik svajoti gali kitos D. Radzevičiaus giriamos televizijos BTV ir „Lietuvos ryto TV“. Joms „Partijos“ laidos reitingas siekiamybė ir jei laida būtų pasirodžiusi čia, ji gyvuotų iki šiol.

Kertu lažybų dėl dviejų dalykų.

Pirmas. Jei kada nors BTV ir „Lietuvos ryto TV“ taps tokios žiūrimos, kaip LNK ir TV3, D. Radzevičius neturės už ką jų girti. Nes jos kratysis tų menkai žiūrimų politinių diskusijų.

Antras. Jei Lietuvoje politika aktyviai besidominčių žmonių staiga pasidarytų daugiau nei 10 procentų, D. Radzevičius girtų būtent LNK ir TV3, nes jos tada ir rodytų politinių diskusijų laidas.

Skaityk  J. BUTKEVIČIENĖS ATLEIDIMAS: KRAUJAS KAISTA

Ir jokios apokalipsės.

Rašiniai panašia tematika:

TV ŽIŪROVAI 2008-AISIAIS

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą